לקסוס אולי בשלבי פרידה מרכבי ספורט קיימים, בהם ה-RC ו-LC, אך אין לה כוונה להשבית את השמחות לזמן ממושך.
החברה הציגה השבוע את ה-Lexus Sport Concept במסגרת שבוע הרכב במונטריי, קליפורניה. "הקונספט החדש מצביע על כיוון עיצובי וטכנולוגי חדש למותג היוקרה של טויוטה", אמרו ביצרן, עם דגש על ביצועים קיצוניים ושיטות ייצור חדשות, וכן שימוש במערכות פנים שתהיינה זמינות בעתיד גם ברכבים המסורתיים של המותג.
ה-Sport Concept משקפת לאן מועדות פניה של לקסוס, עם פרופורציות נמוכות ורחבות. החזית כוללת פנסי LED בצורת L, המוסתרים ברובם ומופיעים רק כאשר הם מוארים. העיצוב הצדדי כולל חריצי אוויר מאחור לקירור המערכות וכנפיים המובילות לאגזוז אחורי ממורכז - סימנים שחולקים דמיון למכונית העל הקודמת של לקסוס, ה-LFA.
למרות שאין פרטים רשמיים על המנוע, דיווחים, ובכלל המגמות מורים על כך שה-Sport Concept מצוידת במערכת הנעה חשמלית למחצה או אופציה למלאה (עם התאמות קוסמטיות כמובן מלפנים ובעיקר מאחור). הקונספט מהווה שלב נוסף בהתפתחות המותג לעבר מכוניות ספורט ללא מנועי בעירה, אך סבירות שטויוטה תבחר בתחנת ביניים פחות מוגבלת, כלומר שימוש במערכת הנעה היברידית.
צילום: יצרן
הנימוקים לכך נעוצים בעובדה שלקסוס הציגה ב-2022 מכונית קונספט בשם GT3 GR, שככל הנראה תקרא בהמשך LFR, וזו מצוידת במנוע 8-בוכנות כפול מגדשי טורבו עם סיוע היברידי, בהספק כולל של יותר מ-800 כ"ס. גם כאן לא ידועים הביצועים אך המכונית הזו נבחנת מזה זמן במסלולים באירופה תחת הסוואה.
כמו ה-LFA, סבירות גבוהה שלקסוס תייצר כמות מוגבלת והמחיר, יהיה בהתאם.