"מכוניות אוטונומיות יגיעו לכביש הרבה יותר מהר ממה שחושבים", כך מעריך ג'נסן הואנג, מייסד ויו"ר אנבידייה (Nvidia). "כבר בשנת 2019 נראה אבות טיפוס רבים ל'רובוטקסי' (מונית שתנוע באופן אוטונומי וללא נהג, א.ש), וב-2020 אני מאמין שתראו כבר הרבה מוניות רובוטיות שפועלות באופן סדיר ואמיתי, ועובדות על הכביש", הואנג, שהקים את ענקית המעבדים הגרפיים, הבינה המלאכותית והלמידה העמוקה, הגיע לביקור בישראל במסגרת כינוס ה- GTC של החברה (ר"ת של GPU Technology Conference), שנערך השנה בישראל.

צילום: ניב קנטור, יח"צ
ג'נסן הואנג, מייסד ויו"ר אנבידייה (מימין) עם איל ולדמן מנכל ומייסד מלאנוקס
"בין 2021 ל-2022 נתחיל כבר לראות מכוניות אוטונומיות פרטיות ברמה 4 על הכבישים. אין הרבה חברות שמתמקדות ברמות 4 ו-5 הגבוהות של נהיגה אוטונומית ושם יהיה היתרון שלנו.

"המוניות הרובוטיות יחלו לעבוד ממש בקרוב, והן יופעלו רק במקומות שמאוד בטוחים לתפעול - אזורים מאוד מוגדרים עם מיפוי דיגיטלי ברמה גבוהה. זה יכול להיות בערים גדולות כמו לוס אנג'לס, ניו-יורק וסן פרנציסקו. קשה להגיד באיזה עיר או מדינה זה יתחיל. היתרון הגדול שלהן יהיה במקומות בהם יש הרבה מוניות ואנשים עושים בהן שימוש תכוף".

לדברי הואנג, "בתחום האוטונומי לא מדובר רק במכוניות - זו תעשיה גדולה שיש בה גם משאיות וכלים נוספים. יש הרבה הזדמנויות בתחום הזה, ולתפישתנו כל דבר שזז יהיה אוטונומי בעתיד".

הואנג מאמין שלתעשיית הרכב אין מה לחשוש מהמהפכה, לפחות בטווח הקצר. "אני מאמין שבטווח הקצר, של 10 או 20 שנים, יצרניות הרכב ימכרו הרבה יותר מכוניות בזכות המעבר לנהיגה אוטונומית. זאת מכיוון שהיום הכל לא אוטונומי ולא חשמלי, והמכוניות העתידיות יהיו מאוד שונות, וכולם יאהבו אותן וירצו לרכוש.

צילום: ניב קנטור, יח"צ
"אחרי 20 או 30 שנים אנחנו מקווים שיהיו פחות מכוניות על הכביש: פחות מכוניות שתופסות מקום על הכביש, בחניות ומשתמשות בתשתיות השונות. אנחנו מקווים שתהיה יותר תחבורה שיתופית ושהיא תיקח חלק גדול מהתנועה. אבל אני מצידי כבר מתקשה להמתין לפורשה אי-מישן" (החשמלית המודרנית הראשונה של פורשה).

אנבידייה, שהחלה את פעילותה בפיתוח מעבדים גרפיים, משקיעה בשנים האחרונות מאמצים רבים בתחומי בינה מלאכותית ולמידה עמוקה. הפלטפורמות שפיתחה משמשות במגוון יישומים, כולל בתעשיית הרכב.

במסגרת הכנס הוצגו פיתוחים בתחום הרכב, הרפואה והמציאות המדומה, הן של החברה והן של מיזמי הזנק מקומיים (כאלו שעושים שימוש במעבדים של החברה).