BYD סיל התרחבה: יותר מקום, פחות גימיקים
במקום מהפכה, הסדאן החשמלית של BYD מתעדכנת עם דגשים על ידידותיות למשתמש, שיפור האחסון, שינויים קלים בעיצוב ושמירה על רף מחיר
שלוש שנים אחרי חשיפתה, יצרנית הרכב הסינית BYD מבצעת עדכון ממוקד ל-BYD סיל, הסדאן החשמלית שלנגד עיניה טסלה מודל 3 בקטגוריית המשפחתיות החשמליות. השינוי המרכזי אינו מכני ואינו עיצובי ברובו, אלא שימושי לחלוטין: הגדלה משמעותית של נפח האחסון, שמביאה את הדגם לרמת פרקטיות גבוהה יותר מבעבר.
עד כה הציעה הסיל תא מטען בנפח 400 ליטר. בעדכון הנוכחי הוא גדל ל-485 ליטר, תוספת של 85 ליטר. גם תא האחסון הקדמי, הפרנק שמתחת למכסה המנוע, התרחב מ-53 ליטר ל-72 ליטר. בסך הכול עומד נפח האחסון המשולב על 557 ליטר, לעומת 453 ליטר בעבר, תוספת של 104 ליטר, שהם כ-23 אחוז יותר. מאחור נוספו גם ווי קשירה לעיגון מטען, תוספת קטנה אך מתבקשת, מסתבר (על פי משובים של לקוחות).
שינוי קטן בעיצוב, ויתור על המסך המסתובב
חיצונית מדובר בעדכון מינורי. את הדגם לשנת 2026 ניתן לזהות באמצעות הכיתוב BYD שממוקם כעת מעל יחידות התאורה האחוריות, בעוד הלוגו שהיה מוטבע על משענות הראש בתא הנוסעים נמחק. נוספו גם גווני צבע חדשים.
בתא הנוסעים בוצע שינוי סמלי אך משמעותי: מסך המולטימדיה בגודל 15", שהיה עד כה ניתן לסיבוב בין תצוגה אנכית לאופקית, מקובע כעת במצב אופקי בלבד. מדובר בוויתור על אחד מסימני ההיכר של המותג, כנראה לטובת פשטות תפעולית ואחידות, מהלכים שמתכתבים עם שינויים שיגיעו גם בהמשך.
מבחינת ביצועים, הסיל ממשיכה להציע יכולת מכובדת; גרסת ההנעה האחורית מפיקה 313 כוחות סוס ומאיצה ל-100 קמ"ש ב-5.9 שניות, עם טווח רשמי של עד כ־570 קילומטרים לפי תקן WLTP בגרסת הסוללה הגדולה בקיבולת 82.5 קוט"ש. גרסת ההנעה הכפולה מעלה את ההספק ל-530 כוחות סוס, מקצצת את זמן התאוצה ל-3.8 שניות ומציעה טווח של כ-520 קילומטרים. טעינה מהירה מאפשרת לעבור מ-10 ל-80 אחוז בתוך כ-30 דקות בתנאים אופטימליים.
רקע
הסיל הוצגה לראשונה בעולם בשנת 2022 כחלק ממשפחת Ocean של BYD ועל בסיס פלטפורמת e-Platform 3.0 הייעודית לרכבים חשמליים. לישראל היא הגיעה במהלך 2023, כחלק מהתרחבות אגרסיבית של המותג המקומי והיבואנית שלמה מוטורס. מאז השקתה נמכרו בעולם מאות אלפי יחידות מדגמי Seal השונים, בעיקר בסין אך גם באירופה ובאסיה, כחלק מהפיכתה של BYD לאחת מיצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם.
בישראל המחיר הנוכחי של הסיל מתחיל ב-218,990 שקלים לגרסת ההנעה האחורית, בעוד גרסת ההנעה הכפולה מתקרבת לרף של כ-240 אלף שקלים בהתאם לרמת האבזור. התמחור מציב אותה ישירות מול טסלה מודל 3 ודגמים חשמליים סיניים ואירופיים נוספים, תוך ניסיון לשמר יתרון של יחס עלות תמורה גבוה וכן לאור הביצועים שלה. בשנה הקודמת, נמסרו בארץ בסביבות 450 יחידות של הסיל.
BYD כבר החלה לקבל הזמנות לדגם המעודכן ברחבי אירופה, עם שינויים מאוד קטנים במחיר, ובחלק מהמקומות ממש זניחים, וזאת במסגרת אסטרטגיה שעיקרה ליטוש הדגם, עידונו ובעיקר הפיכתו לידידותי יותר למשתמש במקום מהפכה שעשויה לייקר אותו. סביר שנראה את החידושים של הסיל בישראל בהמשך השנה.
כתבות אחרונות
-
שרון ביידר, 19/02/2026 -
אלי שאולי, 19/02/2026אלפין A290 החדשה - מבחן דרכים
-
מערכת אוטו, 19/02/2026רכבי הסלבס: על מה נוסע אסף גרניט?
-
ניר בן טובים , 19/02/2026יאריס חדשה בדרך: לראשונה גם גרסה חשמלית
-
ניר בן טובים , 18/02/2026הכל בראש? זו הסיבה שהישראלים מחליפים רכב מהר
-
אלי שאולי, 18/02/2026הורדת מחיר לאומודה 7 – החל מ-180,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 18/02/2026אודי TT החדשה מקבלת חותמת?
-
ניר בן טובים , 18/02/2026דאצ'יה תעשה לנו אאוטבק
-
איתי שטיינברג, 18/02/2026ראם 2500 המחודש – מבחן דרכים