גרנד פרי אזרבייג'ן: ראסל חוזר לנצח, מרצדס ממשיכה

לאחר המרוץ בבאקו, ראסל מצמצם פער מאנטונלי שסיים חמישי, ורסטפן מצטיין, פרארי לא

ג'ורג' ראסל, נהגה של מרצדס, ניצח בגרנד פרי של אזרבייג'ן שנערך ביום שבת לאחר שהוביל בבטחה במחצית הראשונה של המרוץ, הקדים רק ב-0.2 שניות את ורסטפן עם סיומו. 

זה הניצחון הראשון אחרי שבעה מרוצים לנהגה של קבוצת מרצדס, וזה יצר יתרון ביחס למוביל אנטונלי שסיים חמישי לאחר שהיה מעורב בתאונה במקצה הדירוג וזינק מאחור.

ראסל צמצם את הפער הגדול מ-81 נקודות לפני המרוץ ל-66 נקודות. ורסטפן שהיה קרוב מאוד לראסל הקדים את חברו לקבוצה, איזק אדז'אר, שסיים שלישי, מפגין יכולת גבוהה וגם של צמד המכוניות של רד בול.     

מסלול מתעתע 

עבור אנטונלי סוף השבוע בבאקו נפתח באופן לא מוצלח אחרי תקלות במקצי האימונים ומפגש בקיר המגן במסלול הרחובות בעיר, כך שזינק למרוץ מהמקום ה-16. מסלול הרחובות בבאקו מורכב מקטעים איטיים ופניות מאתגרות בחלק שעובר בעיר העתיקה ומישורות מאוד מהירות בחלק החדש. בישורות אלה נעזרו המכוניות לא פעם בגרירה של המכוניות שלפניהם כך שמי שתכנן נכון את המיקום, שיפר ביצועים. בתום מקצה הדירוג יתרונו של ראסל על שארל לקלר במקום השני היה אדיר. יותר מ-0.8 שניות, ואילו ורסטפן ברד בול שהיה מהיר לאורך האימונים סבל מתקלה ודורג השמיני. 

הפתיחה הייתה שייכת לראסל. הוא זינק היטב ופתח פער גדול מחבורת החוד. לאורך כל המחצית הראשונה לא נראה שמשהו יכול יהיה בכלל לסכן אותו. בזינוק הצליח אוסקר פיאסטרי לטפס למקום השני ואילו מכוניות הרד בול פתחו היטב מאחור התמקמו מאחוריו. ורסטפן שפתח מהמקום השמיני הצליח לטפס עד למקום השלישי (גם כי אדג'ר נתן לו). מכאן הוא לחץ על פיאסטרי אך לא הצליח לעבור.  

צילום: יצרן

עוצרים מרוץ 

בהקפה ה-31 מתוך 51 פגע אלכס אלבון (ויליאמס) בקיר המגן, מכונית קוצבת הוכרזה, וכל המתחרים נכנסו להחלפת צמיגים. זה היה הזמן של ורסטפן וראסל לעבור לצמיגים האדומים והמהירים שהתגלו כמתאימים ביותר למסלול בו רמת השחיקה הייתה נמוכה. בהזנקה מחדש, חמש הקפות אחרי כן, הצליח ורסטפן לעבור את פיאסטרי.

וזה נמשך. פרנקו קולפינטו באלפין, שגה בזינוק יומרני מדי ופגע בחברו לקבוצה פייר גסלי  שהתנגש בלנדו נוריס (מקלארן). שלוש המכוניות יצאו מהמרוץ, ובהזנקה מחדש כבר היה ורסטפן צמוד לאחורי המרצדס של ראסל וזה היה המצב עד לסיום. 

דגל צהוב בהקפה האחרונה העניק לו הזדמנות מכיוון שהמרצדס סבלה מהשהיית טורבו גדולה מדי, אלא שראסל לא ויתר והפער בין השניים בסיום היה פחות מ-0.2 ש'. הרחק מאחור במקום השלישי סיים אדג'ר במרוץ מצוין אחרי שחזר מהיעדרות. מכוניות פרארי סבלו ממרוץ בינוני: לקלר סיים רביעי והמילטון שישי. ביניהם כאמור היה אנטונלי שהצליח להימנע מצרות ותאונות לאחר שטיפס בסבלנות. 

מקלארן הגיעה לבאקו גם כדי למזער נזקים סיימה עם נזק גדול מהצפוי. נוריס, פספס כבר בשלבים המוקדמים של המרוץ פספס את הפנייה הראשונה, חזר למסלול ופרש אחרי התאונה. פיאסטרי שנראה בתחילה כמי שנלחם על מקום בפודיום שגה באותו מקום בדיוק אחרי ההזנקה מחדש וירד מהמקום ה-3 ל-15 וסיים ב-13. גם אלפין הפסידה נקודות אפשריות בשל התאונה הטיפשית של קולפינטו. במקום השביעי סיים ארביד לינבלד ברייסינג בולס לפני אסטבן אוקון  ואוליבר בירמן  (שניהם בהאס). קרלוס סיינז הגיע למקום העשירי במכונית

צילום: יצרן

גרנד פרי אזרבייג'ן, באקו 26.9.2026 

1. ג'ורג' ראסל – מרצדס 

2. מקס ורסטפן – רד בול 

3. איזק אדג'ר – רד בול 

4. שארל לקלר – פרארי 

5. קימי אנטונלי – מרצדס 

6. לואיס המילטון – פרארי 

7. ארביד לינבלד – רייסינג בולס 

8. אסטבן אוקון – האס 

9. אוליבר בירמן – האס

10. קרלוס סיינז – וויליאמס 

אליפות העולם לנהגים אחרי 15 מרוצים (מתוך 22)

1. קימי אנטונלי – 302 נק' 

2. ג'ורג' ראסל – 236 נק'

3. לואיס המילטון – 199 נק'

4. לנדו נוריס – 186 נק'  

5. שארל לקלר – 179 נק'  

אליפות העולם ליצרניות אחרי 15 מרוצים (מתוך 22)

1. מרצדס –  538  נק' 

2. פרארי – 378 נק' 

3. מקלארן – 306 נק' 

4. רד בול – 263 נק' 

5. רייסינג בולס  – 83  נק'

חדשות נוספות


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.