אחרי הידיות: סין יוצאת נגד ההגה המיותר של טסלה
טיוטת תקן בטיחות חדשה עשויה לשים סוף להגהים בסגנון תעופתי, בטענה שהם מסכנים נהגים בזמן תאונה ופוגעים בשימוש היומיומי
סין ממשיכה להחמיר את כללי הבטיחות בתחום הרכב. אחרי צעדים קודמים נגד פתרונות עיצוב שנחשבו טרנדיים מדי, כמו ידיות דלת נשלפות, פורסמה טיוטת תקן חדשה שמציבה דרישות מחמירות למבנה ההגה. אם תאושר, התקינה תיכנס לתוקף בתחילת 2027 ותעניק ליצרנים תקופת הסתגלות לעיצוב מחדש של דגמים קיימים.
למרות שאין אזכור ישיר לטסלה, ברור שהמהלך מכוון בעיקר להגהים החתוכים המזוהים עם הדגמים החשמליים של החברה ועם לא מעט יצרנים סיניים שבחרו בעיצוב עתידני דומה.
לפי ההסבר של קובעי המדיניות, הגה עגול מעניק שטח מגע גדול יותר ויכולת ספיגת אנרגיה טובה יותר במקרה של תאונה. לעומת זאת, בהגה חתוך חסר החלק העליון שמיועד במקרים רבים לשמש אזור בלימה, מה שעלול לגרום לגוף הנהג להחליק קדימה ולפגוע במבנים קשיחים בתא הנוסעים.
בנוסף, התקן מתייחס גם לפריסת כרית האוויר. לפי הניתוח הסיני, המבנה המצומצם של הגה כזה עלול לגרום לפתיחה לא אחידה של הכרית ואף לחשוף את הנהג לחלקים קשיחים בזמן הפיצוץ.
המסמך החדש מחייב מבחני פגיעה בעשרה אזורים שונים על היקף ההגה. בפועל, מבנה של הגה מסוג 'יוק' מתקשה לעמוד בדרישות האלו, משום שחלק מנקודות הבדיקה פשוט אינן קיימות בו. כך, בלי לקבוע איסור מפורש, התקינה החדשה הופכת את השימוש בעיצוב הזה לכמעט בלתי אפשרי.
מעבר לבטיחות, בסין נאספו גם תלונות נהגים על שימוש יומיומי פחות נוח: קושי בתמרונים איטיים, בעיות בנהיגה ביד אחת ומגע לא רצוי במסכים בזמן סיבובים חדים. מה שמתאים למראה עתידני או למסלול מירוץ, כך מסתבר, פחות מתאים לנהיגה עירונית צפופה.
כתבות אחרונות
-
אוהד אלגוב, 15/05/2026בא מהשוליים 481 / עתות מלחמה
-
מערכת אוטו, 14/05/2026רכבי הסלבס: במה נוסע עמוס לוזון?
-
אלי שאולי, 14/05/2026טויוטה +C-HR – מבחן דרכים
-
שרון ביידר, 14/05/2026חשמליות משומשות: מה קרה ללהיטי השוק?
-
ניר בן טובים , 14/05/2026הסינים יקנו את מזראטי?
-
ניר בן טובים , 13/05/2026ג'יפ אוונג'ר מתחדש
-
אלי שאולי, 13/05/2026טויוטה ראב 4 החדש בארץ – המחיר החל מ-220,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 13/05/2026הסאאב האחרונות בעולם עולות למכירה
-
ניר בן טובים , 13/05/2026יעל שלביה קיבלה גישה לאוסף מכוניות מטורף