"זו הייתה שנה מאוד מעניינת עם הרבה אתגרים מפתיעים, כשהשינויים הגיאופוליטיים, הן עם תורכיה והן עם החותים, השפיעו על המלאי ועל ההובלה, ויחד עם כניסת שחקנים חדשים לשוק הייתה מאוד מאתגרת.
"אנחנו ראינו בה שנה מדהימה שסייעה לחיזוק הקשר עם היצרן ושימור ההובלה. אמנם סיימנו את 2024 במקום השני, אבל צריך להסתכל על מה שכן הצלחנו לעשות בשנה כזו. השקנו דגמים במהירות שיא. תהליך שנמשך במשך חצי שנה הסתיים בחודשיים, כדי שללקוחות יגיעו מכוניות אחרי המשבר עם תורכיה. זו גם הייתה שנת השלושים של יונדאי בארץ; בשנים האלה הגענו ל־753,000 מכירות, אבל לא חגגנו באופן בולט.
"היינו צריכים להתמודד עם הפסקת האספקה מתורכיה, שהייתה מקור של כ־30% מכלי הרכב שהבאנו, והתמודדנו עם האתגר בהצלחה מדהימה. זה הגיע יחד עם המשבר בשינוע הרכב, כך שגם לאחר שהגדילו עבורנו את הייצור בקוריאה נשרש זמן רב יותר כדי להביא את המכוניות.
"התמודדנו בצורה מיטבית גם מבחינת הרשת וההשקות שנערכו וגם מבחינת היצרן שרצה לחזור להובלה, ואנחנו יכולים להגיד שב־2025 עשינו זאת. למרות שאנחנו ללא תורכיה, בשליש הראשון של 2025 מכרנו יותר. זה פרי של שיתוף פעולה מדהים וראייה של ישראל כמדינה אסטרטגית עבור היצרן. ולכן אני אוהבת את יונדאי דווקא בתקופה כזו.
"קיבלנו דגמים כמו סנטה פה וטוסון היברידיים שיש להם ביקוש מאוד גדול בעולם. אנחנו מקבלים תיעדוף כי אנחנו מובילים את השוק 13 שנים והם רוצים לשמר את המעמד הזה.
"2024 הייתה מפתיעה ברמת המספרים והיציבות אבל גם מייצגת אותנו כישראלים. גם בתקופות קשות אנחנו רואים שיש לנו חוסן כעם. אנחנו אנשים אופטימיים שממשיכים לצרוך, רוצים להתחדש ומאמינים שממשברים יוצאים. וכמובן שישנה התחבורה הציבורית שלא מתקדמת וממשיכה לחזק באופן כזה את השוק.
"זו הייתה שנה שדרשה חיזוי וניהול חכם של מלאי. בסוף היית צריך להשקיע בהצעת ערך נכונה ללקוח, כשאנחנו מסתכלים לא רק על גודל הצג אלא עד כמה הרכב וההצעה מותאמים לצרכיו".
מה הציפיות שלכם מ־2025?
"הציפיות הן להמשיך ולהוביל. יש לנו מבחר רחב של דגמים היברידיים שמשלימים את ההיצע של הדגמים בבנזין בלבד, ובשילוב הפתרונות שכלמוביל מציעה כמו ליסינג, טרייד־אין ושירות 24 שעות אנחנו מספקים חבילת ערך שמבדלת אותנו".
עד כמה חשוב לחזור למקום הראשון?
"חשוב לשמור על הובלה בייחוד בתקופות של שינוי וחוסר וודאות. התקופה הזו רצופה בשינויי מגמות וציפיות של הלקוחות. כאשר מובילים ובהיצע מוצרים כאלה המכוונים ללקוח, רוצים לשמר את המעמד הזה גם עבורו, כדי שהוא יוכל לעבור איתנו את השינויים, וכשיש הרבה מכירות זה מחזק עוד יותר את הביטחון".
מה המגמות שאתם חשים מתחילת השנה?
"אנחנו חווים שינוי במגמות הבחירה של הצרכנים. צריך לשים לב שלכלים היברידיים היה ביקוש גדול גם ב־2024, אבל ליבואנית לא היו מספיק מלאים וזה כולל אותנו.
"השנה אנחנו רואים קיטון בביקוש לרכב חשמלי ויש לכך הרבה סיבות – גם מספר המותגים שנכנסו, גם הלקוחות שרצו את תחושת הביטחון אבל רכשו רכב חשמלי כי במלאי לא היה היברידי. היום, הגרסאות ההיברידיות, יש להם אופציה של חיסכון בדלק וללא חשש מטווח. כמובן, גם השינויים במיסוי משפיעים; אנחנו עוד לא רואים את מלוא ההתייקרות שהביאה עליית המס כי רכבים רבים הגיעו לפני 2025.
"אז אנחנו רואים התחזקות של הנעה היברידית רגילה ונטענת וחיזקנו את ההיצע גם אצלנו. אנחנו רואים התחזקות זו גם בדרך של היצרן שהולך בכיוון הזה לצד הנתיב החשמלי"
איך פתאום מגיע טוסון היברידי? הרי שנים ניסיתם.
"לא התייאשנו וגם היצרן לא, והדבר הזה ממחיש את העניין הזה של ראיית השוק הישראלי כאסטרטגי עבורו. עם מאמץ מאוד גדול שלו הצלחנו אחרי שנים ארוכות להביא את הגרסה הזאת; היא מגיעה בתקינה קנדית ומשלים את המבחר של הדגם הזה. להשיק דגם בתקינה קנדית זה תהליך הרבה יותר מורכב, גם בגלל השינויים הגלובליים המתרחשים כעת. זו החלטה שנעשתה יחד עם היצרן וזו פגשה את המגמות העכשוויות בזמן הנכון. גרסה זו לא תפגע בגרסת הבנזין כי אלה מוצרים משלימים; יש פער מחיר ולכל לקוח יהיה הרכב המתאים לצרכיו. כשאני מסתכלת על הלקוח אני משקיעה בהתאמה עבורו".

איך מסתכלים ביונדאי על האיום הסיני?
"אם מסתכלים על יונדאי כעל יצרן מוביל, ברור שזה אינו מקרי וכי הוא יודע להביט קדימה, לקבוע אסטרטגיות נכונות וליישם אותן. אין לי ספק שהוא ידע להמשיך ולהוביל גם מבחינה טכנולוגית. התחרות היא לגיטימית וטובה, היא מחדדת אותנו וכך אנו מסתכלים על זה. אנחנו יודעים להציע חבילה משתלמת ללקוח וביטחון בשמירת הערך, באיכות ובשירות לאורך שנים, ולכן ממשיכים להוביל וברור שנצטרך כל הזמן לראות איך אנחנו הופכים יותר טובים. כיום כ־28% מהמכירות בארץ הן של רכב סיני, אבל דווקא היציבות שלנו מחזקת אותנו ואת הלקוחות בבחירה מכיוון שיש ערך מוסף לדבר המוכר; כאשר יש הרבה גלים אנשים רוצים שהספינה שלהם תהיה יציבה".

הגעת ממיצובישי ליונדאי. עד כמה החברות שונות?
"ראשית, הן אכן שונות. כאשר אוהבים אנשים מרתק להכיר תרבויות ולהבין את השורשים שלהן, גם את ההבדלים. עבורי, למיצובישי תמיד תישאר פינה מאוד חמה. אהבתי את התרבות היפנית וההיסטוריה ואת מה שהן מביאות למותג. חשוב להבין את הערכים והתרבות שלהם, זה חלק מהסוד של מערכת יחסים.
"כאשר עברתי ליונדאי התאהבתי מחדש, כי זה היצרן הכי רעב, הכי שאפתן והכי מהיר שפגשתי, והסוד שלו הוא הסוד הקוריאני, שמצדו קרוב ל־DNA של הישראלים: להמשיך ולהצליח, לראות קדימה ולהיות מהירים בהחלטות. בשנתיים האחרונות ההצלחה שלהם בישראל למרות האתגרים הייתה דבר מחבר.
"תרבויות אסייתיות שהן יותר מסורתיות, הן יותר גבריות – ואני מרגישה שיש יתרון ענק להיות אישה חזקה ומובילה בעולמות האלה, בזכות האינטליגנציה הרגשית שאנו מביאות למשא ומתן וליחסים והיכולת לראות את האדם שמאחורי התפקיד ואת התמונה הרחבה. אנחנו מביאות הסתכלות שהיא מעבר לכיס, אלא של התאמת הרכב לאופי הלקוח ולצרכיו, ואלה דברים שתמיד הבאתי גם כשהייתי במרצדס ובמיצובישי. לשלב אסרטיביות וחוכמה זה יתרון נשי. כשמתעניינים באנשים הם נפתחים ואז מתגלים הרבדים העמוקים, ומול המזרח דבר זה מאוד בונה אמון, גם בגלל שהם פחות רגילים לנשים בתפקידים מרכזיים".