היו לי הרבה אפשרויות לפתוח את הכתבה הזו. יכולתי לספר לכם שאנחנו פותחים מדור בישול-שטח (אבל זה לא יהיה נכון), או לתאר את סבלם הנורא של עורך העיתון והצלם שחייבים לוותר על נוחות המשרד על-מנת להביא לכם סיפור טוב. ניתן גם היה לפתוח את הכתבה בפגישה "מקרית" שהייתה לנו עם טבח שהיה זקוק לחילוץ ופיצה אותנו בטעימה ממטעמיו..
...אבל, אם כך הייתי פותח, הרי זה היה בולשיט. כי האמת פשוטה יותר ומרתקת לא פחות. אנחנו תאווי בשרים (וגם דגים ואת בני הדודים שלהם), אז ארגנו ארוחת שטח נדיבה, יוצאת דופן, והבאנו אותה לפניכם. או בקיצור: דפקנו עוף, כבש וחיות אחרות ורצנו לספר לחבר'ה.
צילום: תומר פדר
את אורי ממסעדת אורי בורי, הכרנו נאק ואני במבחן שטח שערכנו לפני למעלה משנתיים בגליל. מבחן שזרח עם השמש בראש פינה ושקע בימה של עכו. ברור שהיינו רעבים, ובמקום לבחור בברירה המזרחית, החלטנו לאמת את הלחשושים שטענו בתוקף כי "אורי בורי" היא אחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ. טעמנו ונשבינו בקסם.
השמועות ממש לא היו מוגזמות, אפילו די מסויגות, רק שכאן צצה בעיה. עכו די רחוקה מתל אביב, וגם אם האוכל של אורי מצדיק כל ק"מ בעלייה לרגל אליו – זה לא ממש נוח. לכן ברגע שנודע לנו שאורי שותף במסעדה בת"א, שעטנו אליה לבחון.
צילום: תומר פדר
כאן חיכתה לנו הפתעה רבתי. ליד הבית היפה בנחלת בנימין בו שוכנת המסעדה, גילינו קבוצה של רכבי שטח מגודלים עוטי כסות בוץ. הלו! יום שישי בערב – בוץ? חולדאי יודע על זה? חקירה קצרה אך ממצה הפגישה אותנו עם בעל המסעדה והשף שלה – דניאל. זה התגלה כבעליו של טרופר קצר ומכוסה בוץ שפיאר בנוכחותו המלוכלכת את הכניסה למסעדה המבהיקה. "ומי כל הג'יפים האחרים?" לא ויתרנו, "המלצרים" ענה דניאל בארשת מכובדת, קור רוח וקצת הומור מול המתקפה שלנו.
אכלנו ורשמנו לפנינו: "אורי אוהב דגים, דניאל אוהב גם בשר".
צילום: תומר פדר
מאז התבשל אצלי הרעיון הכביר (ורעיונות כבירים מתבשלים על אש קטנה) להזמין את השף הזה שאוהב להשתכשך בבוץ למבחן שטח. אנחנו נבשל – הוא ינהג ויכתוב. כמו תסריט הוליוודי שמתהפך לגמרי בהפקה, ככה הפך רוני נאק את הרעיון הנפלא שלי לרעיון בנאלי לחלוטין – אנחנו ננהג ונכתוב, ודניאל יבשל. "ביג דיל" חשבתי, "כלב נשך אדם".

הלו, בכיתה אלף בבית הספר לעיתונות לומדים שכלב נשך אדם זה לא מעניין – בעוד שאדם נשך כלב זה סקופ היסטרי. רציתי להתווכח עם נאק אבל הוא אמר לי שאני מדבר מהראש ולא מהבטן ושעיתונאי שטח טוב חייב לדבר גם מהבטן.

אז הבטן היא שהכריעה ודניאל יבשל ...איזה מזל.
צילום: תומר פדר
דניאל הגיע עם כמה חברים, קופסאות פלסטיק מכוסות בתוכם פרודוקטים ועם דודו – גם הוא שף ב'כרמלה', גם הוא אוהב בוץ. כלי הבישול שהגיעו היו סיר "פויקה" שהושאל לצורך העניין על-ידי עודד מגתוס (לו הברזנו ברגע האחרון אחרי ששמענו שהוא בעל תיאבון אדיר) ועציץ טרה-קוטה תמים שלא חשד בדבר. היתר – אולתר בשטח.
דניאל לא הביא מנגלים או מטבחי שדה משוכללים. לבורות בשטח נשפכו פחמים ולצדם הונחו קרשים וזרדים, קצת חומר בעירה והאש דלקה בעליזות. הצוות המיומן נתן לעצים להפוך פחמים ואז הונחה הרשת. הפרודוקטים הוצאו מהקופסאות. על האש הונחו שיפודים ופולקעס של עופות. הפויקה של עודד מולאה בנזיד הכבש והונחה בצד הצונן של האש, בקבוק יין ספרדי משובח נפתח והונח על שולחן קק"ל, ורק האנטריקוט המגולגל קשור ומדהים, חיכה בסבלנות לתורו. "סבלנות היא שם המשחק" אמר דניאל, ככל שהנזיד יבושל זמן ארוך יותר – כך יהיה נפלא יותר.
צילום: תומר פדר
..וכך גם היה. כשסיימנו עם "מתאבני הבשר", הגיע גם תורו של האנטריקוט להשתזף על האסכלה, ואנחנו לגמנו מהיין וחיכינו לאחד מנתחי הבשר הטובים ביותר אותם אכלתי בצד הזה של הים התיכון...
המתכונים וההכנה ממש פשוטים, דניאל רשם אותם בשבילכם. עליכם רק להגיע מהבית עם מוצרים מוכנים להנחה על האש ומבשלים אותם בשטח ...פשוט לא?

אגב, לא היו לא סלט, לא חומוס, לא מנות ראשונות וגם לא אחרונות – למה לקלקל?

תבשיל קדירה למדורה בפויקה

פויקה מס 5

1 ק"ג בשר שוק טלה חתוך לקוביות

1 כרישה חתוכה

5 בצלים קטנים שלמים

5 שיני שום קלופות

1 סלסלת פטריות שמפיניון

פטרוזיליה קצוצה

½ כוס שמן זית

מלח ופלפל

1 כפית כמון

2 ענפי זעטר טרי או אורגנו

1 קופסא שעועית אפויה ברוטב עגבניות

2 פחיות בירה

הכנה:

בבית לערבב את כל המרכיבים מלבד הבירה בכלי מתאים

בשטח – להציב את הפויקה על גחלים ולחמם היטב, לצקת את כל המרכיבים מלבד הבירה לסיר, לבשל כ- ½ שעה.

לצקת את הבירה ולבשל שעתים נוספות מכוסה, לערבב מידי פעם למנוע הדבקות בתחתית.

שיפודי טלה וירקות (ל-8 שיפודים)

800 גר' בשר שוק טלה חתוך לקוביות

1 ענף רוזמרין קצוץ

קוביות גמבה

20 עגבניות שרי

2 שיני שום כתוש

2 כפות תבלין קיג'ון או תבלין סטייק פיקנטי

פלפל ומלח

הכנה:

בבית – לערבב את כל המרכבים בכלי סגור

בשטח – להדליק מנגל, לשפד לסירוגין על שיפוד ברזל את הבשר והירקות

להכין על הגריל לא לשרוף!

רוסטביפ אנטרקוט על האש (8 מנות)

1 נתח 2 ק"ג אנטרקוט שלם מיושן וקשור לרולדה (אפשר לבקש מקצב)

פלפל שחור גרוס גס טרי

מלח גס – עדיף אטלנטי מיבוא

הכנה:

להדליק גריל או מדורה

לתבל את הנתח בפלפל

לצלות את הנתח קרוב לגחלים היטב מכל הצדדים ("סגירה")

להגביה את הרשת ולצלות בסבלנות ולסובב מידי פעם כ-60 דקות

להוריד לקרש חיתוך, לשחרר את החוט, לפרוס לפרוסות עבות

לפזר מלח גס ופלפל – לטרוף

שוקי עוף ברוטב סטה הודי וחלב קוקוס (מנת ילדים שמבוגרים אוהבים)

10 שוקי עוף או פרגית

4 כפות רוטב סטה מוכן מתוק חריף (במעדניות)

1 פחית חלב קוקוס טבעי לא מתוק

מעט מלח

הכנה:

בבית – לערבב את כל המרכיבים לילה מראש

להדליק גריל ולצלות היטב מכל הצדדים

סלסה עגבניות ופלפל חריף (רוטב מצוין לבשר בגריל שמכינים לבד בשטח)

4 עגבניות בשלות ואדומות

2 פלפל ירוק חריף או יותר תלוי בעדה

¼ כוס שמן זית איכותי

מלח גס אטלנטי עם אפשר

הכנה:

לצלות עגבניות ופלפל על בגריל היטב

לקלף את הקליפה החיצונית בעודם חמים

לקצוץ על קרש היטב או לגרר בפומפייה גסה

לתבל בשמן זית ומלח

הכתבה הופיעה לראשונה בגיליון 'אוטו שטח' מס' 15