הצצה ראשונה ליונדאי אלנטרה החדשה
הדור השמיני של המשפחתית נחשף בקוריאה עם עיצוב חדש לגמרי, תא נוסעים גדול יותר ומערכת מולטימדיה מתוחכמת
יונדאי חשפה בתערוכת המוביליטי בבוסאן את הדור החדש של אוונטה, המכונית שמוכרת מחוץ לקוריאה בעיקר בשם אלנטרה. עבור יונדאי לא מדובר בעדכון במחזור החיים של הרכב הנוכחי, אלא דור חדש לגמרי שיחליף את הדגם שהוצג ב-2020 - ועדיין לא נחשב ישן במיוחד.
האלנטרה החדשה מסמנת שינוי מובהק בקו העיצוב של הדגם. הדור היוצא נשען על קווים חדים ודפנות מפוסלות מאוד, ואילו הדור החדש עובר למראה מוצק ורחב יותר, עם בתי גלגלים מודגשים, משטחים ישרים יותר וחזית נמוכה ואגרסיבית. ביונדאי מצמידים לכך את שפת העיצוב החדשה שלהם, המכונה "אמנות הפלדה", שהופיעה קודם בקונספט המימני איניטיום ובהמשך גם בנקסו הסדרתי.
הקשר
אלנטרה מלווה את יונדאי כבר יותר משלושה עשורים. היא נולדה בתחילת שנות ה-90 כמשפחתית פשוטה יחסית, אבל עם השנים הפכה לאחד הדגמים שעזרו ליונדאי לצאת מהתדמית הזולה ולהתבסס כיצרנית גלובלית רצינית. בקוריאה היא משווקת מאז הדור השני בשם אוונטה, בעוד שבמרבית השווקים בעולם נשאר השם אלנטרה. ב-2014 כבר חצה הדגם רף של 10 מיליון מכוניות, אך לרוב שמר על הנוסחה המסורתית שלו, וזה גם מה שהפך אותו לאחד הדגמים המשפחתיים המבוקשים ביותר בישראל.
בנזין והיברידית
למרות שאלנטרה עדיין מוגדרת כסדאן קומפקטית, הממדים שלה מצמידים אותה לקטגוריית רכבי המנהלים במרכב 4-דלתות. לפי יונדאי, הדור החדש ארוך יותר עם 4.77 מ' (גידול של 10 ס"מ) ורחב יותר מהדגם הנוכחי, וגם בסיס הגלגלים צמח בכמה ס"מ. התוצאה, לפחות לפי היצרנית, היא תא נוסעים הרבה יותר נדיב ונינוח.
גם הפרופורציות השתנו בהתאם. הגג אינו משתפל בקו עגול ורך, אלא נראה רבוע, עם קורת C עבה וחלון צד קטן נוסף מאחור. מאחור מופיעות יחידות תאורה שמשלבות אלמנט אופקי ואנכי, ובסך הכול האלנטרה החדשה נראית קרובה יותר ברוחה לגרנדור הבכירה (לא משווקת כאן כידוע) מאשר לדגם היוצא.
בתא הנוסעים מתנוסס לו מסך מגע בגודל 14.9 שמריץ את גולת הכותרת באלנטרה הבאה - מערכת 'פליאוס קונקט' החדשה של יונדאי. זו מערכת מבוססת אנדרואיד ובשוק הקוריאני היא משולבת גם עם סוכן דיגיטלי מבוסס בינה מלאכותית בשם 'גלאו'. בשלב זה לא ברור אילו מהיכולות האלה יוצעו מחוץ לקוריאה.
בקוריאה תוצע האוונטה החדשה עם מנוע בנזין בנפח 2.0 ליטרים שמפיק 149 כ"ס. לצדו תימכר גם גרסה היברידית עם מנוע 1.6 ליטרים והספק משולב של 157 כ"ס. יונדאי עדיין לא פרסמה נתונים מלאים לשווקים אחרים, וגם מחירים וגרסאות מחוץ לקוריאה טרם נחשפו.
מכירים אותה
בישראל, אלנטרה עדיין נמכרת בדור הנוכחי בגרסה היברידית בלבד, במחיר שמתחיל ב-169,990 שקל ומגיע עד 188,990 שקל ברמת הגימור הבכירה. לפי הדוח האחרון של איגוד יבואני הרכב, יונדאי מסרה כאן 13,839 מכוניות בינואר-מאי 2026, ירידה של כ-24% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ברבעון הראשון של השנה נרשמו לאלנטרה 885 מסירות.
הדור החדש, בעת חשיפתו עבור אירופה, יספק לנו אינדקציה ברורה יותר לגבי חלון השיווק בארץ. הוא עתיד להחליף את אחת המשפחתיות ההיברידיות המובילות, אבל יפגוש שוק צפוף ותחרותי בהרבה, עם הרבה יותר דגמים מחושמלים וסיניים מבעבר.
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 16/07/2026איזה מותג רכב בחר הזוג שהכיר ב"רוקדים עם כוכבים", ג'וליה שחר ויוגב מלכה?
-
ניר בן טובים , 16/07/2026לא הסוללה: אלה התקלות הנפוצות בחשמליות משומשות
-
אלי שאולי, 16/07/2026ג'יפ קומאפס – השקה עולמית (היברידי נטען)
-
קינן כהן, 16/07/2026CF MOTO Z10 טורבו: נהיגה ראשונה
-
ניר בן טובים , 16/07/2026המבוך / רמי לוי מבין שהישראלים קונים מחיר לפני שהם קונים מכונית
-
יואל פלרמן, 15/07/2026פנדן תשקיע כ־200 מיליון שקל במרכזי שירות
-
ניר בן טובים , 15/07/2026החשמלית הקטנה של פולקסווגן נחשפת
-
אלי שאולי, 15/07/2026DS No7 החדש – מבחן השקה
-
יואל שוורץ, 15/07/2026סוזוקי e ויטארה – מבחן דרכים (הנעה קדמית)