נדמה כי בטויוטה לא לוקחים סיכונים לאחר הפיאסקו של תחילת שיווק הדגם המקורי, וכעת חשפה היצרנית גרסה ייעודית לשוק הצפון אמריקאי.

פשוט יותר להבנה
הגרסה הצפון אמריקאית זוכה בראש ובראשונה לשם שונה – הדגם יכונה כעת טויוטה bZ, זאת במטרה "לפשט את השם עבור הלקוחות". מהלך לא לגמרי מפתיע לאור שמרנותו היחסית של השוק הצפון אמריקאי והשם המורכב שלא לצורך של הדגם המקורי.
השינוי השני שבולט לעין הוא העיצוב המעודכן. זה של bZ עוקב באופן כללי אחר השינויים שהוצגו עם bZ4X הגלובלי – סבכה חדשה, פגוש אגרסיבי יותר מלפנים ויחידות תאורה בסגנון העכשווי של טויוטה. ההבדלים נוגעים בעיקר לבתי הגלגלים וכמה חיפויים נוספים אשר נותרו בצבע שחור ב-bZ4X וכאן יוצעו בצבע המרכב, לפחות בחלק מרמות הגימור וצבעי המרכב. התוצאה היא מראה יותר אלגנטי ופחות "קשוח" ומאתגר את העין מזה של bZ4X. נזכיר כי סובארו ביצעה מהלך דומה עם סולטרה המעודכן.

העדכון המשמעותי האחרון נוגע למערך הטעינה שעבר כעת לתקן NACS שמקורו בטסלה. שקע זה מאפשר, בין היתר, חיבור קל לעמדות טעינה מהירה של טסלה עצמה אשר מציעה את רשת עמדות הטעינה הרחבה ביותר בצפון אמריקה, אולי בכלל. בנוסף ישנו מערך זיהוי אוטומטי המאפשר טעינת הרכב ללא צורך בחיבור ידני לעמדת הטעינה.
השאר דומה עד לזהה למוכר לנו מהגרסה הגלובלית של bZ4X. זה אומר שימוש במערך סוללות ומנועים מעודכן המציע שיפור ניכר בטווח הנסיעה ובביצועים. בגרסת הכניסה סוללת 57.7 קוט"ש והנעה קדמית ולצידה סוללת 74.7 קוט"ש עם הנעה קדמית או כפולה בהספק מירבי של 338 כ"ס.טווח הנסיעה עומד על 378 בגרסת הכניסה עם הסוללה הקטנה ומגיעה עד 502 ק"מ בגרסת ההנעה הקדמית עם הסוללה הגדולה. טעינה ביתית אפשרית כעת עד 11 ק"ו כסטנדרט ואילו הספק הטעינה המהירה ללא שינוי.

סביבת הנהג זכתה לאותו עדכון הכולל קונסולה מרכזית ודשבורד שעוצבו מחדש כולל שילוב מסך מולטימדיה מעודכן בגודל 14 אינץ' ולוח מחוונים מעודכן.
