סמארט מתרחבת: דגמים חדשים והיברידיים בדרך
התכניות של מותג סמארט לתקופה הקרובה אינן מסתכמות בהשקת #5 החשמלי, והוא עתיד להוסיף דגם חדש, גרסאות היברידיות-נטענות
השקת סמארט #5, רכב פנאי בגודל בינוני, היא לפי יניב ביטון, מנהל חטיבת מרצדס וסמארט בכלמוביל, הרבה יותר מאשר עוד דגם חדש. דגם זה יאפשר לסמארט, כך ביטון, לפנות כאן לקהל חדש שלא הגיע למותג עד כה בגלל שזה עדיין זיהה את המותג עם הדגמים הקטנים מפעם. זאת, למרות שמזה שנתיים משווקים כאן דגמי סמארט #1 וסמארט #3 הגדולים בהרבה מאשר פורפור למשל שהיבוא שלו פסק לפני חצי עשור.
ובהקשר זה, #5 גדול משמעותית גם מאותם שני דגמי פנאי חשמליים של סמארט, ולכן אמור להביא לקוחות חדשים ולא על חשבון אותם דגמים. הציפייה של אנשי המותג בארץ היא למכור מאות יחידות של שלושת הדגמים שלו במהלך השנה הבאה.
מעבר לכך, התוכניות של מותג סמארט נרחבות בהתחלה מפתיעות בהמשך.
כבר בשנה הקרובה
במהלך 2026 תגיע לכאן גרסה היברידית-נטענת של סמארט #5 שהושק כעת – ראשונה מסוגה בהיצע של סמארט. גרסה זו מוצעת כבר בסין עם מנוע טורבו-בנזין 1.5 ליטר המוכר של ג'ילי שפותח בשיתוף עם רנו ונוצר על-ידי הורס (Horse Powertrain), המיזם המשותף של שתיהן לייצור חטיבות כוח. בגרסה זו תיבה אוטומטית ייעודית (DHT) עם 3 הילוכים, ולסוללות אנרגיה של 20 ו-41 קוט"ש.
בסין החל שיווק סמארט #6 – מכונית סדאן המבוססת על הרצפה GEA Evo של גי'לי המשרתת גם את הגרסה ההיברידית הנ"ל. זוהי מכונית נוסעים ראשונה מסוגה של סמארט החדשה (כל שאר הדגמים הם רכבי פנאי), והיא משפחתית גדולה החולקת בסיס ומכלולים עם #5. תחילת השיווק כאן בסוף 2026.
חזרה למקורות
צעד משמעותי הרבה יותר ביחס לדרכו של מותג סמארט ימצא ביטוי בתערוכת פריז שתיפתח במחצית אוקטובר 2026. בתערוכה יוצג הדגם החדש המכונה סמארט #2 – עירונית-חשמלית-קטנה, שתתחבר למקורות של סמארט ותחיה את הדגם פורטו המיועד לשניים. ובאותו עניין: לפורטו הקודמת הייתה גרסה חשמלית שהפציעה ב-2012 עם סוף כהונתו של הדור השני (2014), שירתה גם בדור השלישי עד 2018.
הבסיס של דגם זה יהיה רצפה חדשה שתוכננה על-ידי ג'ילי ומרצדס – שתי השותפות שווה בשווה בסמארט – זאת בניגוד לדגמי סמארט הנוכחיים שהפלטפורמה שלהם מקורה בג'ילי. המחיר יהיה אתגר של ממש עבור הדגם הקטן שישווק באירופה ויצטרך להתמודד עם הצעות חשמליות עירוניות המכוונות מראש לאזורי מחיר תחרותיים.
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 18/12/2025 -
איתי שטיינברג, 18/12/2025מקסוס מיפה 9 – מבחן דרכים
-
אלי שאולי, 18/12/2025ג'ילי סטאריי - מבחן דרכים
-
אלי שאולי, 18/12/2025סמארט מתרחבת: דגמים חדשים והיברידיים בדרך
-
יואל פלרמן, 18/12/2025אוטו השנה של ישראל 2026 – הצביעו והשפיעו
-
ניר בן טובים , 18/12/2025לשטוף גם כשקר: למה החורף מסוכן לרכב שלכם
-
ניר בן טובים , 18/12/2025טויוטה צדקה: לא יהיה קיצור דרך לחשמל
-
קינן כהן, 17/12/2025קאן אם מאבריק R ו-X3: סיבוב מהיר בדגמי 2026
-
מערכת אוטו, 17/12/2025טויוטה ראב 4 החדש: רשמי נהיגה ראשונים