טויוטה יאריס GR מקבלת טיפול מהנשיא
מהדורה מוגבלת עם כיול מסלול בהובלת הנשיא אקיו טויודה, על בסיס יחידת ההנעה המוכרת של היאריס GR. אבל יש עוד הפתעות
טויוטה חשפה בתערוכת טוקיו אוטו סלון את GR יאריס מוריזו RR, גרסה מיוחדת וקיצונית של ה-GR יאריס, שפותחה במסגרת פעילותה של חטיבת המרוצים של המותג, ובראשה מירוץ 24 השעות של נורבורגרינג. אקיו טויודה, נשיא טויוטה, בהיותו נהג מירוצים מנוסה המוכר בכינויו 'מוריזו', היה חלק מצוות הנהגים, והמשוב שלו מהמסלול הוביל לפיתוח גרסה מיוחדת. הייצור יוגבל ל-200 יחידות בלבד, מחציתן ליפן ומחציתן לאירופה.
לפי טויוטה, ה-GR יאריס מוריזו RR שומרת על יחידת ההנעה המוכרת של הדגם. מדובר במנוע בנזין שלוש בוכנות בנפח 1.6 ליטר עם מגדש טורבו, המספק 280 כ"ס ו-39 קג"מ. הכוח מועבר לכל ארבעת הגלגלים באמצעות תיבת שישה הילוכים ידנית והנעה כפולה.
גם נתוני הביצועים הבסיסיים נותרו זהים לדגם הסדרתי: תאוצה מ-0 ל־100 קמ"ש ב-5.4 שניות ומהירות מרבית מוגבלת אלקטרונית ל-230 קמ"ש. בטויוטה מדגישים כי אין כאן ניסיון לשבור שיאי הספק, אלא לשפר את האופן שבו הרכב משתמש בכוח הקיים.
מתחת לפני השטח
עיקר השינוי ב-מוריזו RR נמצא בכיול. מערכת ההנעה הכפולה עברה התאמה ייעודית, כאשר מצב הנהיגה Gravel הוחלף במצב Morizo, הקובע חלוקת מומנט קבועה של 50:50 בין הסרן הקדמי לאחורי. גם המתלים עברו הקשחה וכיול מחדש במטרה להתמודד עם עומסי מסלול ממושכים, וההיגוי החשמלי שופר לטובת דיוק ותחושת חיבור משופרת.
הדגם כולל, כמובן, שורה של רכיבי קרבון, בהם כנף אחורית גדולה ליצירת כוח הצמדה מוגבר, מכסה מנוע, ספוילר קדמי וחצאיות צד. צבע המרכב Gravel Khaki ייחודי למהדורה, יחד עם חישוקי גלגלים בגוון ברונזה מט וגריל שחור מבריק. קאליפרי הבלמים ותפרי תא הנוסעים צבועים בצהוב מוריזו.
בתא הנוסעים מותקן גלגל הגה מצופה זמש, בקוטר מעט קטן מהרגיל, עם מנופים וכפתורים שעברו התאמה לשימוש ספורטיבי. כל רכב נושא לוחית ממוספרת עם סמל MORIZO RR.
המשמעות
ה־GR יאריס מוריזו RR אינה מציעה יותר כוח או תאוצה, אלא חבילה חדה וממוקדת יותר לנהג, כזו שמתרגמת ניסיון מסלול אמיתי לשינויים בכיול ובהתנהגות. עבור אספנים וחובבי נהיגה, זו אחת הגרסאות הנדירות, וכנראה גם תהיה בין המחוזרות ביותר שתצאנה מחטיבת גאזו רייסינג, קל וחומר כשהיא פותחה בסיועו של הנשיא.
טויוטה GR יאריס לא מושקת בישראל במסגרת השיווק הרשמי, ורישום דגמים בארץ מוגבל ביותר (מספרים בודדים של יחידות קודמות עלו לכביש). נכון לעכשיו אין דיווחים על תכנון הכנסת הדגם הרגיל או הגרסאות המיוחדות החדשות של GR יאריס לשיווק בישראל, גם לא מצומצם.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 25/02/2026 -
ניר בן טובים , 25/02/2026וולוו מעדכנת את ה-EX30
-
ניר בן טובים , 25/02/2026דונלד טראמפ נגד המנגנון הכי מעצבן ברכב
-
נירן יצחקי, 25/02/2026סקירה: הדגמים הזולים לשבעה נוסעים בישראל
-
רוני נאק, 24/02/2026הונדה ZR-V – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 24/02/2026חשמלית או מסורתית: איפה מאזדה MX5 החדשה?
-
אלי שאולי, 24/02/2026יונדאי איוניק 6 המחודשת בארץ: המחיר החל מ-225,000 שקלים
-
שרון ביידר, 24/02/2026צי הרכב בישראל "צעיר", אבל מכוניות פרטיות נגמרות מהר
-
ניר בן טובים , 23/02/2026"אין חיבור רגשי": למבורגיני מוותרת על חשמלי מלא