בטח הם גאים בעצמם שם בקאדילק – הרי שהם הצליחו להחזיק למעלה משנה וחצי לפני שהציגו את הגרסה הארוכה של קאדילק אסקלייד IQ, ההצעה החשמלית וה"ירוקה" שלה בסגמנט רכבי הפנאי הגדולים בצפון אמריקה. כפיים.

הסיבה העיקרית להצגת גרסה ארוכה עוד יותר לרכב ארוך ממילא היא יושבי השורה השלישית. למרות ממדיו המפלצתיים – קאדילק אסקלייד IQ החשמלי קרוב יותר במידותיו לגרסה הארוכה של אסקלייד מונע בנזין – מרווח הרגליים בשורה השלישית עמד על 76.5 ס"מ בלבד, נמוך מזה של אסקלייד בנזין "קצר" (88.6 ס"מ) ורק קצת יותר נדיב מזה של קאדילק XT6 הקטן משמעותית (75 ס"מ).

קאדילק אסקלייד IQL: כמעט שישה מטרים של חשמל
צילום: קאדילק

עוד ועוד
אורכו של קאדילק אסקלייד IQL עומד על 580 ס"מ, תוספת של קצת יותר מ-10 ס"מ ביחס לגרסה הרגילה וכ-3 ס"מ ביחס לאסקלייד בנזין ארוך. ממדי הרוחב, גובה ובסיס הגלגלים נותרו ללא שינוי: 239 ס"מ, 193 ס"מ ו-346 ס"מ בהתאמה). 

נפח תא המטען צמח ממש בקצת כאשר כל המושבים בשימוש – 686 ל' במקום 670 ל' במרכב ה"קצר". עם קיפול שורות המושבים ההבדלים בולטים יותר: 2,135 ל' עם קיפול השורה השניה ו-3,546 ל' מסחריים כמעט עם קיפול השורה השלישית במקום 1,958 ל' ו-3,374 ל' "בלבד" בהתאמה. לדגם תא מטען קדמי נוסף בנפח נדיב של 346 ל'. 

קאדילק אסקלייד IQL: כמעט שישה מטרים של חשמל
צילום: קאדילק

כפי שניתן לראות, השינויים במידות צנועים ביחס להבדלים שבין גרסאות המרכב של קאדילק אסקלייד בנזין. אלא שבשונה מהדגמים ההם, התוספת כאן מוקדשת כולה לנוסעי השורה השלישית אשר "מיישרים קו" עם אסקלייד ESV ונהנים ממרווח רגליים דומה העומד על כ-93 ס"מ. מעניין לציין כי בניגוד לגרסאות הבנזין שם התוספת עומדת על כ-5% בלבד, במקרה של הצמד החשמלי נוסעי הגרסה הארוכה מרווחים תוספת של לא פחות מ-21.5% ביחס למרכב הקצר. 

עיצובו החיצוני דומה עד זהה ל-IQ המוכר בחלקו הקדמי כאשר השינויים בולטים יותר במבט מן הצד ומאחור. קו הגג נמתח כמעט עד לקצה המרכב לטובת שיפור מרווח הראש של הנוסעים בשורה השלישית. השינוי הזה מעניק לאסקלייד IQL צללית שונה למדי, כזו המאבדת משהו מהקשר עם הדגמים החשמליים העכשוויים של קאדילק (ליריק, למשל) ומתחברת מחדש דווקא לאסקלייד בנזין.

קאדילק אסקלייד IQL: כמעט שישה מטרים של חשמל
צילום: קאדילק

מעבר לכך מדובר פחות או יותר באותו אסקלייד IQ מוכר. סביבת הנהג מציגה את הסידור העדכני ביותר של היצרנית הכולל מסך מולטימדיה מעוקל וענק במיוחד (55 אינץ'), מערכת שמע מבית AKG עם 21 רמקולים כסטנדרט ועד 42 רמקולים בתוספת תשלום, בקרת שיוט אדפטיבית מתקדמת ('סופרקרוז' של קאדילק), פתיחה אוטונומית של הדלתות, אוורור, חימום ועיסוי מושבים (גם בשורה השניה) ועוד.

קאדילק אסקלייד IQL: כמעט שישה מטרים של חשמל
צילום: קאדילק

פלטפורמת 'אוטליום' של היצרנית משמשת כבסיס וזו מאכלסת בתוכה סוללת ענק בקיבולת 205 קוט"ש. סוללה זו מאפשרת טווח נסיעה אדיר של 736 ק"מ בין טעינות – נתון מרשים מאוד לרכב בגודלו. בקאדילק לא פרסמו את הספק הטעינה המירבי אך מדווחים על תוספת של 186 ק"מ ב-10 דקות טעינה. טעינה ביתית אפשרית בהספק של עד 20 ק"ו.

ההנעה כפולה בזכות שני מנועים המעמידים לרשות הנהג 680 כ"ס ו-85 קג"מ במצב הרגיל. מצב 'וילוסיטי מקס' יעלה את ההספק ל-750 כ"ס ואת המומנט ל-108.4 קג"מ. נתונים אלה מאפשרים לרכב הפנאי העצום להאיץ ל-100 קמ"ש ב-4.7 שניוות בלבד.

קאדילק אסקלייד IQL: כמעט שישה מטרים של חשמל
צילום: קאדילק