יו"ר קבוצת ג'ילי לי שופו התריע השבוע כי ענף הרכב העולמי סובל מעודף ייצור שמערער את היציבות הכלכלית של היצרנים ודוחף את החברות לתחרות הרסנית על המחיר ועל נתחי שוק, כך מדווחת סוכנות הידיעות 'רויטרס'. 

לדבריו, השוק הסיני שנחשב לגדול ביותר בעולם הפך לזירה של קרב בין יצרניות שמייצרות הרבה מעבר למה שהשוק מסוגל לקלוט מה שמוביל לירידות מחירים חדות ופוגע ברווחיות של כלל התעשייה. כחלק מהתמודדות עם המצב, ג'ילי מקפיאה את כל תכניות ההתרחבות שלה כולל בניית מפעלים חדשים והרחבת מתקנים קיימים ותתמקד בניצול אופטימלי של תשתיות קיימות גם בתוך סין וגם מחוץ לה.

יו"ר ג'ילי הדגיש כי המלחמה במחירים לא יכולה להימשך לנצח, וכי חברות שממשיכות להגדיל את היקף הייצור מבלי להתחשב ברמת הביקוש מסכנות את עתידן. חברות סיניות מובילות כמו BYD, צ'רי וגרייט וול כבר החלו להעביר חלק מפעילותן לשווקים אחרים כולל הקמת מפעלים באמריקה הלטינית, דרום מזרח אסיה והמזרח התיכון.

ג'ילי עוצרת את בניית המפעלים בגלל הצפה עולמית בשוק הרכב
צילום: יצרן

ג'ילי נוקטת בגישה שונה ומתמקדת בשיתופי פעולה עם יצרנים מקומיים כדי להימנע מהשקעות גדולות ומהתנגשות עם רגולציה זרה. בברזיל לדוגמה, החברה מתכננת להשתמש במפעלים של רנו כדי להרכיב ולשווק את הרכבים שלה ללא צורך בהקמה של תשתית חדשה - מהלך שצפוי לחסוך לה זמן וכסף ולאפשר חדירה מהירה יותר לשוק המקומי. 

עם זאת, גורמים רגולטוריים בסין הקשו על קידום העסקה והעיכוב עלול לשקף גם מתיחות בין גישות מדיניות סיניות לבין הצורך של יצרניות להתרחב גלובלית. 

ג'ילי היא אחת מיצרניות הרכב הפרטיות הגדולות בסין והיא מחזיקה בבעלות על מותגים כמו וולוו, פולסטאר,  וגם נתח בחברת מרצדס.  בשנים האחרונות השקיעה ג'ילי גם בפיתוח טכנולוגיות חשמליות והיא מחזיקה במותג החשמלי Zeekr (זיקר) בין היתר. 

ההחלטה לעצור את ההתרחבות מגיעה דווקא בתקופה שבה יצרנים רבים מנסים להאיץ את הייצור כדי לנצל את המומנטום של רכבים חשמליים, אך בג'ילי סבורים שהצפה של השוק תוביל לפגיעה כוללת בתעשייה ושהעתיד שייך לחברות שיפעלו באחריות ובשיקול דעת.