דגמי סיטרואן ו-DS חדשים בדרכם לישראל
בקרוב: סיטרואן תציג דגמים חשובים ביותר מבחינת מכירות, ו-DS, מותג היוקרה הצרפתי יצא לדרך חדשה
חברת לובינסקי, יבואנית סיטרואן ו-DS, מכוונת להגדיל משמעותית את פעילותה עם מותגים אלה. ב-2026 תשיק לובינסקי שני דגמים חדשים של סיטרואן, תחנוך מחדש את פעולתו בישראל של מותג היוקרה DS של סטלנטיס שמקורו בסיטרואן מלפני עשור, תשיק שלוש דגמים חדשים.
מתחילים בסיטרואן
הדגם הראשון שיושק השנה, והדבר יהיה החודש, הוא סיטרואן C3, הסופרמיני שהדור הרביעי שלה הוצג בסוף 2023 והייתה חסרה במלאי עד כה. דגם זה היה אמור להיות מוצג בסוף השנה החולפת, אך הדבר נדחה בגלל שהקצאת המכוניות לשוק המקומי לא הייתה מספיק גדולה, עניין שנפר בימים אלה.
סיטרואן C3 מבוססת על הרצפה הקטנה של סטלנטיס, המשכה של הרצפה הקודמת שמקורה ב-PSA, משרתת כיום דגמים נוספים של התאגיד כמו פיאט 600 וגרנדה פונטו, בנוסף ל-C3 איירקרוס. המנוע הוא הטורבו-בנזין 1.2 ליטר המוכר בגרסתו החדשה.
בנוסף יושק במהלך הרבעון הראשון של 2024 דגם הפנאי C5 איירקרוס בדור השני שלו. הדגם הוצג ב-2017 כדגם פנאי קומפקטי (C-SUV), וב-2024 נחנך הדור החדש, גדול בממדיו מקודמו, כעת על הרצפה הבינונית של סטלנטיס (STLA Medium) אותה הוא חולק עם אופל גרנדלנד, ג'יפ קומפאס, פיג'ו 3008 ו-5008. דגם זה מוצע בגרסת טורבו-בנזין 1.2 ליטר ומערך היברידי-מתון, גרסה היברידית-נטענת וגם בהנעה בחשמל בלבד.
DS תושק מחדש
היבואן גם מתכונן לתנופה חדשה של מותג DS היוקרתי במהלך הרבעון השני של 2026. זו תהיה כמעט השקה מחדש למותג וזה יקרה עם שלושה דגמים חדשים ומחודשים שיגיעו השנה וחניכת אולם תצוגה חדש בתל אביב. המותג עבר ב-2025 מהאולם בהרצליה לבית צרפת בתל אביב (תובל 5) ובמרץ 2026 יכנס לאולם שימוקם ברחוב הסוללים. שמם המלא של הדגמים, יכלול כעת את הקידומת NO כמו שהציג ה-8 החדש בסוף 2024.
שלושת הדגמים החדשים יצוינו בסימול 'No' הצמוד לספרות המציינות אותם בדגמי DS מאז סוף 2024.
דגם חדש אחד הוא No8 – רכב פנאי-קופה עם בסיס גלגלים של 290 ס"מ, הנעה חשמלית בלבד. פעילות מוקדמת בשיווק ה-8 כבר החלה ויודעי דבר מדברים על תג מחיר מאוד תחרותי.
דגם חדש נוסף הוא No7 המחליף את DS7, המוצע במספר גרסאות מינוע, וראשונה בישראל תהיה כנראה החשמלית. שני דגמים אלה מבוססים על הרצפה STLA מדיום.
הדגם No4 הוא המהדורה המחודשת של הדגם DS4 ששווק גם כאן והוצע בגרסה היברידית-נטענת. באירופה מוצעות בנוסף גם היברידית-מתונה וגם כזו בהנעה חשמלית.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 25/08/2026רנו 5 מתעדכנת, בקטנה
-
ניר בן טובים , 25/08/2026עד כמה המצב בפולקסווגן גרוע?
-
ניר בן טובים , 25/08/2026אופל מהמרת על קורסה חשמלית בלבד
-
ניר בן טובים , 25/08/2026תג נכה ב-30 שקל: כך נעלמו 130 מיליון שקל בשנה
-
שרון ביידר, 25/08/2026"משרד התחבורה חייב להורות לטסלה לטפל בכשלי הבטיחות שלה, לא צריך לחכות לריקול רשמי של היצרן"
-
אלי שאולי, 25/08/2026טויוטה פרואייס ורסו בארץ – המחיר החל מ-285,000 שקלים
-
אלי שאולי, 24/08/2026קיה פיקנטו 1.0 ליטר – מבחן דרכים
-
קינן כהן, 24/08/2026טריומף מרחיבה את ההיצע בישראל
-
יואל פלרמן, 24/08/2026אוטובוס וולוו במרכב איריזר לראשונה בישראל