GM מבטלת את מכירת אופל!

למרות הכל: עסקת המכירה למאגנה מבוטלת ואופל תישאר בידיים אמריקניות

אחרי חודשים ארוכים של התמהמהות, דיונים, עליות ומורדות, נפלה החלטה דרמטית: חבר המנהלים של ג'נרל-מוטורס מבטל את עסקת מכירת אופל לקבוצה בראשות מאגנה.

עסקת המכירה עמדה בפני מכשלות רבות, כולל התנגדות של ועדי עובדים וממשלות המדינות בהן ממוקמים מפעלי אופל – וגם האיחוד האירופי עצמו. עכשיו מודיעה GM כי מצבה הפיננסי המשתפר, יחד עם הסביבה העסקית באירופה שהופכת ידידותית יותר (אם כי עדיין לא קלה), הביאו להחלטה לשמור על אופל. "זו הדרך היציבה והזולה ביותר כדי לדאוג לעתיד ארוך-הטווח של אופל", אמר יו"ר GM פריץ הנדרסון.

הצעד הבא יהיה תהליך ארגון-מחדש של המותג האירופי – שלב שיהיה כרוך במהלכי קיצוץ כואבים, ללא ספק. אלפי עובדים עלולים לאבד את משרותיהם. עלות תהליך הרה-ארגון נאמדת על-ידי GM בכ-3 מיליארד אירו. לא מן הנמנע כי ממשלות גרמניה, ספרד ובריטניה – שם קיימים מפעלי ייצור של אופל (ווקסהול, במקרה הבריטי) יסייעו במימון.

Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.