יונדאי איוניק 6 המחודשת – מבחן דרכים
הגרסה המחודשת למשפחתית החשמלית הגדולה של יונדאי סמנה צעד חשוב בהופעתה והוכתרה כמכונית השנה 2024 באוטו. האם היא עדין רלוונטית?
ציר הזמן, תחנות עיקריות לענייננו. ב-2020 הכריזה יונדאי על תת-מותג חשמלי ייעודי, איוניק, כולל רצפה ייעודית, E-GMP; ב-2021 הציגה דגם ראשון, רכב הפנאי איוניק 5; ב-2022 הוצגה מכונית הנוסעים איוניק 6; ב-2023 זו הגיעה לישראל; ב-2024 זכתה בתואר 'אוטו השנה 2025'; ב-2025 עברה מתיחת פנים, ב-2026 התייצבה המהדורה המחודשת בישראל, כעת היא נבחנת כאן.
באותה תקופה, רכב חשמלי היה מתופעה זניחה להדבר בשוק הרכב (25%) ואז שקע, אבל ישנו (12.5%); ההיצע הסיני שטף את שוק הרכב (ב-2023, 17%; כיום 46%), הן בהיצע החשמלי, כיום בגרסאות ההיברידיות-נטענות; יונדאי הייתה המובילה הבלתי מעורערת, כיום רביעית; היבואנית שלה, כלמוביל, עדיין ראשונה אבל בזכות מותג סיני (אומודה-ג'אקו).
בקיצור: דברים השתנו מאוד.
הקשר, פרטים
גם יונדאי איוניק 6 השתנתה, פחות אבל לא מעט. הבסיס – הרצפה (800 וולט, 350 קילוואט), מקדם הגרר המעולה ממש (0.22), גרסאות שונות (מנועים, הנעה, סוללות) – נשאר. דברים רבים השתנו.
האורך גדל ב-7 ס"מ ל-492.5 ס"מ. שאר הממדים כשהיו: בסיס הגלגלים 295 ס"מ, הרוחב 188 ס"מ והגובה 149.5 ס"מ. נפח תא המטען עדיין 401 ליטרים, זה הקדמי גדל ב-5 ליטרים, ל-50 ליטרים. משקל הרכב שנבחן הוא 1,986 ק"ג.
מההיצע יצאה הגרסה הבסיסית (151 כ"ס, סוללת 53 קוט"ש). שינויים גם בזאת המוצעת שיש לה מנוע אחורי, 228 כ"ס ו-35.7 קג"מ, 7.4 שניות ל-100 קמ"ש ועד ל-185 קמ"ש; בזו כעת סוללה 84 קוט"ש (קודם 77.4 קוט"ש) והטווח המוצהר גדל בהתאם ל-680 ק"מ ברמת האבזור הבסיסית, ל-624 ק"מ במהודרת שנבחנה (614 ו-570 ק"מ בהתאמה קודם). שתי הערות: א. גרסה ההנעה הכפולה הרגילה אינה בהיצע; ב. יש כזאת והיא מאוד מיוחדת, גרסת הקצה 6N.
הרכב הנבחן
יונדאי איוניק 6 מוצעת בשתי רמות אבזור. 'אולטרה' ב-225,000 שקלים כוללת תאורת לד מטריקס, חישוקי "18, מפתח חכם, תפעול חשמלי לדלת תא המטען ולמושבים החשמליים. 'אקסלנס' שמחירה 248,000 שקלים – והיא זו שהייתה ברכב הנבחן – כוללת חישוקי "20, גג זכוכית, מצלמות היקפיות, ריפוד עור, אוורור במושבים קדמיים, מערכת שמע של בוז.
שתי הערות ממש חשובות: א. ליונדאי ציון של 5 כוכבים במבחן הבטיחות של יורו NCAP שנערך ב-2022, וציון 8 (מתוך 8) בדירוג אבזור הבטיחות של משרד התחבורה. ב. לרכב אחריות 5 שנים/100,000 ק"מ ולסוללה 7 שנים/150,000 ק"מ.
עיצוב, נראות
אני לא מפתח ציפיות. אחרי הכל השינויים ידועים ודומים לאלה שעבר איוניק 5, גם שם סוללה גדולה יותר ושיפור החבילה. ובכל זאת, ולמרות הצילומים, המפגש מפתיע. לאיוניק 6 השחורה מראה הרבה יותר בולט ומרשים מהצפוי. כעת, עם החזית החדשה ה'רעה' שקיבלה היא מיוחדת לטובה. יחידות תאורה חדשות וצרות מלפנים ופגוש שכולל ספוילר כסוף בתחתית יוצרים רושם אגרסיבי, הבעת "אל תתעסק איתי".
יחידות תאורה חדשות גם מאחור, עדיין כוללות את הפיקסלים המוכרים, אך הביצוע יותר מוצלח. שימוש בקווים כסופים לרוחב החלק הקדמי והאחורי לרכב גורם לכך שהוא נראה רחב מאשר קודם. תוספת האורך מורגשת ומשפרת את צללית הרכב וחישוקי "20 החדשים מוסיפים להופעה. איכשהו הכל מתחבר טוב יותר, משתלב בקווים העדכניים של יונדאי, ובשחור הרושם מרשים.
סביבת נהג, נוסעים
סביבת הנהג משופרת בהופעתה, ומרכיב המבנה/עיצוב העיקרי – שילוב לוח המחוונים והמסך המרכזי במסגרת אחת – אחראי להופעה נאה ואלגנטית. המבנה האנכי בכל אחד מצדי סביבת הנהג התוחם אותה ליד הדלתות מעניק ייחוד עיצובי מקורי. הגוונים נעימים, אך משטחי הפלסטיק נוקשים ואינם נעימים למגע, כך גם בשפע התאים העשויים אף הם חומר קשיח.
באיוניק 6 הרבה מאוד פקדים פיזיים חיצוניים – לשליטה חיצונית דרכם בבקרת האקלים ובמערכת השמע – וזו בשורה חיובית בממשק נהג/מערכות. הפקדים השולטים בחלונות ובמראות ממוקמים בקונסולה בין מושבים, קל להתרגל לכך אך אני מעדיף שאלה יהיו בידית הדלת. עוד הערות, וגם הן לא גדולות: מיקום ופעולת הבורר אינם מיידיים, בבקרת האקלים לחצני המגע קטנים והחיוויים לא מתעלים באור חזק. בכל אופן קל להגיע לתפעול מערכות כמו אוורור מושבים או תפעול מצלמה – ולסיכום עניין זה: הנדסת האנוש, כרגיל ביונדאי, טובה מאוד
לרכב מחוונים גדולים וברורים, והצימוד הסלולרי פועל היטב. יש לא מעט תפריטי משנה, המחייבים מספר לחיצות אבל גם אלה בסדר. המרחב מלפנים טוב, תנוחת הנהיגה נאותה אך נמוכה ביחס למה שאנו רגילים, אפשרויות הכיוון של המושבים רבות, ושדה הראייה לאחור אינו טוב.
המרחב מאחור טוב, מרווחי הרגליים גדולים ולמרות שהמושב נמוך בפנים ובגלל העיצוב מבחוץ מרווח הראש בינוני.
תא מטען נראה גדול מהמובטח בגלל שהוא ארוך, רחב ורדוד. חסרים בו תאים בצדדים, לקצהו קצת קשה להגיע והמפתח אינו גדול. הדיפון מעט פשוט עבור רכב שכזה, בייחוד החלק שמעל ערכת תיקון התקר – וכן, אין גלגל חלופי.
מנוע, ביצועים
נתוני התפוקה (228 כ"ס, 35.7 קג"מ), אינם מרטיטים ביחס למקובל היום בדגמים חשמליים סיניים, וגם במצערת צמודה לרצפה הזינוק לא יהיה מהסוג השומט לסת – אבל הרי לא באמת צריך. הזינוק עצמו ממש מספיק (7.4 ש') ובעיקר היכולת בהמשך טובה מאוד: צבירת מהירות, שיוט ראוי במהירות גבוהה, עומס של מעלה הררי, עקיפה בתנאים מכבידים. היכולת טובה במצב רגיל, טובה יותר ואף מהנה ב'ספורט', אפילו ב'חיסכון' היכולת נאה.
לחצן עגול על גלגל ההגה אחראי לשינוי מצבי הניהוג – זה קל, מהנה ומשתלב היטב בתפעול הנוח של הבלימה הרגנרטיבית באמצעות פקדים מאחורי ההגה. זה אומר שגם אם שנייה לפני פנייה או עקיפה רוצים לשנות מצב, קל לעשות את זה והביצוע פשוט. איכשהו, בעיקר בגלל מערך הבטיחות הזהיר מדי, זחילה בחניות צפופות אינה זורמת.
עם התנעה, ברוב המקרים הטווח שהוצג היה כ-500 ק"מ וזה היה לרוב ריאלי, ובתנועה בקצב התנועה הצריכה הייתה 6 ק"מ/קוט"ש. ביום המבחן שכלל קטעים מאומצים הצריכה עלתה לנתון של 5.2 ק"מ/קוט"ש (סביב 440 ק"מ).
נוחות והתנהלות
נוחות הנסיעה בעיר בינונית; לכך אחראים בולמים נוקשים יחסית, וצמיגים בחתך נמוך צנועי-דופן (245/40-20) אינם משתתפים לכן בספיגת מהמורות קטנות. וכך, ברחוב משובש הרכב 'עסוק' והקשיחות מורגשת. בכבישים הבין-עירוניים התוצאה טובה יותר; אותם בולמים נכנסים בעומס הגבוה לאזור הנוחות שלהם, מספקים נוחות משופרת לנוסעים בפנים. פגמים גדולים מורגשים גם דרכם, אך ספיגתם טובה יותר, ובעיקר: שיכוך המהמורות בגלל הכיול הנ"ל טוב, מוצא ביטוי בכבישים גליים שם הרכב מרוסן. רעשי הכביש נשמעים היטב ככל שעולה המהירות, ושאון הרוח אף יותר.
היכולת הדינמית מכובדת בהחלט; הבולמים תורמים את שלהם, צמיגי פירלי P-זרו מוסיפים רמת אחיזה מרשימה. למרות בסיס הגלגלים והמשקל, איוניק 6 משנה כיוון היטב, נכנסת היטב לפנייה, וההנעה האחורית מוסיפה ליכולת הזאת. כידוע, עם הנעה כפולה היא יכולה להתמודד בגרסה N עם הרבה יותר כוח, גם פי שלושה. ההגה מדויק, קצת קרוב יותר לצד המהיר של הפעולה (2.66 סיבובים מנעילה לנעילה).
פעולת הבלמים טובה ביחס לחשמליות אחרות, גם אם בתחילת הלחיצה על הדוושה אינה עוצמתית מאוד, והדיוק במינון אינו מתעלה בעומס גבוה. האפשרויות הרבות למינון הבלימה הרגנרטיבית הנשלטת מאזור ההגה, מוסיפות הרבה לכישורי הבלימה של הרכב ופעולתה רצופה. על מערכות הבטיחות: מערכת הלד-מטריקס יעילה מאוד בכבישים חשוכים, וגם חוסכת מפגנים מיותרים. מערכות הבטיחות אינן מטרידות, קל לנתק את אלה שעשויים להעיק (תיקן היגוי, התרעת מהירות), ואת מערך המצלמות, שתמונתן טובה אך לא תמיד מובנת וממהר להשתלט על הצגים, קל לרסן.
סיכום, תמורה
איוניק 6 במהדורתה המחודשת טובה מאשר גרסתה המקורית. לזכותה עיצוב מקורי וייחודי, אבזור נוחות ראוי, הנדסת אנוש טובה מאוד, ביצועים ראויים, טווח סביר עד יעיל לפי העומס, נוחות טובה מחוץ לעיר, יכולת דינמית מכובדת. לחובתה משטחי פנים נוקשים מדי, תא מטען שאינו מצטיין, נוחות נסיעה בינונית בעיר.
מחירה ברמת האבזור שנבחנה 248,000 שקלים, בזו הנמוכה יותר 225,000 שקלים. לרכב ניתנת כעת הנחה של 7000 שקלים. נראה לנו כי איוניק 6 ברמת האבזור הזולה יותר, 'אולטרה', תהיה בחירה טובה יותר – לא רק בגלל פער המחיר, אלא בגלל הצמיגים (255/55-18) המעניקים טווח נסיעה ארוך יותר, אמורים לשפר את נוחות הנסיעה בזכות דופן הגבוהה ב-50%.
יונדאי איוניק 6 פועלת באותו תחום כמו דגמי הסדאן החשמליים הסיניים אקספנג P7+,BYD סיל, הונגצ'י 7, שמחירם מתחיל ב-200,000 שקלים, גם טסלה 3 שמחירה קרוב בגרסת הטווח הארוך שלה.
מול רובן ומעבר לעיצוב המקורי, לאיוניק 6 תפעול טוב בהרבה בזכות הנדסת אנוש טובה, ביחס לחלקן עדיפות בטווח, גם ביכולת הדינמית. איוניק 6 המחודשת היא מכונית טובה, מוצלחת ורלוונטית ביחס למכוניות נוסעים חשמליות.
שאלות ותשובות
מה הטווח של יונדאי איוניק 6 המחודשת?
הטווח המוצהר הוא עד 680 ק"מ בגרסת אולטרה ועד 624 ק"מ ברמת אקסלנס שנבחנה. במבחן התקבל לרוב טווח ריאלי של כ-500 ק"מ, וביום מאומץ כ-440 ק"מ.
איזו גרסה של יונדאי איוניק 6 נבחנה?
במבחן נבחנה גרסת ההנעה האחורית עם 228 כ"ס וסוללת 84 קוט"ש, ברמת האבזור אקסלנס שמחירה 248 אלף שקל.
כמה כוחות סוס יש ליונדאי איוניק 6?
לגרסה שנבחנה מנוע אחורי המפיק 228 כ"ס ו-35.7 קג"מ. התאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש אורכת 7.4 שניות והמהירות המרבית היא 185 קמ"ש.
כמה עולה יונדאי איוניק 6 המחודשת בישראל?
רמת אולטרה עולה 225 אלף שקל ורמת אקסלנס עולה 248 אלף שקל. לפי הכתבה, לרכב מוצעת גם הנחה של 7,000 שקל.
מה צריכת החשמל של יונדאי איוניק 6 במבחן?
בקצב תנועה רגיל נרשמה יעילות של כ-6 ק"מ לקוט"ש. ביום המבחן, שכלל קטעים מאומצים, הנתון ירד לכ-5.2 ק"מ לקוט"ש.
האם יונדאי איוניק 6 המחודשת נוחה?
מחוץ לעיר נוחות הנסיעה טובה, אך בעיר היא בינונית. בכתבה מצוין כי גרסת אולטרה עם חישוקי 18 אינץ' עשויה להיות נוחה יותר בזכות דופן צמיג גבוהה יותר.
איך הביצועים של יונדאי איוניק 6?
הביצועים אינם קיצוניים ביחס לחשמליות חזקות יותר, אך הם טובים מאוד בשימוש יומיומי, כולל עקיפות, עליות ושיוט מהיר. מצב ספורט משפר את התגובה ומוסיף להנאה.
איך תא הנוסעים של יונדאי איוניק 6?
סביבת הנהג נאה ומסודרת, עם פקדים פיזיים רבים והנדסת אנוש טובה מאוד. מנגד, חלק גדול מהמשטחים עשוי פלסטיק נוקשה שאינו מעניק תחושה יוקרתית.
האם יונדאי איוניק 6 מרווחת?
המרחב מלפנים טוב ומרווח הרגליים מאחור גדול. מרווח הראש מאחור בינוני בגלל מבנה המרכב והמושב הנמוך.
האם יונדאי איוניק 6 עדיין רלוונטית מול המתחרות?
כן. היא מציעה עיצוב מקורי, תפעול טוב יותר מרבות מהמתחרות הסיניות, טווח טוב ויכולת דינמית מכובדת, ולכן נותרה מכונית חשמלית מוצלחת ורלוונטית.
יתרונות
- הנדסת אנוש מצוינת
- טווח נסיעה טוב
- ביצועים טובים
- יכולת דינמית טובה
- נוחות טובה מחוץ לעיר
- מרחב פנים טוב
- אבזור נוחות עשיר
- טעינה מהירה מתקדמת
חסרונות
- נוחות עירונית בינונית
- משטחי פנים נוקשים
- תא מטען בינוני
- שדה ראייה מוגבל
- חיוויי מזגן חלשים
- מחיר גרסה גבוה
- אין גלגל חלופי
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 05/10/2026ב.מ.וו M סוגרת מיליון. האם היא התרחקה מהמקור?
-
ניר בן טובים , 04/10/2026יונדאי טוסון החדש: 10 דברים שצריך לדעת
-
אלי שאולי, 04/10/2026אבי צור מונה ליושב-ראש דלהום
-
יואב פולס, 04/10/2026ב.מ.וו סדרה 3 החדשה: מפגש ראשון
-
ניר בן טובים , 04/10/2026מתחת לרדאר: הסרט שכל מעריץ פורמולה 1 חייב לראות
-
יואל פלרמן, 04/10/2026מסירות ספטמבר: לקראת רבעון אחרון – שוק הרכב קובע שיא
-
ניר בן טובים , 04/10/2026המבוך / מסע הבלופים שמאחורי הוזלת הדלק
-
מערכת אוטו, 01/10/2026רכבי הסלבס: על איזה רכב יוקרה בוחרים לנהוג שמעון ומלי גרשון?
-
שרון ביידר, 01/10/2026אלו שתי הערים בהן נגנבות רוב המכוניות בישראל