בריטניה מחריפה את עמדתה מול רכבים מתוצרת סין. משרד הפנים הבריטי הפיץ הנחיה שמבקשת להרחיק כלי רכב חכמים שמיוצרים בסין לפחות שלושה קילומטרים מאזורים ביטחוניים רגישים. ההנחיה כוללת בסיסים צבאיים, מתקני הגנה, תחנות רדאר ותשתיות ממשלתיות אחרות.

החשש המרכזי הוא שהרכבים, שמצויידים במצלמות, חיישנים, מערכות קול ו-GPS מחובר לרשת, עלולים להפוך לפלטפורמות ריגול ניידות. במילים אחרות – לאסוף מידע על מיקומים, שיחות ותנועות, ולהעביר אותו לשרתים מחוץ לבריטניה, אולי אפילו ישירות לממשלת סין.

הדגמים שבלב הסערה הם של מותגים כמו BYD, MG, Geely ואחרים. מדובר ביצרנים סינים שמתרחבים במהירות באירופה, בעיקר בזכות מחירים תחרותיים וטווח חשמלי גבוה. ככל שהנוכחות שלהם גוברת, כך גם גובר החשש שהטכנולוגיה שבתוכם עלולה לשמש למטרות עוינות.

ברקע הדברים נמצאת המתיחות ההולכת ומתעצמת בין המערב לסין. בריטניה כבר הגבילה בעבר שימוש בציוד של Huawei ברשתות 5G, וממשיכה לחפש דרכים לצמצם את התלות בטכנולוגיה סינית בתחומים רגישים. כעת, הרכב החשמלי הופך לחלק מהזירה הזו.

בממשלת סין דחו את ההאשמות וטענו שמדובר ב"פרנויה מערבית". לטענתם, ההנחיה פוגעת בסחר החופשי ובשיתופי פעולה טכנולוגיים לגיטימיים. סין גם הזהירה שהצעדים הבריטיים עלולים להוביל לפגיעה הדדית ביחסים הכלכליים.

נכון לעכשיו, לא מדובר באיסור על יבוא או שימוש ברכב סיני, אלא בהמלצה מבצעית המופנית בעיקר לגופים ממשלתיים, צבאיים וחברות הפועלות בקרבת אזורים מסווגים. עם זאת, ייתכן שבקרוב יהפכו ההמלצות הללו לחקיקה מחייבת – בבריטניה וגם במדינות נוספות באירופה.