חוסר רגישות או מחווה? גאסלי והז’קט של שומאכר
תמונות סקי של נהג אלפין כשהוא לובש את הז’קט האייקוני של מיכאל שומאכר, שפורסמו ביום הולדתו, עוררו ביקורת נרחבת ברשתות החברתיות
האם מדובר במחווה תמימה לאגדה של פורמולה 1, או בצעד שחצה קו רגיש? פייר גאסלי, נהג קבוצת אלפין, פרסם בחשבון האינסטגרם שלו סדרת תמונות מחופשת סקי באתר ואל ד’יזר, כשהוא לובש את הז’קט האדום המזוהה עם מיכאל שומאכר מתקופתו בפרארי. הפרסום, שנעשה ביום הולדתו ה-57 של שומאכר, עורר מיד גל תגובות נזעם.

צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של פייר גאסלי
עיתוי שמצית זיכרון כואב
עיקר הביקורת נגעה לעיתוי. שומאכר נפצע קשה בראשו בתאונת סקי בדצמבר 2013 ומאז מצבו הרפואי נשמר בדיסקרטיות מוחלטת, כשהוא מטופל בבית המשפחה בשווייץ על ידי אשתו קורינה וצוות מצומצם של רופאים. עבור גולשים רבים, השילוב בין סקי, יום ההולדת ופריט לבוש מזוהה עם הקריירה שלו נתפס כטעם רע, גם אם לא הייתה כוונה לפגוע.
בתמונות נראה גאסלי עם ז’קט פרארי הכולל את לוגו מרלבורו, מה שחיזק את התחושה שמדובר בפריט מקורי או לפחות כזה המחובר ישירות עם שומאכר. חלק מהגולשים טענו שמדובר במחווה מכבדת לאחד מגדולי הנהגים בכל הזמנים, אך אחרים סברו שהצילום בהקשר של סקי חוצה גבול רגיש, במיוחד נוכח נסיבות הפציעה של שומאכר.
התגובות לפוסט של גאסלי היו מעורבות אבל רובן ביקורתיות. גולשים כתבו כי “אולי הכוונה טובה, אבל זה עיתוי ממש לא נכון”, אחרים הוסיפו כי “קשה להבין איך אף אחד לא חשב שזה רעיון בעייתי”. היו גם מי שטענו כי “יש דברים שלא עושים, גם אם רוצים לכבד”, וכי השילוב בין סקי לז’קט של שומאכר “פשוט לא עובד”. מנגד, מיעוט מהתגובות ביקש להוריד את הלהבות וציין כי “ברור שזו מחווה לאגדה, חבל שמחפשים כוונה רעה”.
האירוע ממחיש פעם נוספת כיצד ברשתות החברתיות, גם מחווה שנועדה לכבד עלולה להתפרש אחרת לחלוטין, בעיקר כשמדובר בדמות מיתולוגית ובזיכרון שעדיין טעון רגשית.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 06/10/2026קיה מכינה ספורטאז' חדש
-
רוני נאק, 06/10/2026דיפאל S05 – מבחן דרכים (היברידי-נטען)
-
אלי שאולי, 06/10/2026קבוצת דלהום תייצג גם את JAC
-
ניר בן טובים , 06/10/2026עקרב בלי עוקץ: ההימור החשמלי של אבארט כשל
-
ניר בן טובים , 05/10/2026סקודה אוקטביה היברידית בדרך לישראל
-
ניר בן טובים , 05/10/2026לראשונה בהיסטוריה: מכוניות בנזין ירדו מתחת למחצית מהשוק
-
אלי שאולי, 05/10/2026ג'נסיס GV60 מגמה בארץ – המחיר החל מ-600,000 שקלים
-
אלי שאולי, 05/10/2026יונדאי איוניק 6 המחודשת – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 05/10/2026ב.מ.וו M סוגרת מיליון. האם היא התרחקה מהמקור?