ברבעון הראשון של 2025, אירופה רשמה הישג משמעותי בתחום התחבורה החשמלית, כאשר מספר עמדות הטעינה הציבוריות לרכבים חשמליים חצה את המיליון. לפי נתוני המועצה הבינלאומית לתחבורה נקייה (ICCT), מדובר בעלייה של כ-50,000 עמדות מאז סוף 2024.

הובלה נורווגית ושונות בין מדינות

נורווגיה מובילה את היבשת עם כמעט 46 עמדות טעינה לכל 1,000 כלי רכב, ואחריה איסלנד (35), דנמרק (30) ושוודיה (22). לעומת זאת, מדינות כמו איטליה וספרד נמצאות מאחור עם כ-3 עמדות בלבד לכל 1,000 כלי רכב, נתון נמוך מהממוצע האירופי של 7.2.

צמיחה מואצת בעמדות הטעינה המהירה

ברבעון הראשון של 2025, נרשמה עלייה של 54% במספר עמדות הטעינה המהירה (DC) לעומת השנה הקודמת, בעוד שעבור עמדות הטעינה הרגילות (AC) נרשמה עלייה של 28%. כיום, 81% מהעמדות מספקות טעינה בזרם חילופין, ו-19% בזרם ישר. דנמרק ובבלגיה בלטו בצמיחה בעמדות הטעינה המהירה עם עליות של 104% ו-92% בהתאמה.

אירופה חוצה את רף מיליון עמדות טעינה – וישראל? עדיין בפיגור
צילום: יצרן

ההתקדמות המרשימה בתשתיות הטעינה מצביעה על מחויבות אירופה למעבר לתחבורה חשמלית. עם זאת, הפערים בין המדינות מדגישים את הצורך בהשקעות נוספות ובמדיניות אחידה לקידום התחום וסגירת הפערים. המשך הפיתוח והרחבת התשתיות יהיו חיוניים עבור כל מדינה לעמידה ביעדי האקלים ולתמיכה בביקוש הגובר לרכבים חשמליים.

אירופה חוצה את רף מיליון עמדות טעינה – וישראל? עדיין בפיגור
צילום: יח"צ

איפה אנחנו?

בישראל, לעומת זאת, מספר עמדות הטעינה הציבוריות נע סביב כמה אלפים בלבד, רובן עמדות AC איטיות, ובצפיפות נמוכה יחסית – בעיקר מחוץ לאזור המרכז. על אף הצמיחה בביקוש לרכבים חשמליים, עם כ-100 אלף הנעים על כבישי הארץ, התשתית המקומית אינה מתפתחת בקצב הדרוש, והפער מול אירופה הולך וגדל. על פי הנתונים האחרונים, נכון לתחילת 2025, בישראל פועלות כ-6,000 עמדות טעינה ציבוריות לרכבים חשמליים, מתוכן כ-4,200 עמדות טעינה רגילות (AC) וכ-800 עמדות טעינה מהירה (DC) בלבד.