ניסאן ליף הוצגה באוגוסט 2009, ייצורה החל ב-2010 והיא הייתה המכונית החשמלית הראשונה בעולם בייצור סדרתי. השם Leaf, שמשמעותו באנגלית עלה, מהווה גם ראשי תיבות של Leading Environmentally Friendly affordable car (מכונית מובילה ידידותית לסביבה במחיר סביר). בין שאר הפרסים בהם זכתה, ליף היפנית הוכרזה באופן יוצא דופן אז "מכונית השנה באירופה" והייתה ב-2011 גם ל"מכונית השנה בעולם". הדור השני הוצג ב-2017, וכעת כאמור הוכרז הדור השלישי.

שינוי מגדר
ממדי האורך של הדגם החדש קצרים יותר בהשוואה לקודמו: בסיס הגלגלים 269 ס"מ והאורך 440 ס"מ, פחות 1 ס"מ ו-8 ס"מ בהתאמה. מנגד, הרוחב גדל ב-2 ס"מ ל-181 ס"מ והגובה ב-3 ס"מ, ל-157 ס"מ. בשלב זה לא נמסר נפח תא המטען ומשקל הרכב החדש נע בין 1800 ק"ג ל-2000 ק"ג. מקדם הגרר הוא 0.26, טוב מזה של הדגם הפורש (0.29).העיצוב שונה באופן מוחלט – גם במבנה, גם במסר. ליף החדש נראה כעת כמו דגם פנאי-קופה, ומפגין הופעה רבת-נוכחות המודגשת ביחס לזה הקודם שהיה אנמי ונחבא אל הכלים.
החזית "חשמלית-עכשווית" – ללא סבכה, עם קו תאורה רוחבי ועוד שניים אנכיים בצדדים. בפרופיל הוא נראה דינמי בגלל סיומת הקופה, ומאחור בולט מאוד ובמיוחד מכלול הכולל יחידות תאורה מגודלות בצדדים, חלק קעור כלפי מעלה בשחור-מבריק. את ההופעה חותמים חישוקי "19 סביב בעיצוב מקורי.

סביבת הנהג אף היא עכשווית, מבוססת על משטח מדלת לדלת ועליו לוח מחוונים ומסך מרכזי, כל-אחד "14.3, במסגרת אחת. ברמת האבזור הגבוהה, בין השאר, מצלמות היקפיות, גג פנורמי מתכהה, טעינה אלחוטית לנייד, מערכת שמע של בוז הכוללת רמקולים במשענות הראש, תאורת אווירה של 64 גוונים. מרכיבי קדמה נוספים עם שילוב AI במערכת השמע, עדכוני תוכנה מהאוויר (OTA). בסביבת הנהג גם פקדי שליטה חיצוניים, כולל למיזוג, ועל כך אנחנו מברכים.
יחידות כוח
הדגם החדש מוצע בשתי גרסאות מנוע/סוללה ובשתיהן ההנעה קדמית. בגרסה אחת מנוע המייצר 177 כ"ס ו-35.1 קג"מ, משך ההאצה מ-0 ל-100 קמ"ש הוא 9.6 שניות והמהירות המרבית 160 קמ"ש. לסוללה בגרסה זו 52 קוט"ש והטווח המוצהר הוא 436 ק"מ.
בגרסה השנייה מייצר המנוע 218 כ"ס ו-36.1 קג"מ, מה שמסדר לה 8.6 שניות ל-100 קמ"ש ואותה מהירות מוגבלת של 160 קמ"ש. כאן סוללה גדולה בהרבה, 75 קוט"ש, הטווח המוצהר מכובד בהתאם: 604 ק"מ.
בשתיהן הספק הטעינה המהירה 150 קילוואט, מה שמאפשר טעינה מ-10% ל-80% תוך 35 דקות, ואילו הספק הטעינה הביתית ב-AC הוא 11 קילוואט. לרכב אפשרות טעינה מהסוללה למכשירים או לרשת (V2L).