ארוחת גורמה בשטח - אוטו

ארוחת גורמה בשטח

אנשים רבים מדי מתייחסים מעט מדי לאוכל בשטח. אבל יש כאלו שנוסעים לשטח כדי לאכול. ואתם יודעים מה? זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. שיר הלל לפויקה

היו לי הרבה אפשרויות לפתוח את הכתבה הזו. יכולתי לספר שאנו פותחים מדור בישול-שטח, או לתאר את סבלם הנורא של עורך אוטושטח והצלם שחייבים לוותר על נוחות המשרד על-מנת לצאת לכתת רגליים בשטח (בקוצים בקוצים!). ניתן גם היה לפתוח את הכתבה בפגישה ''מקרית'' שהייתה לנו עם טבח שהיה זקוק לחילוץ ופיצה אותנו בטעימה ממטעמיו.....אבל, אם כך הייתי פותח, הייתי חוטא למציאות. כי המציאות – באופן מפתיע - פשוטה יותר ומרתקת הרבה יותר. אין כמו יום ארוך בשטח כשהגשם דופק על חלון הג'יפ והחורש עשיר בריח החורף כדי לפתוח את התיאבון. אז ארגנו ארוחת שטח נדיבה, יוצאת דופן, והבאנו אותה לפניכם. או בקיצור, דפקנו עוף, כבש וחיות אחרות ורצנו לספר לחבר'ה.את אורי ממסעדת אורי בורי, הכרנו נאק ואני במבחן שטח שערכנו לפני למעלה משלוש שנים בגליל. מבחן שזרח עם השמש בראש פינה ושקע בימה של עכו. ברור שהיינו רעבים, במקום לבחור בברירת המחדל המזרחית (קבבים וטאבולה), החלטנו לאמת את השמועה שטענה (אז. היום כבר הכל עובדות) בתוקף כי ''אורי בורי'' היא אחת ממסעדות הדגים הטובות בארץ. טעמנו ונשבינו בקסם. השמועות התגלו כלא מוגזמות, אפילו די מסויגות, רק שכאן צצה בעיה גיאוגרפית. עכו די רחוקה מתל אביב, וגם אם האוכל של אורי מצדיק כל ק''מ בעלייה לרגל אליו – זה לא הכי נוח. לכן ברגע שנודע לנו שאורי שותף במסעדה בת''א, שעטנו אליה לבחון.
כאן חיכתה לנו הפתעה רבתי. ליד הבית היפה בנחלת בנימין בו שוכנת המסעדה, גילינו קבוצה של רכבי שטח מגודלים עוטי כסות בוץ. הלו! יום שישי בערב – בוץ? חקירה קצרה אך ממצה הפגישה אותנו עם בעל המסעדה והשף שלה – דניאל זך. זה התגלה כבעליו של טרופר קצר ועוטה בוץ שפיאר בנוכחותו המלוכלכת את הכניסה למסעדה המבהיקה. ''ומי כל הג'יפים האחרים'' לא ויתרנו, ''המלצרים'' ענה דניאל ברשת מכובדת, קור רוח וקצת הומור מול המתקפה שלנו. אכלנו ורשמנו לפנינו: ''אורי אוהב דגים, דניאל אוהב גם בשר''.
מאז התבשל אצלי הרעיון הכביר (ורעיונות כבירים מתבשלים על אש קטנה) להזמין את השף הזה שאוהב להשתכשך בבוץ למבחן שטח. אנחנו נבשל – הוא ינהג ויכתוב. כמו תסריט הוליוודי שמתהפך לגמרי בהפקה, ככה הפך רוני נאק את הרעיון הנפלא שלי לרעיון בנאלי לחלוטין – אנחנו ננהג ונכתוב, ודניאל יבשל. ''ביג דיל'' חשבתי, ''כלב נשך אדם''. הלו בכיתה אלף בבית הספר לעיתונות לומדים ש''כלב נשך אדם'' לא מעניין – בעוד ש''אדם נשך כלב'' זה היסטרי. רציתי להתווכח עם נאק. אבל הוא אמר לי שאני מדבר מהראש ולא מהבטן ושעיתונאי שטח טוב (שסיים שנה א' כבר די מזמן) חייב, לדבר גם מהבטן. אז, הבטן היא שהכריעה ודניאל יבשל...איזה מזל!

דניאל הגיע עם כמה חברים, קופסאות פלסטיק מכוסות בתוכם פרודוקטים ועם דודו – גם הוא שף בכרמלה בנחלה, גם הוא אוהב בוץ. כלי הבישול שהגיעו היו סיר ''פויקה'' שהושאל לצורך העניין על ידי עודד מגתוס (ששלחנו אותו לחכות לנו על גבעה אחרת אחרי ששמענו שהוא בעל תיאבון אדיר) ועציץ טרה-קוטה תמים שלא חשד בדבר. היתר, אולתר בשטח.
דניאל לא הביא, מנגלים או מטבחי שדה משוכללים. לבורות בשטח, נשפכו פחמים ולצדם הונחו קרשים וזרדים, קצת חומר בעירה והאש דלקה בעליזות. הצוות המיומן נתן לעצים להפוך פחמים ואז הונחה הרשת. החומרים הוצאו מהקופסאות. על האש הונחו שיפודים ופולקע'ס של עופות. הפויקה של עודד מולאה בנזיד הכבש והונחה בצד הצונן של האש, בקבוק יין ריוחה ספרדי משובח נפתח והונח על שולחן קק''ל, ורק האנטריקוט המגולגל קשור ומדהים, חיכה בסבלנות אפטית לתורו. ''סבלנות היא שם המשחק'' אמר דניאל, ''ככל שהנזיד יבושל זמן ארוך יותר – כך יהיה נפלא יותר''. למרבה הפלא וכך גם היה. כשסיימנו עם ''מתאבני הבשר'', הגיע גם תורו של האנטריקוט להשתזף על האסכלה, ואנחנו לגמנו מהיין וחיכינו לאחד מנתחי הבשר הטובים ביותר אותם אכלתי בצד הזה של הים התיכון...

ארוחת גורמה בשטח, יש דבר כזה

המתכונים, וההכנה ממש פשוטים, באופן נדיר דניאל הסכים לחשוף אותם בשבילכם. עליכם רק להגיע מהבית עם המוצרים מוכנים להנחה על האש ומבשלים אותם בשטח. פשוט למדי. אגב, מאוד לא בלטו בהעדרם הסלט, החומוס, או מנות ראשונות וגם לא אחרונות – למה לקלקל?

תבשיל קדירה למדורה ''בפויקה''
1 פויקה מס 5
1 ק''ג בשר שוק טלה חתוך לקוביות
1 כרישה חתוכה
5 בצלים קטנים שלמים
5 שיני שום קלופות
1 סלסלת פטריות שמפיניון
פטרוזיליה קצוצה
½ כוס שמן זית
מלח ופלפל
1 כפית כמון
2 ענפי זעטר טרי או אורגנו
1 קופסא שעועית אפויה ברוטב עגבניות
2 פחיות בירה
הכנה:
בבית - לערבב את כל המרכיבים מלבד הבירה בכלי מתאים
בשטח- להציב את ''הפויקה'' על גחלים ולחמם היטב, לצקת את כל המרכבים מלבד הבירה לסיר, לבשל כחצי שעה.
לצקת את הבירה ולבשל שעתים נוספות מכוסה, לערבב מידי פעם למנוע הדבקות בתחתית.

שיפודי טלה וירקות
ל-8 שיפודים
800 גר בשר שוק טלה חתוך לקוביות
1 ענף רוזמרין קצוץ
קוביות גמבה
20 עגבניות שרי
2 שיני שום כתוש
2 כפות תבלין קיג'ון או תבלין סטיק פיקנטי
פלפל ומלח
הכנה:
בבית – לערבב את כל המרכבים בכלי סגור
בשטח - להדליק מנגל, לשפד לסירוגין על שיפוד ברזל את הבשר והירקות
להכין על הגריל לא לשרוף !

רוסטביפ אנטרקוט על האש
ל-8 רעבים
1 נתח 2 ק''ג אנטרקוט שלם מיושן וקשור לרולדה ( אפשר לבקש מקצב)
פלפל שחור גרוס גס טרי
מלח גס עדיף אטלנטי מיבוא
הכנה:
להדליק גריל או מדורה
לתבל את הנתח בפלפל
לצלות את הנתח קרוב לגחלים היטב מכל הצדדים ( סגירה)
להגביה את הרשת ולצלות בסבלנות ולסובב מידי פעם כשעה
להוריד לקרש חיתוך, לשחרר את החוט, לפרוס לפרוסות עבות
לפזר מלח גס ופלפל - לטרוף

שוקי עוף ברוטב סטה הודי וחלב קוקוס (מנת ילדים שמבוגרים אוהבים)
10 שוקי עוף או פרגית
4 כפות רוטב סטה מוכן מתוק חריף (במעדניות)
1 פחית חלב קוקוס טבעי לא מתוק
מעט מלח
הכנה:
בבית- לערבב את כל המרכיבים לילה מראש
להדליק גריל ולצלות היטב מכל הצדדים

סלסה עגבניות ופלפל חריף (רוטב מצוין לבשר בגריל שמכינים לבד בשטח)
4 עגבניות בשלות ואדומות
2 פלפל ירוק חריף או יותר תלוי בעדה
¼ כוס שמן זית איכותי
מלח גס אטלנטי עם אפשר
הכנה:
לצלות את העגבניות והפלפל היטב על הגריל. לקלפם בעודם חמים, ולקצוץ על קרש דק-דק או לגרד בפומפייה גסה. ולסיום, לתבל בשמן זית ומלח.
     

תגובות גולשים:

לכתבה זו התפרסמו תגובות