משרד האנרגיה והתשתיות, באמצעות אגף התחבורה הנקייה, בוחן בימים אלה יוזמה חדשה שנועדה לשנות את הדרך בה נהגים מקבלים מידע על עמדות טעינה ציבוריות לרכב חשמלי. בדומה למודלים שהוכיחו את עצמם במדינות מתקדמות, המשרד שואף לרכז ולהנגיש לציבור את כל המידע הרלוונטי – בצורה שקופה, עקבית וזמינה – בנוגע למחירי הטעינה, מצב התחזוקה והתפעול של העמדות, זמינותן, וכן מיקומן המדויק.

המהלך נועד להתמודד עם אחד החסמים המרכזיים לאימוץ נרחב של רכבים חשמליים – "חרדת טווח": החשש של נהגים שמא לא ימצאו עמדת טעינה זמינה כשהם זקוקים לה. סקר שנערך לאחרונה על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשיתוף משרד האנרגיה אישר את החשש בקרב הציבור, והצביע על צורך מובהק בשיפור הנגישות והאמינות של המידע בתחום.

לדברי נציג מהמשרד, "מידע שקוף וזמין הוא תנאי קריטי לקידום המעבר לתחבורה חשמלית. אנו פועלים להסיר את החסמים שמעכבים את הצרכנים, ולתת להם כלים לקבלת החלטות מושכלות – בזמן אמת."

מהפכה בטעינה: מידע על עמדות לרכב חשמלי יהיה שקוף וזמין
צילום: עזרא רפאל

פרטי התקנות המוצעות

המשרד פרסם היום (ג') טיוטת תקנות להערות הציבור באתר החקיקה הממשלתי, אשר יחייבו את כלל מפעילי עמדות הטעינה הציבוריות לדווח באופן אחיד ורציף על מידע שימושי. מידע זה יכלול:

פניות עמדות: האם העמדה פנויה לטעינה?
תקינות העמדה: האם העמדה פועלת כשורה?
מחירי טעינה: תעריפים עדכניים לטעינה.
פרטים נוספים: נתונים רלוונטיים אחרים שיקלו על חווית המשתמש.

המידע שייאסף יהיה פתוח לציבור הרחב ויהיה זמין ליישומונים (אפליקציות) שונים. בנוסף, הטיוטה מציעה להטיל חובת דיווח תקופתי על גורמים עסקיים משמעותיים בתחום עמדות הטעינה (כגון יבואני עמדות ומתקינים) על כלל עמדות הטעינה – ציבוריות ופרטיות – בישראל. נתונים אלו ישמשו את הממשלה והציבור לקבלת תמונת מצב עדכנית על ענף הטעינה המתפתח, ויסייעו בגיבוש מדיניות ממשלתית מותאמת והסרת חסמים עתידיים.

זה טוב לנו?

בישראל, כמו בעולם, המעבר לתחבורה חשמלית תלוי לא רק בזמינות כלי הרכב או בתמריצים כספיים, אלא גם באמון של הציבור בתשתית הטעינה. כיום, חוסר ודאות לגבי מיקום עמדות, זמינותן או תפקודן, גורם לנהגים רבים להסס. אפליקציות פרטיות מלקטות מידע חלקי, אך העדר סטנדרטיזציה יוצר פערים גדולים בין הבטחות למציאות.

התקנות החדשות מציעות פתרון מערכתי: חובת דיווח אחידה מצד כל השחקנים בשוק, פתיחת הנתונים לציבור ולמפתחים, ויצירת תשתית טכנולוגית שתאפשר לכל משתמש – דרך כל אפליקציה – לדעת בדיוק מה מצבו של שוק הטעינה בכל רגע נתון.