כמה מכוניות נגנבו בישראל? המשטרה מסרבת לגלות
עמותת חופש המידע עתרה לבית המשפט על מנת לקבל את נתוני גניבות הרכבים ב-2025
למשטרת ישראל קשה מאוד להתמודד עם עובדות ונתונים. במייל שהפנו אליהם ביקשנו נתונים על גניבות רכב לשנת 2025 ועדכון לגבי תאונות דרכים עם נפגעים. בדוברות המשטרה סירבו לספק את הנתונים - והפנו אותנו לבקש את המידע בבקשת חופש המידע.
בדיקה קצרה העלתה שגם העמותה לחופש המידע ביקשה את הנתונים מהמשטרה, שכמובן סירבה לספק אותם, ובינתיים אף אחד בישראל לא יודע כמה רכבים ומאיזה סוג נגנבו או הפסיקו להיגנב. פרמיות הביטוח נקבעות גם על פי מידת הגניבות של הרכב, כך גם הדרישות למיגון וכל אלה נקבעות על פי הערכות או קביעות שאין להן כיום קשר עם המציאות, כי משטרת ישראל לא מפרסמת נתונים שאמורים להיות חשופים לכל.
מעבר לכך, נתונים אחרים בנוגע לתאונות דרכים עם נפגעים, גם הם אינם מתפרסמים ולא נאספים כראוי. עד כדי כך שירידה במספר הדיווחים שהתרחשה ב-2023, תורגמה בעבר כירידה במספר התאונות, כשבפועל, פשוט דיווחו למשטרה על פחות תאונות או ששוטר לא הגיע למקום התאונה בזמן על מנת לדווח עליה, הירידה במספר הדיווחים שיקפה עד היום ירידה ביכולת התגובה של המשטרה.
אם נחזור לרגע לדבר על גניבות רכב, הרי שהמשטרה אמורה לפרסם את הנתונים שאמורים השנה לשקף ירידה, אם מסתכלים על הנתונים של איתוראן ופוינטר שסיכמו ירידה של כ-20% בגניבות רכב.
בזירת תאונות הדרכים, המגמה ב-365 הימים האחרונים עם 456 הרוגים אינה אופטימית, למרות ירידה יחסית של כ-13% במספר ההרוגים מתחילת השנה – 27 הרוגים לעומת התקופה המקבילה אשתקד עם התחלת שנה מזעזעת של 42 הרוגים בכבישים.
עוד מענף הרכב
הקאדילק של טראמפ עולה מדרגה: אסקלייד משוריין בשירות הנשיאותי
לאן נעלמה האיכות? חיי המדף הקצרים של הרכב המודרני
הממשלה סללה את הדרך ל-Uber בישראל
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 01/07/2026סיטרואן חותכת מחירים: שלושה דגמים ב-129,990 שקל
-
ניר בן טובים , 01/07/2026לא שילם ביטוח חובה - ויצא עם פיצוי ענק
-
קינן כהן, 01/07/2026לנד רובר ריינג' רובר ולאר - מבחן דרכים (P400)
-
ניר בן טובים , 01/07/2026ה-AI לא הספיק: פורד קוראת למהנדסים לחזור
-
ניר בן טובים , 01/07/2026ב.מ.וו X5 החדש יוצא לדרך
-
אלי שאולי, 30/06/2026הוזלות לקיה ספורטאז' היברידי, פיקנטו מתעדכן
-
ניר בן טובים , 30/06/2026מפת הדרכים של ג'יפ: קטנה יותר, זולה, וגם סינית יותר
-
ניר בן טובים , 30/06/2026החשמליות תופסות יותר מקום בדוח הגניבות?
-
ניר בן טובים , 30/06/2026המולטיפלה חוזרת? פיאט רוצה עירונית חכמה