סאאב: יש הסכם עם הסינים, נפתח דגמים חדשים

יצרנית הרכב השוודית, שמתנדנדת בחודשים האחרונים בין פשיטת רגל לבין חתימה על הסכם שיתוף פעולה עם חברות סיניות, מודיעה על התקדמות במגעים ועל כוונתה להשיק שלושה דגמים חדשים

סאאב 9-4X. תקבל אחות גדולה
סאאב חתמה על הסכם מחייב עם פאנג דה (Pang Da) ויונגמן (Youngman) הסיניות, שיאפשר לה לקבל מהן 245 מיליון יורו (1.2 מיליארד שקל) ולחזור לייצור. בתמורה סאאב תקים מיזם ייצור משותף עם יונגמן, במסגרתו ייוצרו דגמים לשוק הסיני תחת מותג סאאב ותחת מותג ייעודי לסין. ההסכם, שעבר משלב הצהרת הכוונות להסכם מחייב, עדיין נדרש לאישור השלטונות בסין – לא עניין של מה בכך בהתחשב בחוסר הרצון של המשטר לאפשר לחברות סיניות להסתכן ברכישת מותגים כושלים.

בסאאב ניצלו את ההזדמנות, ויחד עם ההודעה על ההסכם המתגבש, הודיעו גם על כוונתם לייצר שלוש מכוניות חדשות: 9-1, שתתחרה באלפא רומיאו מיטו ומיועדת בעיקר לאירופה, 9-6X, קרוסאובר חדש שימוצב מעל ה-9-4X, ו-9-7, רכב יוקרה גדול שימוצב מעל ה-9-5. ה-9-7 וה-9-6X מיועדים בעיקר לסין ולאמריקה, מקומות בהם יש עדיין ביקוש גבוה לכלי רכב גדולים.
 
סאאב לא מפרסמת מפרטים או תמונות של המכוניות החדשות. גם תאריך יעד להשקתן לא פורסם, ובינתיים השוודים אפילו לא חידשו את ייצור כלי הרכב הקיימים, שהופסק מכיוון שסאאב לא הצליחה לגייס כסף לתשלום לספקי משנה ולעובדיה.

Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.