אחרי הידיות: סין יוצאת נגד ההגה המיותר של טסלה
טיוטת תקן בטיחות חדשה עשויה לשים סוף להגהים בסגנון תעופתי, בטענה שהם מסכנים נהגים בזמן תאונה ופוגעים בשימוש היומיומי
סין ממשיכה להחמיר את כללי הבטיחות בתחום הרכב. אחרי צעדים קודמים נגד פתרונות עיצוב שנחשבו טרנדיים מדי, כמו ידיות דלת נשלפות, פורסמה טיוטת תקן חדשה שמציבה דרישות מחמירות למבנה ההגה. אם תאושר, התקינה תיכנס לתוקף בתחילת 2027 ותעניק ליצרנים תקופת הסתגלות לעיצוב מחדש של דגמים קיימים.
למרות שאין אזכור ישיר לטסלה, ברור שהמהלך מכוון בעיקר להגהים החתוכים המזוהים עם הדגמים החשמליים של החברה ועם לא מעט יצרנים סיניים שבחרו בעיצוב עתידני דומה.
לפי ההסבר של קובעי המדיניות, הגה עגול מעניק שטח מגע גדול יותר ויכולת ספיגת אנרגיה טובה יותר במקרה של תאונה. לעומת זאת, בהגה חתוך חסר החלק העליון שמיועד במקרים רבים לשמש אזור בלימה, מה שעלול לגרום לגוף הנהג להחליק קדימה ולפגוע במבנים קשיחים בתא הנוסעים.
בנוסף, התקן מתייחס גם לפריסת כרית האוויר. לפי הניתוח הסיני, המבנה המצומצם של הגה כזה עלול לגרום לפתיחה לא אחידה של הכרית ואף לחשוף את הנהג לחלקים קשיחים בזמן הפיצוץ.
המסמך החדש מחייב מבחני פגיעה בעשרה אזורים שונים על היקף ההגה. בפועל, מבנה של הגה מסוג 'יוק' מתקשה לעמוד בדרישות האלו, משום שחלק מנקודות הבדיקה פשוט אינן קיימות בו. כך, בלי לקבוע איסור מפורש, התקינה החדשה הופכת את השימוש בעיצוב הזה לכמעט בלתי אפשרי.
מעבר לבטיחות, בסין נאספו גם תלונות נהגים על שימוש יומיומי פחות נוח: קושי בתמרונים איטיים, בעיות בנהיגה ביד אחת ומגע לא רצוי במסכים בזמן סיבובים חדים. מה שמתאים למראה עתידני או למסלול מירוץ, כך מסתבר, פחות מתאים לנהיגה עירונית צפופה.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 14/09/2026פעם של הקג"ב, היום של הסינים. וולגה קמה לתחיה
-
ניר בן טובים , 14/09/2026לקסוס נפרדת מה-UX
-
מערכת אוטו, 14/09/2026דיפאל S05 מול BYD אטו 3 EVO וג'ילי E5: השוואה על הנייר ועל הכביש
-
ניר בן טובים , 14/09/2026הפלונטר הטורקי: כך הפסדנו (גם) את החשמלית של יונדאי
-
אלי שאולי, 14/09/2026פיג'ו 408 המחודשת בישראל – המחיר החל מ-175,000 שקלים
-
קינן כהן, 13/09/2026סקודה אפיק – השקה
-
ניר בן טובים , 10/09/2026וולוו מרעננת את משפחת ה-40
-
מערכת אוטו, 10/09/2026באיזה רכב נוהגת נטע אלחמיסטר?
-
שרון ביידר, 10/09/2026עיר ללא הפסקה בדוחות - עיריית ת"א הוסיפה קטנועים עם מערך צילום דוחות