מדריך למכירת רכב יד שניה
אז החלטתם למכור את המכונית ולהתקדם לאחת חדשה יותר, מהנה יותר, או ירוקה יותר. ייצוג הולם של הרכב בשוק ייאפשר לכם להתחרות בסוכנויות רכב יד שניה והנה כמה עצות כיצד לייעל את תהליך המכירה ולהשיג את התמורה המקסימאלית עבור המכונית:
לייעוץ חינם עם מומחי הרכב של אוטו על כל הדגמים חייג ל-3262* או לחץ כאן
פרסמו מודעה עם תמונת הרכב. אנשים נוטים להתייחס פחות ברצינות למודעות בלי תמונה. השקיעו בצילום כמה דקות – מקמו את הרכב על רקע נקי, וצלמו מכמה זוויות, כולל תמונה של תא הנוסעים. למכוניות, כמו לאנשים, יש בדרך כלל זווית מחמיאה יותר – צלמו מהזווית הזו. אבל רגע, אל תצלמו לפני שתקראו את הסעיף הבא.
שטפו את האוטו. זה אולי נשמע טריוואלי, אבל לא פעם אפשר לראות רכב מטונף, מבפנים ו/או מבחוץ, המוצע למכירה. נסו גם לסדר אותו אם אתם אחד מאלו שהרכב שלהם נראה כמו המשרד/חדר העבודה המבולגן שלהם. בלי זבל, בלי ניירות, בלי תערוכת דברים שאף אחד לא צריך בתא המטען. בהשקעה של עשר דקות עבודה ו-50 שקלים בשטיפה ליד הבית, תוכלו לקבל מאות ואף אלפי שקלים יותר על האוטו.
רכב יד שניה בשתיפת מכוניות
צילום: מנהל
שטפו את האוטו. שינוי קטן שיכול לעשות הבדל גדול

תיקון תקלות קטנות. ישנן תקלות שיכולת לגרום לרכב יד שניה להרגיש כמו גרוטאה, והתיקון שלהם זול. למשל ריפוד נופל, ידית הילוכים שבורה או פנס סדוק. לא פעם עדיף להשקיע כמה מאות שקלים כדי לגרום לרכב להראות מזמין יותר עבור עבור הקונה הפוטנציאלי. מצד שני, לא צריך להגזים, עדיף להוריד מעט במחיר על צמיגים מעט עייפים מאשר לקנות ארבעה צמיגים חדשים רגע לפני המכירה. מומלץ גם לפתוח את מכסה המנוע ולבדוק שהכל נראה תקין, במיוחד אם לא עשיתם זאת כמה חודשים טובים.
אל תספרו סיפורים. כמעט כמו תמיד בחיים, האמת היא השקר הכי טוב. אל תגידו שהרכב כמו חדש כאשר יש לו כמה שיפשופים, ואל תגידו שהוא נוסע כמו נמר, כאשר צריך לתקן את הציריה ותיבת ההילוכים חובטת. לא צריך להציג תמונה שחורה, אלא את האמת לאמיתה. זה יבזבז לכם, ולקונים, פחות זמן.
אל תפרסמו במודעה את המחיר האחרון שלכם. אנחנו עם שאוהב לנהל מו"מ, וגם אם המחיר שאתם רוצים הוגן, או אפילו נמוך ממחיר השוק למרות שהרכב במצב מצוין, ירצו להוריד לכם כמה שקלים.
אל תתמקחו בטלפון. אפשר להגיד שיש על מה לדבר, אבל אל תנקבו במחיר – כי זה יהיה מחיר הפתיחה למשא ומתן כאשר הקונה יגיע לראות את הרכב. אפשר להציע לו להגיד מה המחיר שהוא רוצה לשלם, ולהגיד לו אם הוא קרוב אליכם או לא.
בגאג' רכב יד שניה
צילום: מנהל
עשו טובה, בלי תערוכת דברים שאף אחד לא צריך בתא המטען
כמה לבקש? המחירון הנפוץ יותר בקביעת המחיר בעסקאות הוא מחירון לוי יצחק, אך בלא מעט עסקאות משתמשים היום במחירון של יד2. שימו לב שמבחינת חברות הביטוח, המחירון הקובע הוא לוי יצחק. כך או כך – המחירון הוא נקודת התחלה, והיום כאשר שוק היד שניה מדשדש, לא מעט מהמכוניות נמכרות מתחת למחירון. כדי לדעת כמה לבקש, בדקו מה נקודת ההתחלה של אלו שמוכרים רכב זהה לשלכם, עדיף עם נתונים דומים (יד ונסועה), זה יתן לכם נקודת פתיחה להתבסס עליה. כמובן שיכול להיות שהרכב הזהה לשלכם עבר תאונה קשה, ולכן המחיר נמוך, כך שכדאי להסתכל על כמה מכוניות. חושבים שהרכב שלכם שווה יותר? בקשו יותר, ותראו איך הולך.
פרסום נכון. תבדקו שאתם מדייקים בשם היצרן, הדגם, ותת הדגם, כמו גם בנפח המנוע ובתיבת ההילוכים. לדוגמא, אם תסמנו בטעות ידני, יש סיכוי שכמות המתקשרים תרד משמעותית, ואלו שיתקשרו, עלולים מאוד להתאכזב כאשר יגיעו לראות את המכונית. תחת סעיף תיבת ההילוכים כדאי לרשום פשוט "אוטומטי" (אלא אם מדובר בתיבה ידנית כמובן), ולא לבחור בתת הקטגוריה, כי לא פעם אנשים פשוט לא יודעים מה זו תיבה רובוטית למשל.
תיאור המכונית במודעה. פרטו את התוספות שיש במכונית, את מצבה, האם בדיוק עברה טיפול, האם טופלה לפי הספר, או עברה טיפול גדול רק לפני שנה, שכלל טיימינג ובלמים. את הכל כדאי לרשום, כדי שהקונה יקבל כמה שיותר מידע מדויק, עוד לפני שיחליט להתקשר אליכם.
שקיפות. החוק מחייב אתכם כמוכרים לשקיפות כלפי הקונה. נכון, לא צריך לספר כ-ל דבר, אבל אם הרכב היה בליסינג ביד הראשונה, ולא תספרו זאת, יש סיכוי לסיבוכים בעתיד. כנ"ל לגבי תאונות שאינן שוליות, או בעיות שידעתם עליהן.
רכב יד שניה במוסך
צילום: מנהל
אל תגידו שהרכב כמו חדש כאשר יש לו כמה שיפשופים, ונסו לתקן תקלות קטנות
הכל בתוקף. בדקו שלא שכחתם לבצע את הטיפול השנתי שהיה בחודש שעבר, או חלילה את מבחן הרישוי השנתי. אם יש לכם היסטוריית טיפולים מסודרת, הציגו אותה, זה בהחלט לטובתכם. כמובן שתמיד כדאי גם להציץ שהביטוח בתוקף, ולבדוק האם הקונה יכול לבצע נסיעת מבחן קטנה, או שהביטוח הוא רק לנהגים ספציפיים (במקרה הזה, שווה להתייעץ עם הסוכן/החברה, לא פעם אפשר במצבים האלו לאפשר נסיעה בתנאים מסוימים).
מצאתם קונה? אל תתנו את המכונית לפני העברת הבעלות בפועל. לא חסרים סיפורים על אנשים שקיבלו את כספם, אבל הקונה נוסע במכונית הרשומה על שמם והם מקבלים את הדוחות... מקובל שהעברת הבעלות היא על חשבון הקונה, אבל אפשר לסכם על חלוקת הסכום בין הצדדים. כדאי לחתום על חוזה בסיסי עם תאריך שמכיל נקודות בסיסיות כגון שהרכב נבדק לשביעות רצונו של הקונה, שדוחות תנועה מתאריך זה יחולו על הקונה, ועוד. לא תתקשו למצוא ברשת מסמך כזה.
מכירה נעימה