רנו 5 מתעדכנת, בקטנה
רנו משפרת את החשמלית הקטנה לשנת 2027; גם גרסת בסיס חדשה עם סוללת LFP וטעינה מהירה כסטנדרט
פחות משנתיים לאחר שעלתה על הכביש, רנו כבר מכיילת מחדש את ה-5 E-Tech החשמלית. השינוי המרכזי בדגם 2027 הוא הגדלת הטווח המרבי ל-430 ק"מ לפי תקן WLTP, תוספת מזערית של 20 ק"מ לעומת הדגם הנוכחי, מבלי להגדיל את קיבולת הסוללה.
זהו עדכון ראשון לדגם שהפך לסיפור הצלחה; במחצית הראשונה של 2026 הייתה רנו 5 המכונית החשמלית הנמכרת ביותר בסגמנט B באירופה, ומאז השקתה כבר עברו מכירותיה ביבשת את רף 100 אלף המכוניות.
יותר טווח מאותה סוללה
גרסת הטווח הארוך ממשיכה להשתמש בסוללה בקיבולת 52 קוט"ש ובמנוע חשמלי בהספק 150 כ"ס, אבל הטווח הרשמי עולה מ-410 ל-430 ק"מ. רנו לא החליפה את הסוללה אלא שיפרה את היעילות, בין היתר באמצעות מראות צד בעלות התנגדות אוויר נמוכה יותר ושינויים בניהול האלקטרוני של מערכת ההנעה.
גם גרסת ה-40 קוט"ש עם מנוע בהספק 120 כ"ס משתפרת: הטווח שלה עולה מ-312 ל-321 ק"מ. אלה אמנם תוספות לא גדולות בפני עצמן, אך הן ממחישות את הכיוון שאליו הולכות כיום יצרניות החשמליות, ניסיון לסחוט עוד קילומטרים מכל קוט"ש במקום להוסיף משקל ועלות באמצעות סוללות מוגדלות.
רנו כבר מציינת כי מדובר רק בשלב ראשון, ועדכון טכני מקיף יותר צפוי במהלך 2027.
סוללת LFP נכנסת לתמונה
החידוש הגדול יותר נמצא דווקא בתחתית ההיצע. גרסת Five הבסיסית מקבלת מנוע חדש בהספק 110 כ"ס וסוללת LFP בקיבולת 36.5 קוט"ש, בטכנולוגיית Cell-to-Pack. הטווח הרשמי יעמוד על עד 305 ק"מ.
סוללות LFP זולות יותר לייצור מסוללות NMC המקובלות בחלק גדול מהמכוניות החשמליות האירופיות, אינן דורשות ניקל וקובלט ונחשבות לעמידות לאורך זמן. החיסרון העיקרי הוא צפיפות אנרגיה נמוכה יותר.
השינוי החשוב מבחינת השימוש היומיומי הוא הוספת טעינה מהירה בזרם ישר לגרסת Five. בדגם הקודם גרסת הבסיס הסתפקה בטעינת AC בלבד, מגבלה משמעותית עבור מי שמשתמש ברכב גם מעבר לנסיעות עירוניות. בדגם החדש תתאפשר טעינת DC בהספק של עד 80 קילוואט, לצד טעינת AC בהספק 6.6 קילוואט.
מולטימדיה
לצד השינויים במערכת ההנעה מצטרפים צבעים חדשים ועדכוני תוכנה. Google Assistant מוחלף בג'מיני, שיגיע באמצעות עדכון OTA, וכפתור מולטי-סנס הפיזי נעלם מההגה. במקומו מופיע מצב Smart, שבוחר אוטומטית בין מצבי אקו, נוחות וספורט בהתאם לאופי הנהיגה.
כן נאמר כי המטען האלחוטי משתדרג ל-Qi2 עם קירור מגנטי, ורנו טוענת שהוא מסוגל להחזיר עד 50% מסוללת הטלפון בתוך שעה בלי התחממות יתר.
בישראל נמכרת רנו 5 E-Tech בשתי גרסאות. הבסיסית מצוידת בסוללת 40 קוט"ש, ואילו הבכירה מקבלת סוללת 52 קוט"ש, מנוע 150 כ"ס וטווח רשמי של כ-407 ק"מ. המחירים מתחילים ב-168,990 שקל ומגיעים ל-176,990 שקל.
רנו תחשוף את הדגם גם במסגרת תערוכת הרכב הקרובה בפריז, 12-18 באוקטובר.
צילום: עזרא רפאל
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 06/09/2026הדלק יוזל בחצי שקל - בגלל המס
-
ניר בן טובים , 06/09/2026זיקר 7GT בישראל: החל מ-192 אלף שקל
-
מערכת אוטו, 06/09/2026כלמוביל משיקה: שירות להשכרת רכבי עבודה
-
מערכת אוטו, 06/09/2026אסף חרל״פ מונה ליו״ר כלמוביל
-
ניר בן טובים , 06/09/2026המבוך / מי מפחד לקנות סינית משומשת?
-
ניר בן טובים , 06/09/2026טויוטה סליקה אכן תחזור - אבל לא כמו שהכרתם
-
מערכת אוטו, 03/09/2026אייל גולן מוסיף לאוסף המכוניות שלו ספורטיבית נחשקת עם טעם של פעם
-
אביגדור בן פז, 03/09/2026צ'רי FX בנזין משומש: סיני לא חשמלי בן שלוש – שווה?
-
יואל פלרמן, 03/09/2026יורו NCAP – פרוטוקול הבחינה הכל-חדש, סבב שני