שוק הרכב מתאושש: 17,500 מסירות ביוני

עליית המע"מ והעלייה הצפויה במס הקנייה שלחו את הלקוחות המוסדיים והפרטיים לסוכנויות הרכב

במחצית הראשונה של השנה נמסרו בישראל  78,055 כלי רכב חדשים, ירידה של 24%  לעומת המחצית הראשונה של 2008. כך עולה מדו"ח איגוד יבואני הרכב המבוסס על נתוני הרישוי. מסירות כלי הרכב הפרטיים הסתכמו ב-64,066 כלי רכב, ירידה של 32%. מסירות רכבי הכביש-שטח הסתכמו ב-6,945 כלי רכב, ירידה של 24%. בחודש יוני לבדו נמסרו 17,578 כלי רכב, ירידה של 10% לעומת יוני אשתקד.
 

את המסירות לפי מותגים הובילה מאזדה עם 12,650 כלי רכב מתחילת השנה, ירידה של 39% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עם זאת מאזדה לבדה מסרה בחודש יוני 3,002 כלי רכב חדשים, הנתון החודשי הגבוה ביותר מתחילת השנה. במקום השני נמצאת יונדאי עם 9,527 מסירות, ירידה של 27%. במקום השלישי טויוטה עם 8,506 כלי רכב, ירידה של 30%. טויוטה מכרה ביוני 2015 כלי רכב. במקום הרביעי נמצאת פורד עם 5,265 כלי רכב, ירידה של 11%. במקום החמישי נמצאת שברולט עם 4,832 מסירות, ירידה של 43%.

את המסירות לפי קבוצה הובילה דלק רכב עם 17,918 מכירות מצטברות, ירידה של 33% לעומת אשתקד.

בענף הרכב מייחסים את נתוני המסירות החזקים ביוני למספר גורמים. ביניהם הביקוש העולה לרכבי השכרה לקראת עונת התיירות של הקיץ; הקדמת רכישות של חברות הליסינג במטרה להקדים את עליית מס הקנייה, ובעקבותיה גם עליית המחירים, שצפויה  להתחיל באוגוסט הקרוב. בנוסף מעריכים כי בסוף החודש חל זינוק במסירות בשל לקוחות, שכבר שילמו עבור כלי הרכב וביקשו להקדים את המכירות כדי לחסוך את עליית המע"מ בשבוע שעבר.


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.