החידוש הגדול אינו רק במבנה הפיזי של החגורה, אלא באופן פעולתה. החגורה החכמה מצוידת במערכת חיישנים מתקדמת שמתקשרת עם מערכות הרכב האחרות – כולל אלו האחראיות על זיהוי תאונות. רגע לפני פגיעת תאונה, החגורה מקבלת נתונים על מיקום הנוסע, גובהו, משקלו, תנוחת הישיבה, כיוון הפגיעה הצפויה ואף מהירות הרכב – ומגיבה בהתאם. היא מהדקת או מרפה את הלחץ, משנה את נקודת האחיזה ומווסתת את הכוח שמופעל על גוף הנוסע.
בעוד חגורות רגילות מתוכננות לפעול בצורה דומה עבור כל אחד – ומציעות בדרך כלל שלושה פרופילים של התנגדות – בוולוו טוענים שהחגורה החכמה שלהם מציעה 11 פרופילים שונים, ומסוגלת לבצע התאמה מדויקת הרבה יותר לכל נוסע. כך, למשל, אדם גבוה יקבל חגירה חזקה שתמנע תזוזה מסוכנת של הראש, בעוד ילד או מבוגר קטן ממדים יקבלו חגירה רכה יותר שתפחית את הסיכון לפציעות משניות.

החגורה גם יודעת להתעדכן מרחוק (OTA) – תכונה נדירה מאוד ברכיבי בטיחות – כך שהיא יכולה "ללמוד" ממקרים קודמים, להשתפר ולהתעדכן לאורך חיי הרכב. וולוו מבטיחה שכל עידכון שכזה יעבור בקרת איכות קפדנית.
המערכת תושק לראשונה בדגם החשמלי החדש של וולוו, ה-EX60, שצפוי לצאת לשוק בסוף 2025. עם זאת, החברה טרם פרסמה האם החגורה תהיה סטנדרט בכל רמות הגימור, או תוצע כאופציה בתשלום.