פולקסווגן אמארוק לא יעבור לחשמול בשנים הקרובות
בזמן שטויוטה מכינה את הקרקע להיילקס חשמלי, הנהלת חטיבת המסחריות של פולקסווגן מאשרת: הדור הנוכחי יישאר עם מנועי בעירה בלבד, למרות העלייה במספר הטנדרים החשמליים בשוק
פולקסווגן קיבלה החלטה אסטרטגית שלא להשיק גרסה חשמלית או פלאג אין לדור הנוכחי של אמארוק. בזמן שיצרניות סיניות מלבות את הקטגוריה עם פתרונות נטענים וחשמליים במחירים אגרסיביים, בפולקסווגן מסבירים כי הפלטפורמה הקיימת של אמארוק אינה מתאימה לחישמול יעיל, וכי ההשקעה ההנדסית הנדרשת לא תצדיק את עצמה עבור דגם שנמצא כבר באמצע מחזור החיים שלו.
אמארוק מפותח ומיוצר יחד עם פורד בדרום אפריקה, על אותה ארכיטקטורה של ריינג'ר. למרות שפורד צפויה להציע לריינג'ר גרסת פלאג אין היברידית, בפולקסווגן קבעו כי שינוי מבנה כזה לאמארוק ידרוש פרויקט הנדסי מסובך מדי ביחס לשנים שנותרו לדגם הזה. בחברה מעדיפים להיערך לחשמול מלא רק בפלטפורמה הבאה, שתוכננה מראש לתשתיות חשמליות ויכולות עבודה מתקדמות.
עשור וחצי של נוכחות עולמית
אמארוק הוצג לראשונה ב-2010 והוגדר כפיק אפ עבודה שמתאים גם לשימוש יומיומי. הוא נמכר בהצלחה באירופה, דרום אמריקה, אוסטרליה ואפריקה, שם בנה לעצמו מעמד של כלי עבודה קשוח ואמין. הדור השני כבר שיפר את רמת הגימור, הבטיחות והיכולת הדינמית, אבל בפולקסווגן הבינו כי כניסה לחשמול אמיתי מחייבת פלטפורמה ייעודית, לא שדרוג מקומי למוצר קיים.
בשנה האחרונה נמסרו בעולם כ-52,200 יחידות של אמארוק, כאשר כ-33,700 מהן שייכות לדור החדש של הדגם. אוסטרליה ממשיכה להיות אחד השווקים המרכזיים שלו, עם מעל 8,000 מסירות בשנה. בנוסף, שווקים בדרום אמריקה עדיין ממשיכים לרכוש את הדור הראשון במספרים לא מבוטלים, אך עם ירידה שנתית ניכרת לעומת השנים הקודמות.
ישראל עוברת לחשמליות – והאמארוק נשאר מאחור כרגע
יש גשר קטן שמחבר את האמירה של פולקסווגן לישראל, אבל עדיין לא בקנה מידה חריג. בישראל כבר מתחילות להיכנס גרסאות מסחריות חשמליות לפיק אפים כמו מקסוס TERRON 9, פוטון eTUNLAND, שמסמנים שינוי מסחרי ממשי בקטגוריה. הציים בישראל כבר מתחילים לבחון רכבים חשמליים ככלים משתלמים יותר לשימוש יומיומי ועבודות תפעול, על רקע עלויות שימוש וניהול נמוכות יותר לעומת דיזל.
בקטגוריית הטנדרים הגדולים מעל 3.5 טון, טנדרים חשמליים כבר תפסו למעלה מ-50 אחוז מהמסירות בתקופה האחרונה, כולל דוגמה בולטת של כ-800 יחידות סילברדו EV שנמסרו השנה לציים וחברות עבודה. בקטגוריית הטנדרים הבינוניים המסורתית המספרים עדיין נמוכים משמעותית, ועדיין נעים סביב עשרות בודדות של כלים בשנה.
על כן, החלטת פולקסווגן להשאיר את אמארוק על מנועי בעירה בלבד לא בהכרח מציבה אותו כמוצר שמרני מול כניסת המתחרים החדשים, שכן עדיין מדובר בנתח שוק לא גדול ותחרות שלפחות כרגע נמצא בהבשלה זהירה.
כתבות אחרונות
-
שרון ביידר, 04/12/2025עד 120 - קשישות בנות 100 בכבישי ישראל
-
מערכת אוטו, 04/12/2025רכבי הסלבס: במה נוהג ערן זהבי?
-
איתי שטיינברג, 04/12/2025שברולט סילברדו EV – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 04/12/2025מכונית הספורט של קיה חוזרת?
-
ניר בן טובים , 04/12/2025ויכוח על חניה הסתיים ב"אתה רוסי מסריח" - ופיצוי של אלפי שקלים
-
ניר בן טובים , 03/12/2025פריסבי מקבלת זיכיון לשיווק צ'רי באוסטריה
-
ניר בן טובים , 03/12/2025מרצדס נדירה הוחרמה מספורטאי אולימפי
-
ניר בן טובים , 03/12/2025סערה ביגואר לנד רובר: מעצב העל פוטר; המהלך האסטרטגי נעצר
-
ניר בן טובים , 03/12/2025פורד מהמרת על ברונקו פלאג אין לאירופה