האביב כבר התחיל, פסח כבר פה וליל הסדר מזמזם באינטרקום בדרך למעלה. כל מה שאתם רוצים זה להירגע ולצעוק "תעזבו אותי באמא'שלכם". בשנת 2017 היינו אמורים לעבוד פחות, להרוויח יותר וליהנות. גם מהעבודה, אבל במיוחד מהפנאי המוגדל שהיה אמור להיות לנו. אבל משומה, ותקנו אותי אם אני טועה, זה לא ככה.
 
אנחנו עובדים יותר, נחים פחות, לא נהנים (רובנו, טוב? אז אתה אוהב את מה שאתה עושה, יופי. עכשיו קום, קח את הדברים שלך וצא מהחדר!) ועל כל זה נוסיף את העובדה שמציפים אותנו מכל מדיה ונייר בסביבה לקנות, לקנות ולקנות.
 
 
איך הגענו למצב הזה? אז ההמלצה שלנו היא לא להסתכל לאחור. בואו לא נחשוב על איך הגענו למצב הזה, אלא על איך אפשר לצאת ממנו. אם הסתכלתם על התמונות בעמוד הזה, הבנתם שהפתרון שלנו הוא יין. יין משמח לבב אנוש, והלבב שלנו צריך את השמחה הזו כל כך.
 
אז כשיש לנו זמן, אנחנו מנסים לנצל כל שנייה פנויה ליצירת זמן איכות עם מי שהכי חשוב לנו – אנחנו.
כדי לפנק את עצמנו יש לנו להציע לכם כמה אופציות שמטרתן הפיכת רגע פנוי קטן, לזמן ארוך ונינוח של הנאה והירגעות.
מה שמעניין באופציות האלו זה שכולן כוללות יין.
 
לא שם יין
צילום: מנהל 

כשנשארו כמה שעות בסוף היום
חזרתם מיום עמוס וקשה? יין. פגישה מעצבנת וארוכה? יין.
 
רק המילה הזו משרה אווירה נינוחה. עכשיו רק נותר לכם להשלים את המחשבה במעשה.
 
יין של השעות האחרונות של היום צריך להיות יין טוב ולא מחייב, שמעביר אתכם ממצב של מתח גופני ונפשי למצב של שחרור ורגיעה. אחרי כמה לגימות אתם תוכלו להרגיש את השרירים משתחררים ומוציאים קולות אנחה. הבחירה שלנו היא הר חרמון אדום וגמלא מרלו. שניהם יינות אדומים, אך כמובן שונים זה מזה. המרלו עמוק עם טעם קצת חזק שמשאיר נוכחות גם אחרי הלגימה. הר חרמון לעומתו, הרבה יותר קליל ואוורירי. שניהם מתאימים למצבים בהם יש לי מעט זמן ואני חייב לנצל אותו כמה שיותר. מורידים נעליים, מרימים רגליים ויושבים במרפסת מול שאר העולם עם כוס יין. סיום מהסרטים.
 
לא שם יין
צילום: מנהל
צילום: רינה נגילה

כשיש אירוע. למשל סדר פסח
בליל הסדר אנחנו מנסים להתעלם מהלחץ שקורה סביבנו, ואיך עושים את זה? נכון, יין.
 
אנחנו נצא למסע תכנון יין לסדר פסח, שישרה עלינו אווירה של נינוחות למרות כל הלחץ שמסביב.
 
בגלל שאנחנו משחקים אותה מבינים ושותים בעיקר אדומים, הפעם נבצע 'הבה נתחכמה לו' ונציע למנות הראשונות יינות לבנים.
הראשון הוא גמלא ריזלינג. הטעם העדין שלו נותן לטעם המנות הראשונות להתבלט, וזה יחזק את הביקורות החיוביות על המנות, לא שווה? אגב, היין הזה גם מביא שלום לשולחן, כי הוא מתאים בול למנה של הגפילטע פיש וגם למנה של החריימה. כזה של סבתא.
 
היין השני ירים גבה למי שישמע על מה מדובר, אבל אנחנו אומרים לכם כבר עכשיו – אתם תהיו הראשונים במשפחה שלכם שזיהיתם את הטרנד החזק הבא ביינות. היין שאנחנו מדברים עליו הוא ירדן שרדונה כרם אורגני אודם. כרם אורגני! רק זה יסדר לכם נושא לויכוח לחצי שעה הקרובה. לא רק שהוא אורגני, הוא גם מגיע מהכרם הגבוה בישראל – כמעט 1,200 מטר! יש לו מרקם יחסית מרוכז וקטיפתי. זה יין יין.
 
לא שם יין
צילום: מנהל 

לאחר שסיימתם עם המנות הראשונות, תוציאו את הכוכבים של הערב – היינות האדומים שילוו את המנה העיקרית!
אחד מהם הוא גמלא השמורה קברנה-מרלו והשני הוא ירדן סירה. שני יינות טעימים ורכים, עם נוכחות שיושבת בול על ליווי למנה בשרית טובה. זה טעם שאי אפשר להתעלם ממנו, במיוחד כשאתם שנייה אחרי הביס.
 
אם חשבתם שסיימת, אז זהו, שלא. כשהקינוחים כבר יושבים להם על השולחן והצלחות הקטנות מחולקות בין האורחים, זה הזמן להפציץ את האורחים עם יין קינוח ייחודי בשם ירדן ²T. מדובר ביין מטורף שפשוט דורש שיהיו סביבכם צלחות של שוקולד, פירות יבשים ואגוזים.
 
מה מיוחד בו לעומת יינות אחרים? זה יין מחוזק! וגברים אוהבים מחוזק! היין הזה מחוזק עם ברנדי, מה שמגביר את הטעם העמוק. וזה טעם עמוק של "די! אני לא יכול להכניס כלום לפה. זהו. מפוצץ!"

חג שמח!