הדור הבא של מכוניות הביצועים מגיע מטויוטה ולקסוס

שלושה דגמי ספורט חדשים מציגים כיוון משותף: טכנולוגיות מסלול, הנעה היברידית וכניסה לעידן רכב הקצה החשמלי

בעידן שבו יצרני רכב מקטינים השקעות בדגמי ביצועים, טויוטה בוחרת ללכת בכוון הנגדי. חטיבת Gazoo Racing, שעד לאחרונה התמחתה בעיקר בגרסאות משופרות לדגמים קיימים בהם יאריס, קורולה, מקבלת לראשונה מעמד של מותג עצמאי ומציגה מכונית שנולדה מאפס, ה-GR GT. לצידה נחשפת גרסת מרוצים תקנית מסוג GT3 וקונספט חשמלי חדש של לקסוס, שמסמן יורשת אפשרית של LFA. שלושת הפרויקטים הללו מתארים מהלך שמבטיח לתרגם טכנולוגיות מסלול ישירות לדגמי הכביש.

ה-GR GT עומדת כאן בלב האירוע, וזה אכן היה יום לא רגיל. הוא אורגן למרגלות הר פוג׳י בנוכחות עשרות עיתונאים מרחבי העולם, שם מפעילה טויוטה פרויקט מיוחד שמטרתו לבדוק איך עשויה להיראות עיר חכמה בעתיד. המקום, שנקרא Woven City והוקם על שטח מפעל ישן בעיר סוסונו, משמש כמעין מעבדה לבחינת טכנולוגיות חדשות ואופן השילוב שלהן ביומיום. עוד נשמע על המקום הזה לא מעט בהמשך הדרך.

המכונית של גאזו ריסיינג  פותחה ללא שימוש בפלטפורמה קיימת, מתוך מטרה ברורה ובעיקר עם אמירה שהם עושים דברים כמעט ללא מגבלות: לייצר חוויית נהיגה שמרגישה כמו רכב מסלול, אך מאפשרת שימוש רגיל בצורה נורמטיבית. השלדה בנויה מאלומיניום מלא ומשולבת חלקי קרבון לחיזוק. הממדים, כמעט חמישה מטרים אורך ושני מטרים רוחב, נבחרו כדי לשפר יציבות ולצמצם מערבולות אוויר במהירויות גבוהות.

יחידת ההנעה משלבת מנוע V8 טווין טורבו בנפח ארבעה ליטרים עם מנוע חשמלי יחיד. ההספק הכולל מוערך בכ-650 כוחות סוס והמומנט בסביבות 87 קג"מ. הכוח מועבר לגלגלים האחוריים באמצעות תיבת שמונה הילוכים עם מצמד רטוב ודיפרנציאל מוגבל החלקה. רכיבים כבדים כמו הסוללה, מיכל הדלק ותיבת ההילוכים מוקמו מאחור כדי ליצור חלוקת משקל של 45 אחוז קדימה ו-55 אחוז אחורה. המהירות המרבית? 320 קמ"ש.

טויוטה GR GT GTS

צילום: יצרן

GR GT3: הכניסה הרשמית למסלולי FIA

לצד הרכב שמיועד לכביש הציבורי, Gazoo Racing מציגה גרסת GT3 תחרותית מלאה. היא שומרת על בסיס דומה ל-GR GT אך כוללת פונקציות ייעודיות של הפדרציה כדי להשתתף בסבב: כלוב בטיחות, מערכות אלקטרוניקה תחרותיות, מערך אווירודינמי מוגבר ותא נהג מותאם לתקנות FIA. הדגם, כפי שנגזר מהכותר שלו עתיד להתחרות באליפויות GT3 ברחבי העולם ולבסס מחדש את נוכחותה של טויוטה בספורט המוטורי.

טויוטה GR GT GTS סביבת נהג

צילום: יצרן

לקסוס LFA Concept: הצעד הבא לעבר סופרקאר חשמלי

במקביל למהלך של טויוטה, לקסוס מציגה את ה-LFA Concept - קונספט חשמלי שמרמז על דור חדש למכונית העל המיתולוגית, שאמנם זכתה לחיים קצרים אך להרבה מאוד מעריצים. זהו אב טיפוס שמיועד לחקור חומרים קלים, תצורות הנעה חשמליות חדשות ומערכות בקרה שיאפשרו תחושה של מכונית מנוע מרכזי קלאסית, אך עם תגובה מיידית וביצועים של רכב חשמלי מודרני. בלקסוס מציינים שהדגם ישמש בסיס לדגמים עתידיים ויציג טכנולוגיות שתכנסנה לייצור בהמשך העשור.

מהלך שמשלב מסלול, כביש וחשמל

למרות ההבדלים בין שלושת הדגמים, הם חולקים אותו עיקרון: חשיבה שמגיעה ישירות מעולם המרוצים ומעבר הדרגתי לביצועים ברמה גבוהה מאוד במקביל לנצילות אנרגטית. ה-GR GT מציגה את הכיוון לדגמי כביש חזקים, ה-GT3 מחזירה את טויוטה אל מרכז המסלול, וה-LFA Concept מייצגת את הסטנדרטים המוקפדים ביותר של לקסוס בעידן החשמלי.


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.