סיטרואן C5 איירקרוס החדש - מבחן דרכים

אחרי היעדרות ארוכה סיטרואן C5 איירקרוס חוזר לארץ, הפעם בדור השני והחדש, מציע איכויות ראויות משלו

סיטרואן לקחה את הזמן, גם בגלל שהזמן חייב אותה. ב-2024 פגשנו בדור השני של C5 איירקרוס כרכב תצוגה, שהיה ממש דומה למוצר המוגמר. לייצור ולשווקים באירופה הגיע הדגם החדש רק בקיץ 2025, קורבן נוסף לתקופה לא פשוטה שעבר תאגיד סטלנטיס, שהשפיעה על פעילות המותג גם בארץ. בשלב מסוים סיטרואן נותרה כמעט ללא דגמים בהיצע הפרטי, דבר שקטע מהלך של היבואן לחיזוק המותג. 

אבל אחרי שנתיים שחונות סיטרואן משלימה בישראל קו דגמים חדשים ומחודשים בפרק זמן קצר – C3 איירקרוס, C3 החדשים; C4 ו-C4X המחודשים – ומוסיפה להיצע את דגם הפנאי C5 איירקרוס. בתקופה בה נעדר מהשוק, כשנה וחצי, נוספו דגמים רבים בסגמנט הפופולרי בארץ, חלקם משנים את משוואת התמורה באופן קיצוני, אחרים במופע שליטה משלהם במשך שנים.

הקשר, פרטים 

הדגם העכשווי, ראשית, גדול מקודמו שנחנך ב-2017, מבוסס כעת על הרצפה החדשה של סטלנטיס 'STLA מדיום' אותה הוא חולק עם אופל גרנדלנד, פיג'ו 3008 ו-5008. ממדיו של הדגם הזה דומים לכאלה בצד הקטן יותר של הקטגוריה מעל, אותה מאכלס בין השאר סקודה קודיאק.

בעיקר אורך בסיס הגלגלים והמרכב גדלו משמעותית – כעת 279 ס"מ ו-465 ס"מ, ב-6 וב-15 ס"מ בהתאמה; הרוחב, 187 ס"מ, והגובה, 170 ס"מ, גדלו ב-1 ס"מ. נפח תא המטען הוא 565 ליטרים והמשקל 1565 ק"ג. 

הדגם החדש מוצע בישראל בגרסה היברידית-מתונה. הבסיס הוא מנוע הטורבו-בנזין 1.2 ליטר 3 צילינדרים המייצר 136 כ"ס (5500 סל"ד) ו-23.4 קג"מ (1750 סל"ד), וחובר אליו מנוע חשמלי המנפק 22 כ"ס ו-5.2 כ"ס להספק משולב של 145 כ"ס. התיבה היא דו-מצמדית עם 6 הילוכים וההנעה קדמית. משך ההאצה ל-100 קמ"ש הוא 11.2 שניות והמהירות המרבית היא 201 קמ"ש. 

באירופה מוצע דגם זה גם בגרסה היברידית-נטענת עם מנוע טורבו-בנזין 1.6 ליטר בהספק כולל של 195 כ"ס ובגרסה חשמלית עם 213 כ"ס. 

citroen_c5_aircross_21.jpg

צילום: רונן טופלברג

לקבלת הצעת מחיר

כמו ברוב דגמי סטרואן גם בדגם זה המערך המקורי של בולמי זעזועים (PHC) הכולל כריות הידראוליות בקצה המהלך לנוחות נסיעה מיטבית.  

סיטרואן C5 מוצע בשתי רמות אבזור; 'יו' שמחירה 180,000 שקלים וכוללת תאורת לד, חישוקי "18, מפתח חכם, צג מרכזי "13 וצימוד סלולרי, בקרת אקלים דו-אזורית.

ברמת האבזור 'מקס' – מחירה 196,000 שקלים והיא זו שהייתה ברכב שנבחן – צביעה דו-גונית, תאורת לד מטריקס, חישוקי "19, גג זכוכית, מצלמות היקפיות, תפעול חשמלי לדלת תא המטען ולמושבים הקדמיים שיש בהם אוורור ועיסוי, תצוגה עילית.

במפרט הבטיחות בלימה אוטונומית, תיקון סטייה, בקרת שיוט אדפטיבית, וב'מקס' גם ניטור שטחים מתים. 

לדגם זה אחריות של 5 שנים/120,000 ק"מ, 3 טיפולים תקופתיים בחינם, וניתנת התחייבות לטרייד אין. 

הרכב הנבחן

energy_2.svg
סיטרואן C5 איירקרוס
סיטרואן C5 איירקרוס
סיטרואן C5 MHEV איירקרוס 1.2 ל' טורבו, היברידי מתון, Max
  • מחיר
    ₪195,990
  • החזר חודשי
    mimun-logo.png
  • צריכת דלק - ממוצעת (ק"מ/ליטר)
    צריכת דלק - ממוצעת
    צריכת הדלק המשולבת לפי נתוני יצרן. כמה קילומטרים תוכלו לנסוע בכל ליטר של דלק
    18.2
  • 0 ל-100 קמ"ש (שניות)
    11.2
  • יתרונות
    הדור החדש טרם נבחן
  • חסרונות
    הדור החדש טרם נבחן

עיצוב, נראות

חניית ביתנו מאכלסת פעמיים בשבוע מכונית הדגמה, ולמרות שהגיעו אליה גם כאלה שהן ממש נחשבות בהופעתן, זוגתי ואני מציינים ש-C5 איירקרוס נראה מרשים. 

הדגם החדש נראה לא רק גדול מקודמו אלא גם נראה מגודל ממנו, גם חסון, והוא פחות מצועצע ממנו. הרכב מעוצב כדגמי סיטרואן העכשוויים, והחזית מאוד נוכחת עם הלוגו החדש הנראה מוגזם בממדיו. עם זאת, אותם קווים מודגשים, גם הסבכה והלוגו, מתאימים לכלי הזה ויותר מאשר בדגמים הקטנים יותר.  

העובדה שהרכב ארוך מקודמו אך גובהו כמעט ללא שינוי, מעניקה פרופורציות דינמיות יותר ויוצרת מראה גמלוני פחות. לכך תורם גם חלק אחורי עם יחידות תאורה שיוצרות מעין כנפונים הבולטים מהדופן. חישוקי "19 כהים משתלבים היטב עם האפור כהה המשולב בשחור שהיה ברכב ההדגמה. 

סביבת נהג, נוסעים

סביבת הנהג חדשה, ושילוב הגוונים הבהירים בחלקי הדיפון ובריפוד המושבים יוצר אווירה נעימה. העיצוב עצמו מקורי, ופריטים כמו רמקולים לצלילים גבוהים (טוויטרים) מוסיפים גם לעיצוב. החומרים הממוחזרים, כיאה לסיטרואן העכשווית, אינם בהכרח נעימים למגע וחלקים רבים נוקשים. במקומות מסוימים זה לא מורגש, באחרים, כמו המשטח בין המושבים זה מפריע יותר. על משטח זה מנשא ומשטח טעינה לסלולר שלא אוחז בו היטב ותחתיו בתי כוסות שאינם נאים ובגלל מיקומם אינם שימושיים. פתחי המיזוג משתלבים היטב בעיצוב, אך אינם איכותיים לתחושה. 

השליטה במערכות דורשת הסתגלות מסוימת כמו בדגמי סטלנטיס עכשוויים אחרים. במרכז צג "13 גדול המאפשר לקבוע בו נקודות מגע מועדפות, וזה מעט מורכב. עם זאת, מדובר במה שנראה המשך מה שהיה בדגמי PSA ולכן ההסתגלות קלה יותר. זו עדיין לא מערכת מאוד ידידותית, אבל היא שופרה ביחס לאחרות הקרובות לה, כמו תמונת המצלמה או ממשק השיקוף שאינם משתלטים על מלוא הצג ומותירים בתחתית הצג נקודות מגע. 

IMG_943514.jpg

צילום: רונן טופלברג

לקבלת הצעת מחיר

בסביבת הנהג נוספו גם לחצני קיצור דרך ספורים, אלא שהמיקום הנמוך ואינו בקו הראייה.  תפעול בקרת האקלים אינו מאוד נוח כי רוב הפריטים המבוקשים נמצאים עדיין בתפריט שבצג ותפעולם אינו נוח. התצוגה העילית אינה מאוד ברורה בתנאי אור מסוימים ובסיסה יוצר השתקפויות. 

המחוונים ממוקמים היטב, אך עיצובם מעט רעשני והם חסרים תצוגות קלאסיות, כמו מד סל"ד. החלפת תצוגות המידע איטית, כמו בעוד דגמים של סטלנטיס. יש לכך ביטוי בהתנעה, במעבר בין תחנות רדיו, שינוי סוג העיסוי או בהחלפת מצבי הניהוג הדורשת שתי לחיצות ומלווה בהצגה מיותרת על המסך. בנוסף נראה לעיתים שהצג אינו רגיש מספיק ללחיצה וכי קשה לדייק במגע.

בהשוואה למערכות בטיחות סיניות, אלה שכאן הרבה פחות מציקות, אחדות קלות לתיקון באמצעות קיצור דרך עם פקד פיזי. גם תיקון ההיגוי מעט טרחן ולאיתות צליל מעצבן. 

המושבים, מבטיחה סיטרואן, נוחים במיוחד הודות למבנה המבוסס על שכבות ריפוד בעובי ובהתנגדות שונים. לאחר יום נהיגה ארוך עולה כי סיטרואן קיימה. העיצוב עצמו יותר סלוני ורחב ופחות ספורטיבי ומגביל, ובמושב מספר גדול של אופציות לשליטה, כולל כיוון תמיכות הצד. שאפו (גם אם לצנום כמוני הם מעט רחבים). גם טווח כיוון הקשחת התמיכה בגב התחתון גדול ויוצא דופן.   

תנוחת הנהיגה הגבוהה יוצרת תחושה שהרכב גדול ממה שהנו. הקורות הקדמיות הרחבות והאחוריות המיוחדות פוגמות בשדה הראייה. 

מאחור המושבים עצמם נוחים אך מעט נמוכים ביחס לרצפה. מרווחי הרגליים נאים, גם אם ניתן לצפות ליותר ברכב עם בסיס גלגלים כזה, ומרווח הראש פחות טוב. 

בכל אופן נעים לשבת ולשהות מאחור, גם בזכות פתחי המיזוג, וגם בגלל שברמת האבזור 'מקס' ניתן לכוון את זווית המשענת באופן מוגבל. ללחצנים מיקום מעט נסתר מהיושבים (מבחוץ קל למצוא אותם), ותפעולם יכול לבלבל כי הוא מביא גם לקיפול המשענת. בדור הקודם ניתן היה להזיז גם את בסיס המושב.

תא המטען גדול, המבנה שימושי והכיסוי איכותי. חשוב וטוב שיש גלגל חלופי, פריט חשוב שנעשה נדיר בתקופה האחרונה. 

citroen_c5_aircross_13.jpg

צילום: רונן טופלברג

לקבלת הצעת מחיר

מנוע, ביצועים

כבר למדנו שמנועים קטנים יכולים לנהל היטב רכבים גדולים ואנחנו מכירים היטב את חטיבת הכוח ההיברידית-מתונה והאפקטיבית, המככבת בעיקר ההיצע העממי של סטלנטיס. 

בתחילת נסיעה אנחנו מופתעים מהפעלתנות של המערך המתון שעובר פעמים רבות לתנועה חשמלית, דבר שאינו שגרתי בהיברידי-מתון. חטיבת הכוח מייצרת כהרגלה מיני רעשים ורחשושים מוזרים, בולט בייחוד בלילה בעיר כאשר המיזוג אינו עובד ומורגש בזחילה ובעמידה. אפילו בחניה מערך הקירור יכול להישמע אחרי שמדוממים את הרכב. הרשרושים נעלמים כאשר המהירות עולה ורעשי הרוח והכביש מתעצמים. 

וההמשך? ביצועי היום-יום ברכב מספיק טובים, ויש הבדל משמעותי בתגובות המערכת ללחיצה על המצערת לאחר מעבר למצב 'ספורט'. ובכל זאת, היינו שמחים שבהיצע תהיה גרסת בנזין חזקה יותר; באירופה מדובר בהיברידית-נטענת.

הרכב אינו חורך אספלט, הזינוק מהמקום נאה ובמצב 'ספורט' יכול אף לאתגר את בקרת היציבות. הוא צובר מהירות באופן ראוי אם הנהג מוכן ללחוץ על המצערת עד סופה. תחת עומס המנוע אינו מתעלה; בעליות ממושכות, בעקיפות בתנאים מכבידים, גם השתלבות בתנועה (יציאה מתחנות דלק, התמזגות בדרכים מהירות). בכל אופן, השילוב 'ספורט' ומצערת עד הרצפה יעניקו לרוב מה שצריך. 

התיבה הדו-מצמדית אינה מאוד זריזה, בייחוד בהורדת הילוכים ופעולת תחת עומס כבד או בזחילת חנייה אינה חלקה.

צריכת הדלק טובה; ביום המבחן שכלל קטנים מאמצים הצריכה עמד על 12 ק"מ/ל' ואילו בשיוט זו הגיעה ל-15.3 ק"מ/ל'. 

citroen_c5_aircross_32.jpg

צילום: רונן טופלברג

לקבלת הצעת מחיר

נוחות, התנהגות

סיטרואן, שעשתה לעצמה שם בעולם הרכב בכל הקשור לנוחות הנסיעה, הבטיחה כי גם C5 איירקרוס החדש יהיה רכב נוח. וקיימה.

אמנם, במהירויות זחילה שיבושים קטנים מורגשים בפנים, אבל כאשר הקצב עולה אפילו במעט – כך גם הפער לעומת המתחרים בעיר: גדל. יש לכך ביטוי ישיר בהתנסות ברכב עצמו, והיכולת הזאת הודגשה כאשר עברתי לרכב אחר. C5 איירקרוס הוא רכב נעים מאוד ונוח מאוד בנסיעות ארוכות בעיר ומחוצה לה. עם זאת, רעשי הכביש מורגשים למדי.  

נוחות הנסיעה טובה גם בנסיעה על שבילים, הרכב הסתדר לא רע עם אבנים לא גדולות ובורות ושידר חוסן מבני. 

היכולת הדינמית של C5 איירקרוס טובה. פעולת המתלים והבולמים, הגם שאופייה הבסיסי רך יחסית, יוצרת שליטה טובה במרכב תחת עומס, ויש לכך ביטוי וערך נוספים כאשר האספלט בעיקולים פגום. כל אלה מאפשרים לשמר קצב ראוי בכביש המפותל. 

ההיגוי אינו מאוד מהיר, פעולתו טובה, והמשקל נעשה נכון ככל שהמהירות עולה. מינון הבלימה טוב, וקל לשלוט בעוצמה. 

סיכום, תמורה

יש משהו שקל לאהוב ב-C5 איירקרוס; זהו רכב פנאי ראוי, מרווח, בעיקר נוח ונעים לנוע בו. מצדו הוא נושא הדגל של סיטרואן, מעניק לכך ביטוי בהופעה המרשימה שלו ובממדיו. לזכותו כאמור, עיצוב עתיר נוכחות, ממדים מכובדים, מרחב טוב, אבזור ראוי, צריכת דלק טובה, ביצועים מספקים בהתנהלות רגילה, יכולת דינמית כנדרש – ובעיקר: נוחות נסיעה טובה מאוד בזכות הבולמים ובסיוע המושבים, שני מרכיבים מקוריים של סיטרואן. לחובתו מרכיבים מסוימים בתא הנוסעים שאינם איכותיים כמו האחרים וביצועים שאינם מתעלים בעומס. על אלה יש להוסיף גם את האחריות הארוכה והתנאים הנלווים (טיפולים לשלוש שנים, טרייד אין לפי מחירון). והוא עולה ברמת האבזור המהודרת שנבחנה 196,000 שקלים. בהינתן כל הנ"ל, סיטרואן C5 איירקרוס מציע חבילה ראויה ביחס למתחרים אחרים בקטגוריה, אפילו כדי קריאת תיגר על דגמים מצליחים כמו יונדאי טוסון וקיה ספורטאז'.

citroen_c5_aircross_3.jpg

צילום: רונן טופלברג

לקבלת הצעת מחיר

שאלות ותשובות

ה-C5 איירקרוס מוצע בשתי רמות גימור: ‘יו’ ו’מקס’.

0

רמת ‘יו’ עולה 180,000 ש״ח, ורמת ‘מקס’ המאובזרת עולה 196,000 ש״ח.

0

רק גרסה היברידית-מתונה עם מנוע בנזין 1.2 ל’ ומנוע חשמלי קטן.

0

ההספק המשולב הוא 145 כ״ס, תאוצה ל-100 קמ״ש אורכת 11.2 שניות והמהירות המרבית 201 קמ״ש.

0

לא בישראל. באירופה קיימות גרסאות היברידית-נטענת וחשמלית.

0

במבחן נמדדו כ-12 ק״מ לליטר בנהיגה מאומצת וכ-15.3 ק״מ לליטר בשיוט.

0

תאורת LED, חישוקי 18 אינץ’, מפתח חכם, מסך מרכזי 13 אינץ’, צימוד סלולרי ובקרת אקלים דו-אזורית.

0

תאורת מטריקס, חישוקי 19 אינץ’, גג זכוכית, מצלמות היקפיות, תצוגה עילית, מושבים עם עיסוי ואוורור ודלת תא מטען חשמלית.

0

בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב ובקרת שיוט אדפטיבית; ברמת ‘מקס’ גם ניטור שטחים מתים.

0

גבוהה מאוד, בעיקר בזכות בולמי PHC והמושבים, עם יתרון ברור על רוב המתחרים בעיר ובנסיעות ארוכות.

0

טובה ומאוזנת: ריסון מרכב מוצלח, אחיזה נאה ויכולת לשמור על קצב בכביש מפותל, בלי אופי ספורטיבי.

0

העיצוב מרשים והאווירה נעימה, אך חלק מהחומרים נוקשים ופחות איכותיים למגע.

0

הרכב מרווח, תא המטען גדול ושימושי (565 ל’), ויש גם גלגל חלופי – יתרון נדיר כיום.

0

אחריות ל-5 שנים או 120 אלף ק״מ, שלושה טיפולים חינם והתחייבות לטרייד-אין.

0

ה-C5 איירקרוס מציע נוחות יוצאת דופן, אבזור טוב ומחיר תחרותי, ומהווה אלטרנטיבה רצינית ליונדאי טוסון וקיה ספורטאז’, בעיקר למי שמעדיף נוחות על ביצועים.

0

Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.