סע, יש לך עוד: מוביל רכבים נתקע מתחת לגשר ברמת גן
מובילית מכוניות פגעה בגשר ברחוב ביאליק ברמת גן. שלוש מכוניות סקודה סקאלה איבדו את הגג ואלפי נהגים שעות עבודה בבוקר. מי ישלם ואיפה הפיצוי?
משאית שהובילה רכבים חדשים נתקעה אמש (ראשון) מתחת לגשר ברמת גן, לאחר שניסתה לעבור תחתיו ונהגה גילה מאוחר מדי שהוא נמוך מכדי לאפשר למכוניות המועמסות לעבור תחתיו. גגות כלי הרכב שבקומה העליונה של הנגרר, מכוניות סקודה סקאלה חדשות לגמרי התחככו בבטון, ניזוקו באופן ניכר כאשר הגגות פשוט נתלשו מהמכוניות והאירוע גרם לעומסי תנועה כבדים באזור.
האירוע התרחש בשעות הבוקר המאוחרות באחד מצירי התנועה המרכזיים בעיר, כאשר לפי עדי ראייה הנהג ככל הנראה פספס את שילוט הגובה המרבי המותר – טעות שעלותה עשויה להסתכם בעשרות, אם לא מאות אלפי שקלים. למרבה המזל, לא דווח על נפגעים, אך הנזק לכלי הרכב שעל גבי הנגרר נראה משמעותי.
כוחות משטרה, כיבוי והצלה הגיעו למקום כדי לוודא שאין סכנת התמוטטות לגשר ולכוון את התנועה. הציר נחסם למספר שעות, וגרם לעומסי תנועה מורגשים ביציאה מאיילון לכיוון רמת גן וגבעתיים.
סוגיית הנזק למכוניות, לתשתיות וגם הנזק שנגרם בשל עומסי התנועה מעלים שאלות ברורות בנוגע לעלות הנזק הישיר והנלווה שנוצרו מהאירוע.
עו"ד אסף ורשה, מומחה בדיני ביטוח ונזיקין מסביר:
"צריך להבדיל בין נזק שנגרם לגשר לבין לסחורה המובלת. בנוגע לרכבים - ככל שמדובר על חברה חיצונית שהובילה, סביר להניח שיש לה פוליסה שמכסה את אחריותו של המוביל. גם אם מדובר על מוביל פנימי של היבואנית, הסיכון מכוסה, בין אם באמצעות פוליסה ייעודית או בין אם ע"י הרחבה של סיכון התנגשות. כך או אחרת, מדובר על השתתפות עצמית בגובה של כעשרות אלפי שקלים. באשר לנזק שנגרם לגשר, גם לכך יש כיסוי ביטוחי, בין אם במסגרת אחריות צד ג' של המוביל ובין אם אחרת. ישנם גם הוצאות נוספות כדוגמת תשלום לכיבוי אש ולכוחות הצלה נוספים, אותה תידרש לשלם המבטחת.
ומה לגבי פיצוי בגין הזמן שנשרף לנהגים לאור ההמתנה בפקק שנוצר בשל התאונה?
בתי המשפט בישראל לא מכירים בזכות לפיצוי על זמן המתנה בפקק שנגרם מתאונת דרכים, בעיקר בשל שיקולים ציבוריים ומעשיים. ראשית, מתן פיצוי כזה היה מוביל להצפה של המערכת המשפטית באלפי תביעות קטנות. בנוסף, קיים קושי מהותי להוכיח קשר סיבתי ישיר בין התאונה לבין הנזק האישי והמדיד שנגרם לכל נהג. לבסוף, מבחינת מדיניות ציבורית, המתנה בפקק נתפסת כסיכון שגרתי שכרוך בשימוש בכביש, וההתמודדות עם עומסי תנועה היא אחריות מערכתית ולא פרטנית. לכן, הפיצוי מוגבל לנזקים ישירים ומוכחים יותר.
כתבות אחרונות
-
שרון ביידר, 29/06/2026הסיניות בשוק המשומשות: הישראלים לא מתלהבים
-
אלי שאולי, 29/06/2026ב.מ.וו iX3 40 החדש בארץ – המחיר החל מ-435,000 שקלים
-
אלי שאולי, 29/06/2026פורמולה 1: עוד ניצחון למרצדס, הפעם ראסל
-
אוהד אלגוב, 29/06/2026IM5 פרפורמנס – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 28/06/2026הדלק יורד מתחת ל-7.50 שקלים
-
ניר בן טובים , 28/06/2026למה מיצובישי מעדיפה שניסאן תייצר לה חשמליות?
-
אלי שאולי, 28/06/2026מרצדס GLC החשמלי בארץ – המחיר החל מ-440,000 שקלים
-
ניר בן טובים , 28/06/2026טסים לאירופה בקיץ? הסכנה שמחכה לכם בכביש
-
ניר בן טובים , 28/06/2026הצצה ראשונה ליונדאי אלנטרה החדשה