פיג'ו 308 החדשה (השקה): מבחן דרכים
פיג'ו רוצה לשפר את מעמדה, ומבחינתה ה-308 החדשה היא צעד נוסף חשוב ביותר לתנופה המתהווה
מתחרות בולטות: פולקסווגן גולף, פורד פוקוס, הונדה סיוויק, טויוטה אוריס, מאזדה 3
מחיר: טרם נקבע מחיר רשמי
צילום: מנהל עיצוב ונראות
נוחות ואבזור
צילום: מנהל גם המחוונים מיוחדים ונאים, אם כי העובדה שמד הסל"ד פועל לכיוון הפוך מבלבלת. מאידך, לניקיון יש מחיר כאשר כמעט כל פעולה (אוורור, שמע וכו') דורשת כמה לחיצות על צג המגע. זה לא תמיד נוח. עם זאת מערך המולטימדיה המקורי ושופע השימושים בסך הכול נוח לתפעול.
מושב הנהג נאה אך אינו מושלם מבחינת נוחות, והמרווח מאחור סביר אך אינו יוצא דופן בקבוצה.
נוחות הנסיעה עם הגומי הנדיב הרגישה טובה מחוץ לעיר אך קצת גרמנית (כלומר נוקשה) בתנועה איטית.
מנוע וביצועים
צילום: מנהל המנוע הקטן מפתיע. הוא נטול ויברציות ובעל פעולה נעימה וצליל ערב. יש לו גם מספיק כוח כדי ליצר ביצועים טובים בכל תנאי. בנוסף מצב הספורט האופציונאלי מאפשר לקבל בלחיצת מתג חידוד מצערת וצליל סקסי יותר באדיבות הרמקולים. מצב זה גם מקשיח את ההגה.
הבורר הידני של תיבת ששת ההילוכים נוח, גם אם אינו קליקי. למעשה התלונה היחידה היא שירידת הסל"ד אינה מהירה מספיק מה שמקשה בהחלפות נקיות בהילוכים הנמוכים.
התנהגות ובטיחות
צילום: מנהל סיכום
למרות שטרם בחנו את המוצר המקומי המוגמר, הסימנים מראים שהדור החדש של פיג'ו 308 טוב משמעותית מקודמו. ה-308 החדשה אלגנטית יותר בהופעה, מעניינת ומודרנית יותר מבפנים, וגם טכנולוגית יותר. וכן, סוף סוף תהיה לה תיבה אוטומטית הולמת. הבעיה היחידה בסיפור היא שהיומרה היוקרתית אומרת שפיג'ו מכוונים לאזור המחיר הגבוה יותר בתחום הקומפקטי, ולא לחלק המרכזי. אם זה יקרה בארץ זה בפירוש יכול להפריע למכירות.
בעד: אלגנטית, נעימה ואיכותית ובעלת יכולת טובה
נגד: אינה מרווחת במיוחד ולא כולם יאהבו את ההגה הנמוך
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 12/08/2026אודי Q7 החדש בארץ – המחיר החל מ-690,000 שקלים
-
יואב פולס, 12/08/2026רמת האבזור הבטיחותי – מהדורת 2026
-
יואב פולס, 12/08/2026אורה 5 – גם בחשמל, גם במרכב מוגדל
-
יואל שוורץ, 12/08/2026אקספנג P7+ – מבחן דרכים
-
אלי שאולי, 12/08/2026KGM רקסטון חדש בשת"פ צ'רי ב-2027
-
אלי שאולי, 11/08/2026סיטרואן C3 ידנית – מבחן דרכים
-
קינן כהן, 11/08/2026בבית מלון או בבית חולים? ההחלטה בכביש היא שלכם
-
ניר בן טובים , 11/08/2026ג'יפ משנה אסטרטגיה: הלקוחות יחליטו
-
ניר בן טובים , 11/08/202610 מכוניות שעלולות להתייקר בגלל המס הירוק