הרכבים החשמליים הזולים בישראל
חמישה דגמים בהנעה חשמלית במחיר עד 140 אלף שקלים: הקדמה, מידע, חוות דעת, טבלאות
הרכב החשמלי כפי שהוא מוכר כיום אחראי בעשור הזה למהפכה הגדולה ביותר בתעשיית הרכב מאז יצא לדרכו הרכב הראשון עם מנוע הבעירה הפנימית של קרל בנץ ב-1886.
דברי הימים
הרכב החשמלי הקדים את זה של בנץ, והיה שני רק למכונת הקיטור של קוגנו (Cugnot) מ-1769. כבר ב-1832 יצר רוברט אנדרסון מסקוטלנד כרכרה חשמלית ראשונה. שנתיים אחריו, בארה”ב, בנה תומס דבנפורט רכב חשמלי משלו.
בשנת 1859 הומצאה סוללת עופרת-חומצה, ולקראת סוף המאה ה-19 נוצרו עוד דגמים כאלה – החל מרכב מלכותי לסולטן העות’מני עבדול חמיד ועד לשירות מוניות בבריטניה. לרכב כזה היו היתרונות המוכרים כיום כמו פעולה שקטה, האצה ראויה יחסית – וגם החסרונות שעיקרם בסוללה: כבדה מאוד, טווח קצר. מול הבעיות שלא נפתרו, הרכב עם מנוע בעירה פנימית השתכלל, היה יעיל יותר, ואפילו נקבעו אמות מידה למצוינות עם מרצדס ובעיקר רולס-רויס.
מקור האנרגיה לא היה סגור, אבל הנרי פורד, למשל, רכש שטחים ענקיים של גידולים ליצירת דלק בעירה. שני שינויים משמעותיים עשו את מנוע הבעירה הפנימית לברירת המחדל של עולם הרכב: גילוי נפט בקנה מידה גדול בטקסס, ופיתוח הסרט הנע על-ידי פורד, ליצירת מודל T מוזל במיוחד. בהמשך נוצרו כבישים, הוקמו בצדם תחנות דלק וגם חנויות, האמריקאים עברו לפרברים שנוצרו בעקבותיהם, ונוצרו קניונים.
יתרונות ההנעה החשמלית לא יכלו להתחרות ביעילות האנרגטית של מנועי הבנזין בגלל הסוללות הכבדות והלא יעילות.
במחצית השנייה של המאה העשרים נעשו ניסיונות ליצירת רכב חשמלי יעיל, היו כמה דגמים שעלו על הכביש, אבל, שוב, הסוללות.
סוללות נטענות מבוססות ליתיום-יון שנוצרו החל בשנות השמונים היו לבסיס לרכב חשמלי יעיל. בתחילת המאה ה-21 נוצרו מספר דגמים כאלה, גם הם לא התעלו, אבל אז הגיעה טסלה והציגה את מודל S שהעניק טווח מרשים, ועל הדרך הרשים בביצועיו וגם בכישורי הטעינה שלו. אגב, ניסאן ליף שהתייצבה ב-2010 הקדימה, אך לא פרצה דרך.
העשור הנוכחי
העולם מצדו, חרד למשבר האקלים הנובע מגזי חממה שמקורם במנועים מבוססי דלק מאובנים, החל לפעול לצמצום העלייה בטמפרטורות. אחרי טסלה S התייצבו עוד מתי מעט דגמים, אבל היה ברור כי משהו גדול בהרבה צריך לקרות.
והוא קרה. פעמיים. האיחוד האירופי קבע כי החל משנת 2035 ייאסר על עלייתם לכביש של כלי רכב עם מנוע בעירה פנימית. בצד האחר של העולם, בסין, נוצרה תשתית ליצירת כלי רכב חשמליים עם סוללות מתקדמות ואלה הוצעו במחירים נמוכים יחסית, מפתים יותר עם נתונים, ממדים ואבזור – וזו הייתה מוכנה לפריצה הגדולה בתחילת העשור, לאחר הכנה שנמשכה שם עשור וחצי; כבר באולימפיאדת בייג’ינג ב-2008 ניתן היה לפגוש בכך.
בשנת 2020, תחילתה של המהפכה החשמלית, נמכרו בעולם כ-3.2 מיליון רכבים חשמליים, 4.3% מכלל הייצור. שנה לאחר מכן, ב-2021, הנתון הזה גדל פי 2 עם כ-6.6 מיליון רכבים שהיוו אז 8.3% ממכירות רכב חדש. בשנת 2025 נמכרו פי 3.2 יותר מכוניות, לנתון של 21.5 מיליון, 25% ממכירות הרכב החדש בעולם.
הקצב הואט באותה שנה, וגם ב-2026; הטבות רבות בוטלו או צומצמו, התשתית עדיין לא הייתה בממדים הנדרשים, לא כולם התלהבו מהתלות בנקודות טעינה על בעיות ההמתנה וההספק היורד שלהן, הטווח היה למכשלה פסיכולוגית, למרות שזה עלה באופן משמעותי והפך מספק לשימוש יעיל.
עוד באותו נושא
סקירה: רכבי 7 מקומות הזולים בישראל
רכבי הפלאג-אין הזולים בישראל
כך גם בישראל, בה נתח השוק של רכב חשמלי עלה מ-1%, הגיע ל-25% וירד כיום ל-10%. מצד אחד, דגמים חשמליים מוצעים במחירים סבירים ביותר; מנגד, נוצרת בעיה למי שרכש רכב כזה בכספו ומגלה שעם מכירתו אובדן הערך גדול מאוד, והסחירות אינה גבוהה.
ועדיין, רכב חשמלי כיום הוא פתרון מומלץ מאוד; הוא עצמו זול יחסית, ההוצאות בכלל וצריכת החשמל בפרט נמוכות בהשוואה לסוגי הנעה אחרים, והנסיעה כמובן שקטה בהרבה. בנוסף, הדגמים כיום מעניקים טווח השווה לנסועה ממוצעת של שבוע שלם (300 עד 350 ק”מ), ויש פתרונות טעינה בנקודות רבות, כולל חניונים.
רכב חשמלי הוא פתרון מצוין לנסיעה בעיר ובאזורים הסמוכים לה. הצריכה שלו טובה יותר מאשר מחוצה לה (בניגוד לרכב עם מנוע בעירה פנימית), וממילא הנסועה בה קטנה עוד יותר.
סקירה זו מביאה את חמשת הדגמים החשמליים הזולים ביותר, עד 140,000 שקלים, ומכיוון שכולם מגיעים מסין, הם מביאים עמם רמות אבזור שאינן אופייניות לדגמים המגיעים ממקומות אחרים.
ליפמוטור T03
ליפמוטור T03 הוא רכב חשמלי בקטגוריית המיני והרכב החדש הזול ביותר בישראל גם בקרב רכבי הבנזין. למעשה, הוא הרכב החדש היחיד שניתן לרכוש במחיר שהוא בן חמש ספרות. הוא מצויד במנוע חשמלי המפיק 95 כ"ס, לסוללה 37.3 קוט"ש וטווח הנסיעה המוצהר 265 ק"מ. הספק הטעינה המהירה הוא 45 קילוואט והטעינה הביתית (חד פאזית) בהספק של 6.6 קילוואט.
ל-T03 4 מושבים בלבד אך הוא מציע מרחב נאה עבורם, הביצועים סבירים, האבזור טוב והטווח בפועל הוא 220 ק"מ, מספק עבור נסיעות עירוניות ופרבריות אך לא מעבר לכך. לצד זאת נוחות הנסיעה לא מספיק טובה והנדסת האנוש אינה ידידותית. יש לציין שהרכב לא נבחן על-ידי יורו NCAP.
| קטגוריה | מיני (A) |
| הצגת דגם נוכחי | 2020 |
| בסיס גלגלים | 240 ס"מ |
| אורך x רוחב x גובה | 362x165x158 ס"מ |
| תא מטען (קיפול) | 210 ל' (508 ל') |
| מנוע | חשמלי |
| הספק; מומנט | 95 כ"ס; 16.1 קג"מ |
| תיבה | אוטומטית, הילוך יחיד, הנעה קדמית |
| סוללה | 37.7 קוט"ש |
| הספק טעינה ביתית | 6.6 קילוואט |
| הספק טעינה מהירה | 45 קילוואט |
| 0 ל-100 קמ"ש | 12.7 ש' |
| טווח נסיעה מוצהר (WLTP) | 265 ק"מ |
| טווח נסיעה מבחן אוטו | 220 ק"מ |
| ציון מבחן יורו NCAP | טרם נבחן |
| אחריות | רכב: 3 שנים/100,000 ק"מ; סוללה: 8 שנים/160,000 ק"מ |
| מחיר | 90,000 שקלים |
BYD דולפין סרף
BYD דולפין סרף הוא מיני חשמלי בעל 4 מושבים בלבד אך ממדיו קרובים לאלה של הקטגוריה מעל. לדולפין סרף מנוע בהספק של 88 כ"ס, לסוללה אנרגיה של 43.2 קוט"ש והטווח המוצהר 322 ק"מ. קיימת גרסה נוספת חזקה יותר במחיר של 124,000 שקלים, לזו הספק של 156 כ"ס, אותה סוללה והטווח הוא 310 ק"מ. הספק הטעינה המהירה הוא 85 קילוואט והטעינה הביתית בהספק של 11 קילוואט.
הרכב נבחן במבחן אוטו בגרסת 88 כ"ס. הוא מרווח ושימושי, האבזור ראוי, והביצועים מספקים בסביבה האורבנית והפרברית. טווח הנסיעה בפועל הוא 280 ק"מ, שימושי לסביבה אליה נועד פחות לנסיעות בינעירוניות ארוכות. מנגד, הנדסת האנוש בינונית ונוחות ואיכות הנסיעה אינן מרשימות. לזכותו ציון בטיחות של 5 כוכבים במבחן של יורו NCAP.
| קטגוריה | מיני (A) |
| הצגת דגם נוכחי | 2023 |
| בסיס גלגלים | 250 ס"מ |
| אורך x רוחב x גובה | 399x172x159 ס"מ |
| תא מטען (קיפול) | 308 ל' (1,037 ל') |
| מנוע | חשמלי |
| הספק; מומנט | 'בוסט': 88 כ"ס; 16.1 קג"מ; 'קומפורט': 156 כ"ס; 22.4 קג"מ |
| תיבה | אוטומטית, הילוך יחיד, הנעה קדמית |
| סוללה | 43.2 קוט"ש |
| הספק טעינה ביתית | 11 קילוואט |
| הספק טעינה מהירה | 85 קילוואט |
| 0 ל-100 קמ"ש | 'בוסט': 12.7 ש'; 'קומפורט': 9.1 ש' |
| טווח נסיעה מוצהר (WLTP) | 'בוסט': 322 ק"מ; 'קומפורט': 310 ק"מ |
| טווח נסיעה מבחן אוטו | 'בוסט': 390 ק"מ; 'קומפורט': טרם נבחן |
| ציון מבחן יורו NCAP | 5 כוכבים (2025) * מבוגרים 82% * ילדים 86% * הולכי רגל 76% * מערכות בטיחות 77% |
| אחריות | רכב: 6 שנים/150,000 ק"מ; סוללה: 8 שנים/200,000 ק"מ |
| מחיר | החל מ-115,000 שקלים |
דונגפנג בוקס
דונגפנג בוקס הוא סופרמיני חשמלי עם בסיס גלגלים חריג ביחס לסגמנט של 266 ס"מ, כמקובל בקטגוריית המשפחתיות. לעומת זאת, הספק המנוע צנוע יותר עם 95 כ"ס ולסוללה 42.3 קוט"ש. הספק הטעינה הביתית 6.6 קילוואט והספק הטעינה המהירה 50 קילוואט. טווח הנסיעה הרשמי עומד על 310 ק"מ.
לבוקס תא נוסעים נאה מעוצב ומהודר אך הנדסת האנוש אינה מוצלחת. האבזור עשיר בצורה יוצאת דופן ביחס למקובל בסגמנט, מרחב הפנים מלפנים ומאחור גדול, טוב למשפחה קטנה. נוחות הנסיעה טובה אך בידוד רעשי הרוח לוקה בחסר. טווח הנסיעה הריאלי במבחן עמד על 280 ק"מ דומה למתחרים מסגמנט המיני. לחובתו ציון בטיחות נמוך של 3 כוכבים במבחן הבטיחות NCAP.
| קטגוריה | סופרמיני (B) |
| הצגת דגם נוכחי | 2023 |
| בסיס גלגלים | 266 ס"מ |
| אורך x רוחב x גובה | 403x181x157 ס"מ |
| תא מטען (קיפול) | 326 ל' (945 ל') |
| מנוע | חשמלי |
| הספק; מומנט | 95 כ"ס; 16 קג"מ |
| תיבה | אוטומטית, הילוך יחיד, הנעה קדמית |
| סוללה | 42.3 קוט"ש |
| הספק טעינה ביתית | 6.6 קילוואט |
| הספק טעינה מהירה | 50 קילוואט |
| 0 ל-100 קמ"ש | 10.6 ש' |
| טווח נסיעה מוצהר (WLTP) | 310 ק"מ |
| טווח נסיעה מבחן אוטו | 280 ק"מ |
| ציון מבחן יורו NCAP | 3 כוכבים (2025) * מבוגרים 69% * ילדים 81% * הולכי רגל 67% * מערכות בטיחות 77% |
| אחריות | רכב: 5 שנים/100,000 ק"מ; סוללה: 8 שנים/160,000 ק"מ |
| מחיר | 116,000 שקלים |
אורה 03
אורה 03 הוא רכב חשמלי בקטגורית המשפחתיות הקומפקטיות אם כי אורכו קצר, קרוב למקובל בסופרמיני. ל-03 מנוע בהספק של 171 כ"ס וסוללה עם אנרגיה של 57.1 קוט"ש. הטעינה הביתית היא בהספק של 11 קילוואט והספק הטעינה המהירה 80 קילוואט. טווח הנסיעה המוצהר עומד על 400 ק"מ.
לאורה 03 עיצוב חיצוני ייחודי, תא נוסעים נאה ואיכותי יחסית עם נגיעות רטרו, עם זאת הנדסת האנוש לא מצטיינת. המרחב מאחור מספק עבור שני נוסעים מאחור עם מרווחי ברכיים וכפות רגליים טובים ומרווח ראש סביר. נוחות הנסיעה בעיר לא מספיק טובה עקב כיול מתלים נוקשה וטיפול לא מספיק מוצלח בשיבושים בכביש. מנגד, נוחות הנסיעה הבין-עירונית טובה יותר הודות לריסון מרכב מוצלח ובידוד רעשים סביר. טווח הנסיעה במבחן אוטו עמד על 340 ק"מ סביר בלבד ביחס לסגמנט. הביצועים טובים ורמת הבטיחות גבוהה עם 5 כוכבים במבחן של יורו NCAP.
| קטגוריה | משפחתית קומפקטית (C) |
| הצגת דגם נוכחי | 2020 |
| בסיס גלגלים | 265 ס"מ |
| אורך x רוחב x גובה | 424x183x160 ס"מ |
| תא מטען (קיפול) | 228 ל' (858 ל') |
| מנוע | חשמלי |
| הספק; מומנט | 171 כ"ס; 25 קג"מ |
| תיבה | אוטומטית, הילוך יחיד, הנעה קדמית |
| סוללה | 57.1 קוט"ש |
| הספק טעינה ביתית | 11 קילוואט |
| הספק טעינה מהירה | 80 קילוואט |
| 0 ל-100 קמ"ש | 9 ש' |
| טווח נסיעה מוצהר (WLTP) | 400 ק"מ |
| טווח נסיעה מבחן אוטו | 320 ק"מ |
| ציון מבחן יורו NCAP | 5 כוכבים (2022) * מבוגרים 92% * ילדים 83% * הולכי רגל 74% * מערכות בטיחות 93% |
| אחריות | רכב: 5 שנים וללא הגבלת ק"מ; סוללה: 8 שנים/160,000 ק"מ |
| מחיר | החל מ-140,000 שקלים |
ליפמוטור B10
ליפמוטור B10 הוא רכב פנאי קומפקטי (C-SUV) חשמלי בצד הגדול של הקטגוריה והזול ביותר בסגמנט זה. ל-B10 מנוע בהספק של 218 כ"ס וההנעה אחורית, נדירה בקטגוריה. לסוללה 67.1 קוט"ש לטווח מוצהר של 434 ק"מ. הספק הטעינה המהירה 168 קילוואט, והטעינה הביתית בהספק של 11 קילוואט (תלת פאזי). בנוסף ישנה אפשרות לטעינת מכשירים חיצוניים V2L.
עיצוב סביבת הנהג של B10 מוצלח מאוד, יוצר תחושה אוורירית, מרחב הפנים טוב והאבזור עשיר. מאחור מפתח הדלתות גדול ומרווחי הרגליים והראש טובים מאוד. מנגד בגלל היעדר פקדים פיזיים הנדסת האנוש מסורבלת והוא אינו נוח לתפעול. הביצועים טובים וטווח הנסיעה בנהיגה מתונה הולם עם 390 ק"מ. נוחות הנסיעה בעיר בינונית בגלל כיול מתלים נוקשה אך הודות להנעה האחורית כושר התמרון מצוין. מחוץ לעיר נוחות הנסיעה טובה בזכות ריסון טוב ובידוד רעשים סביר. רמת הבטיחות גבוהה עם ציון מרבי של 5 כוכבים במבחן הבטיחות של יורו NCAP.
| קטגוריה | פנאי קומפקטי (C-SUV) |
| הצגת דגם נוכחי | 2024 |
| בסיס גלגלים | 273.5 ס"מ |
| אורך x רוחב x גובה | 452x189x166 ס"מ |
| תא מטען (קיפול) | 430 ל' (1,700 ל') |
| מנוע | חשמלי |
| הספק; מומנט | 218 כ"ס; 24.5 קג"מ |
| תיבה | אוטומטית, הילוך יחיד, הנעה אחורית |
| סוללה | 67.1 קוט"ש |
| הספק טעינה ביתית | 11 קילוואט |
| הספק טעינה מהירה | 168 קילוואט |
| 0 ל-100 קמ"ש | 8 ש' |
| טווח נסיעה מוצהר (WLTP) | 434 ק"מ |
| טווח נסיעה מבחן אוטו | 390 ק"מ |
| ציון מבחן יורו NCAP | 5 כוכבים (2025) * מבוגרים 93% * ילדים 93% * הולכי רגל 84% * מערכות בטיחות 83% |
| אחריות | רכב: 4 שנים/100,000 ק"מ; סוללה: 8 שנים/160,000 ק"מ |
| מחיר | החל מ-140,000 שקלים |
הרכבים החשמליים הזולים בישראל: השאלות החשובות
מהו הרכב החשמלי החדש הזול ביותר בישראל ב-2026?
ליפמוטור T03, שמחירו 90 אלף שקל בלבד. הוא גם הרכב החדש היחיד בישראל שנמכר כיום במחיר בן חמש ספרות.
האם רכב חשמלי עדיין משתלם ב-2026 למרות ירידת הערך?
כן. למרות ירידת ערך גבוהה יחסית וסחירות נמוכה, עלויות הרכישה, החשמל והאחזקה עדיין הופכות אותו לפתרון מומלץ עבור נהגים רבים
למה קצב המעבר לרכב חשמלי הואט בעולם?
משום שהטבות ממשלתיות צומצמו, תשתיות הטעינה עדיין אינן מספקות בכל מקום, נהגים חוששים מהמתנה בעמדות טעינה ומטווח הנסיעה, גם אם בפועל הוא השתפר משמעותית
מהו טווח הנסיעה הגבוה ביותר מבין חמשת הדגמים?
ליפמוטור B10 מציע טווח רשמי של 434 ק"מ, הגבוה ביותר מבין הדגמים שבסקירה
איזה דגם מציע את הטעינה המהירה ביותר?
ליפמוטור B10, עם טעינה מהירה בהספק של 168 קילוואט – הנתון הגבוה ביותר ברשימה
איזה רכב חשמלי זול מציע את הביצועים החזקים ביותר ב-2026?
ליפמוטור B10 עם 218 כ"ס והאצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-8 שניות – הנתון הטוב ביותר מבין חמשת הדגמים
איזה דגם חשמלי זול מתאים במיוחד לנהיגה עירונית ב-2026?
ליפמוטור T03 מיועד בעיקר לעיר ולפרברים, בזכות ממדיו הקטנים, הביצועים החלשים וטווח הנסיעה הקצר המתאים לשימוש כזה
איזו מכונית מציעה את תא המטען הגדול ביותר?
ליפמוטור B10, עם תא מטען של 430 ליטר ועד 1,700 ליטר לאחר קיפול המושבים
לאיזה רכב חשמלי זול ב-2026 יש את האחריות הארוכה ביותר?
BYD דולפין סרף, עם אחריות של 6 שנים או 150 אלף ק"מ – הארוכה ביותר מבין הדגמים שבכתבה
למי מתאים רכב חשמלי זול ב-2026?
בעיקר למי שנוסע רוב הזמן בעיר ובסביבתה. שם הוא יעיל במיוחד, צריכת האנרגיה טובה יותר והטווח מספק בקלות את צורכי היומיום
כתבות אחרונות
-
קינן כהן, 16/07/2026CF MOTO Z10 טורבו: נהיגה ראשונה
-
ניר בן טובים , 16/07/2026המבוך / רמי לוי מבין שהישראלים קונים מחיר לפני שהם קונים מכונית
-
יואל פלרמן, 15/07/2026פנדן תשקיע כ־200 מיליון שקל במרכזי שירות
-
ניר בן טובים , 15/07/2026החשמלית הקטנה של פולקסווגן נחשפת
-
אלי שאולי, 15/07/2026DS No7 החדש – מבחן השקה
-
יואל שוורץ, 15/07/2026סוזוקי e ויטארה – מבחן דרכים (הנעה קדמית)
-
ניר בן טובים , 15/07/2026היורש של הטוארג עשוי להגיע מסין?
-
אלי שאולי, 14/07/2026אחרי רמי לוי ואושר עד: גם סופר-פארם מתחילה למכור מכוניות
-
שרון ביידר, 14/07/2026הסכנה החדשה ברכב האוטונומי: אמבולנסים נתקעים מאחוריו