למקרה שהיה ספק: יגואר נטשה את מנוע הבעירה
המנכ"ל מצהיר על מעבר מלא לחשמל, עם דגמים יקרים, עיצוב חדש וטווח של כ- 700 ק"מ
למרות דיווחים כאלה ואחרים, יש יגידו אופטימיים לגבי הנחת העבודה של יגואר בעתיד - בפרט לגבי השימוש במנועי בנזין או דיזל, היצרן הבריטי דבק באתחול שהכריז עליו בשנה הקודמת. מנכ"ל המותג, ראודון גלובר, מבהיר כי החברה תהיה חשמלית בלבד ואינה מפתחת עוד מנועי בעירה או פתרונות ביניים. מדובר במעין סגיר שנועד לנתק את יגואר מהעבר ולהגדיר מחדש את מקומה בשוק.
בלב המהלך עומדת מכונית GT חשמלית עם ארבע דלתות שתהיה נמוכת קומה, 140 ס"מ בלבד וכנראה גם מאוד ארוכה ועוצמתית. מדובר בנתון חריג בעידן שבו רוב הרכבים החשמליים גבוהים יותר, מה שיוצר התנגשות בין עיצוב, אריזה וטווח נסיעה. הפתרון של יגואר כלל מיקום חלק מהסוללה באזור קדמי יותר במרכב, מה שדרש חשיבה מחודשת על ניהול אנרגיה ובטיחות. התוצאה היא שמירה על פרופיל נמוך יחד עם טווח וביצועים, וגם שיפור משמעותי בזרימת האוויר סביב המרכב, עם מקדם גרר של 0.23.
הקו החדש גם מערבב מחדש את קהל היעד של האנגלים. לפי גלובר, המחיר הממוצע של דגמי יגואר באירופה צפוי לעבור את רף 130 אלף האירו. מדובר בפנייה חדה ללקוחות אמידים שמחפשים סגנון, טכנולוגיה ותחושת בידול, ולא בניסיון להגדיל נפח מכירות.
במקביל, יגואר מוותרת על כניסה לשוק רכבי הפנאי הגדולים. בתוך הקבוצה, התחום הזה כבר מכוסה מבחינתם על ידי ריינג' רובר, ולכן יגואר בוחרת להתמקד במכוניות GT מפוארות.
כן ומה?
ההחלטה למחוק את קו הדגמים הקיים כמעט לחלוטין לא נבעה רק משיקולי טכנולוגיה. גלובר מודה כי המודל העסקי הקודם הניב הכנסות מעטות, לא צמח, וקהל הלקוחות התבגר מאוד, תוך שהמותג איבד רלוונטיות. לדבריו, שינוי הדרגתי לא היה מספיק ולכן נדרש "דף חלק".
גם המהלך התדמיתי החריג של יגואר עורר תגובות מעורבות כזכור; בחברה מציינים כי רמת החשיפה הייתה גבוהה מהצפוי, וכי ברשתות החברתיות קשה להעביר מסר מורכב. מאז, יגואר מנסה לדייק את המהות של המכונית ולהתמקד יותר בהיבטים טכניים כמו חוויית הנהיגה.
הדגמים החדשים מכוילים לטווח של 700 ק"מ כאמור, נתון שאמור לצמצם את חרדת הטעינה בין היתר. במקביל, הפיתוח של דגמים נוספים כבר בעיצומו, כולם תחת שפה עיצובית אחידה אך עם זהות נפרדת לכל דגם כדי ליצור סגל אקלקטי יחסית.
במידה מסוימת, יגואר בוחרת במודע לקחת סיכון, גם בעיצוב, גם בתמחור וגם במיצוב אחרי שבעצם הפסיקה לשווק רכבי פנאי מסורתיים בשנה האחרונה. אחרי שנים של שחיקה, זו אסטרטגיה שיש בה לא מעט סימני שאלה; האם ניתן לבנות מחדש מותג יוקרה עם קול עצמאי בעולם שהולך ומתמלא במכוניות חשמליות?
עוד באותו נושא
"המותג נעלם מהכביש" – יגואר בלי דגם חדש
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 04/08/2026הצצה ראשונה: אודי A2 החדשה
-
ניר בן טובים , 04/08/2026מפתח שוודי: וולוו EX50 בדרך?
-
ניר בן טובים , 04/08/2026מנכ"ל סיאט וקופרה: "אי אפשר להמשיך כך"
-
יואל פלרמן, 04/08/2026אוטובוס של יונדאי עם תא-דלק מימני בישראל
-
אלי שאולי, 04/08/2026אורה 5 – עוד גרסאות בהמשך
-
אלי שאולי, 04/08/2026זיקר X המחודש בארץ – המחיר החל מ-170,000 שקלים
-
יואל פלרמן, 03/08/2026אחת מכל שתי מכוניות בישראל תהיה בקרוב סינית?
-
ניר בן טובים , 03/08/2026מה עושה גל חום קיצוני לטווח הנסיעה של מכונית חשמלית?
-
גיא גיאור, 03/08/2026מרצדס C קלאס חשמלית - נהיגה ראשונה