אקספנג P7+ בישראל: המחיר - 199,990 שקל
החשמלית החדשה של אקספנג מגיעה לישראל בגרסה ארוכת טווח, מרכב שימושי, אבזור עשיר, מצוידת 313 כ"ס וטעינה מהירה מאוד
פריסבי, יבואנית אקספנג בישראל, ממשיכה לחזק את שורותיה בדגמים נוספים. היום (ד') בישרה כי זו מתחילה בשיווק P7+, חשמלית גדולה במרכב ליפטבק שמגיעה ארצה במחיר של 199,990 שקל. מדובר בדגם שממוקם מעל משפחתיות חשמליות מסורתיות, בעיקר בזכות אורך של יותר מחמישה מטרים, בסיס גלגלים של שלושה מטרים, טווח נסיעה רשמי של עד 530 ק"מ ורמת אבזור מכובדת כבר בגרסה היחידה המוצעת בישראל.
הקשר
אקספנג P7+ הוצגה לראשונה בסין באוקטובר 2024 והושקה רשמית בנובמבר של אותה שנה. בניגוד למה שעשוי להשתמע מהשם, היא אינה יורשת של ה-P7 המוכרת לנו, אלא דגם גדול ושימושי יותר שנמכר לצדה. ההבדל המרכזי הוא מעבר למרכב ליפטבק (דלת תא מטען מאוחדת עם השמשה), בסיס גלגלים נדיב כאמור ותכנון שנותן עדיפות למרחב בשורה השנייה, נקודה שמבחינת אקספנג דרשה שינוי מסוים ב-P7, יחד עם תא מטען שימושי יותר בזכות מבנה של דלת חמישית.
הגרסה שתשווק בישראל נקראת Long Range Pro. היא מצוידת במנוע חשמלי אחורי שמפיק 313 כ"ס, עם הנעה אחורית ותאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-6.2 שניות. הסוללה היא בקיבולת 74.9 קוט"ש, והטווח הרשמי עומד על עד 530 ק"מ לפי תקן WLTP. צריכת האנרגיה המוצהרת היא 16.4 קוט"ש ל-100 ק"מ.
הנתון הבולט ביותר במפרט הוא יכולת הטעינה המהירה. לפי אקספנג, ה־P7+ תומכת בטעינת DC בהספק של עד 446 קילוואט. בעמדת טעינה מתאימה, ובהנחה שהתנאים מאפשרים זאת, טעינה מ-10% ל-80% אמורה להימשך כ-12 דקות בלבד. בישראל עדיין אין פריסה רחבה של עמדות בהספקים כאלה, ולכן מדובר בנתון שמציג בעיקר את יכולת הרכב בתשתית מתאימה, ולא בהכרח את קצב הטעינה שהנהג יפגוש בכל עצירה.
בתא הנוסעים מותקן מסך מולטימדיה מרכזי בגודל 15.6, לצד לוח מחוונים דיגיטלי, תצוגה עילית, מראה מרכזית חכמה ושני משטחי טעינה אלחוטיים לטלפונים. מערכת המולטימדיה תומכת באפל קארפליי ובאנדרואיד אוטו, וגם בעדכוני תוכנה מרחוק.
רשימת האבזור כוללת ריפוד משולב עור נאפה, במת צלילים עם 20 רמקולים, תאורת אווירה, בקרת אקלים מפוצלת, גג פנורמי עם מסנני קרינה, מושבים קדמיים חשמליים עם זיכרון ומערכת תיעוד נסיעה מובנית. בנוסף, יש חימום, אוורור ועיסוי לא רק ליושבים מלפנים אלא גם לנוסעי השורה השנייה, לצד מסך שליטה אחורי בגודל "8, מנורות קריאה ושולחן מתקפל לנוסע מאחור.
מחיר Xpeng P7+ Long Range Pro עומד על 199,990 שקל. צבע מיוחד מוצע בתוספת של 5,000 שקל, ו-וו גרירה חשמלי עם הפעלה מהשלט מוצע בתוספת של 6,000 שקל.
במחיר הזה היא פונה בעיקר ללקוחות שבוחנים סדאן חשמלית גדולה ומאובזרת סביב רף ה-200 אלף שקל, דרומה או מעט צפונה במחיר כמו טסלה מודל 3, זיקר 001, BYD סיל ויונדאי איוניק 6, אך עם יתרון בממדים ובאבזור, ועם פוטנציאל עתידי שטמון בהספק הטעינה שלה במסופים אולטרא מהירים.
שאלות ותשובות
מה המחיר של אקספנג P7+ בישראל?
מחיר אקספנג P7+ בגרסת Long Range Pro עומד על 199,990 שקל. צבע מיוחד מוצע בתוספת של 5,000 שקל, ו-וו גרירה חשמלי בתוספת של 6,000 שקל.
מה טווח הנסיעה של אקספנג P7+?
הטווח הרשמי של אקספנג P7+ הוא עד 530 ק”מ לפי תקן WLTP. הסוללה בקיבולת 74.9 קוט”ש וצריכת האנרגיה המוצהרת היא 16.4 קוט”ש ל-100 ק”מ.
כמה זמן אורכת טעינת אקספנג P7+?
אקספנג P7+ תומכת בטעינת DC בהספק של עד 446 קילוואט. בעמדה מתאימה ובתנאים אופטימליים, טעינה מ-10% ל-80% אמורה להימשך כ-12 דקות.
מהם הביצועים של אקספנג P7+?
הגרסה המשווקת בישראל מצוידת במנוע חשמלי אחורי המפיק 313 כ”ס ובהנעה אחורית. התאוצה מ-0 ל-100 קמ”ש אורכת 6.2 שניות.
איזה אבזור יש באקספנג P7+?
אקספנג P7+ כוללת מסך מרכזי בגודל 15.6 אינץ’, תצוגה עילית, מערכת שמע עם 20 רמקולים, גג פנורמי, מושבים חשמליים וחימום, אוורור ועיסוי גם במושבים הקדמיים וגם בשורה השנייה.
מי המתחרים של אקספנג P7+?
המתחרים הם טסלה מודל 3, זיקר 001, BYD סיל ויונדאי איוניק 6, אך עם יתרון בממדים ובאבזור.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 14/07/2026אחרי רמי לוי ואושר עד: גם סופר-פארם מתחילה למכור מכוניות
-
שרון ביידר, 14/07/2026הסכנה החדשה ברכב האוטונומי: אמבולנסים נתקעים מאחוריו
-
אלי שאולי, 14/07/2026פורד ברונקו ראפטור החדש בארץ – החל ב-629,000 שקלים
-
טל חמו, 14/07/2026זיקר 7X לונג ריינג': מבחן ארוך טווח
-
אלי שאולי, 14/07/2026רנו סימביוז – מבחן דרכים
-
מערכת אוטו, 13/07/2026ריקול לניסאן X-טרייל: ליקוי בסוללה עלול לפגוע בתפקוד הרכב
-
אלי שאולי, 13/07/2026ליפמוטור B10 היברידי-נטען בארץ – המחיר החל מ-155,000 שקלים
-
שרון ביידר, 13/07/2026טויוטה יאריס קרוס – רב המכר מתחדש
-
שרון ביידר, 13/07/2026אלו מועדוני הלקוחות שחותכים עשרות אלפי שקלים ממחירי הרכב