רנו חושפת דור שישי לקליאו
עיצוב חדש, טכנולוגיה מתקדמת ומנועים מגוונים לדגם המצליח ביותר של היצרנית הצרפתית
רנו חשפה בתערוכת מינכן את הדור השישי של הקליאו, הדגם הפופולרי ביותר של החברה והסופר־מיני הנמכרת ביותר באירופה. זהו העדכון המקיף ביותר לדגם מאז 2012, והוא כולל עיצוב מחודש בחזית ואחור, פרופורציות ספורטיביות יותר ותוספת של כשבעה סנטימטרים לאורך הכולל.
מאז שהוצג לראשונה בשנת 1990 נמכרו ברחבי העולם כמעט 17 מיליון יחידות של קליאו, מה שהופך אותו לרכב הצרפתי הנמכר ביותר בכל הזמנים. הדור החמישי, שיוצר בטורקיה, ממשיך להוביל גם כיום והיה הדגם הנמכר ביותר באירופה במחצית הראשונה של 2025, עם יותר מ־130 אלף מסירות.
העיצוב החיצוני של הקליאו החדשה מושפע ישירות מקונספט Embleme שהוצג אשתקד בפריז, עם חזית חדה יותר, פגוש קדמי מעוצב בהשראת רכבים חשמליים ודגש על קווי אורך זורמים. בכך הקליאו החדשה משמשת גם כרמז לעתיד החשמלי של רנו, אף על פי שבשלב זה היא מוצעת בעיקר בגרסאות בנזין והיבריד.
הקליאו 6 תמכר בשלוש גרסאות הנעה: בנזין, היברידית וגפ"מ (שכמובן לא זמינה בישראל). גרסת ההיבריד E-Tech תשלב מנוע 1.8 ליטר בהספק של כ־160 כ"ס, עם צריכת דלק ממוצעת של 3.9 ליטר ל־100 ק"מ ופליטת מזהמים נמוכה יחסית.
במערכת ההנעה ההיברידית משולבים הישגים שנולדו בסבב מרוצי הפורמולה 1 של רנו. יחידת ההנעה כוללת תיבה ייחודית עם ארבעה הילוכים למנוע הבנזין ושניים נוספים למנוע החשמלי, המאפשרת 14 שילובים שונים. בזכות זאת מושגת צריכת דלק נמוכה במיוחד ויכולת לנסוע עד 80 אחוז מהזמן בעיר על חשמל בלבד.
לעדכונים בזמן אמת בעולם הרכב
גם סביבת הנהג עברה מהפכה. לוח המחוונים הדיגיטלי מחובר כעת ישירות למערכת המולטימדיה, בדומה לדגמים הגדולים יותר של רנו כמו אוסטרל וכן רפאל. המהלך מעלה את רף התחכום בקטגוריית הסופר־מיני ומבדל את הקליאו מול מתחרות שמרניות יותר, כך הם מעריכים.
תא הנוסעים עודכן באופן מקיף לפיכך וכולל שני מסכי מגע בגודל 10". מערכת המולטימדיה מבוססת על שירותי גוגל וכוללת מפות, עוזר קולי וחנות אפליקציות. בנוסף, בגרסאות המאובזרות יוצעו מעל תריסר מערכות סיוע לנהג, בהן בקרת שיוט אדפטיבית, שמירה על נתיב ובקרת שטחים מתים.
הצמיחה במידות הרכב, יחד עם האבזור המוגדל והטכנולוגיה החדשה, צפויים להציב את הקליאו 6 מעל לרף המחירים של הדור היוצא, כלומר התייקרות של כמה אחוזים בשל המעורבות של המערכת ההיברידית. המחירים המדויקים יפורסמו בהמשך השנה.
מהיבואנית לישראל פריסבי נמסר: "אנחנו עם קליאו חדשה עכשיו שהושקה כאן לא מזמן.
אין צפי לזו שהוכרזה שלשלום, שכן ככל הידוע לנו היא מיוצרת בטורקיה".
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 16/07/2026איזה מותג רכב, בחרו הזוג שהכיר ב"רוקדים עם כוכבים" ג'וליה שחר ויוגב מלכה?
-
ניר בן טובים , 16/07/2026לא הסוללה: אלה התקלות הנפוצות בחשמליות משומשות
-
אלי שאולי, 16/07/2026ג'יפ קומאפס – השקה עולמית (היברידי נטען)
-
קינן כהן, 16/07/2026CF MOTO Z10 טורבו: נהיגה ראשונה
-
ניר בן טובים , 16/07/2026המבוך / רמי לוי מבין שהישראלים קונים מחיר לפני שהם קונים מכונית
-
יואל פלרמן, 15/07/2026פנדן תשקיע כ־200 מיליון שקל במרכזי שירות
-
ניר בן טובים , 15/07/2026החשמלית הקטנה של פולקסווגן נחשפת
-
אלי שאולי, 15/07/2026DS No7 החדש – מבחן השקה
-
יואל שוורץ, 15/07/2026סוזוקי e ויטארה – מבחן דרכים (הנעה קדמית)