הצצה ראשונה: יונדאי מכינה דור חדש ל-i20
הסופר מיני של יונדאי בדרך להחלפה מלאה אחרי שש שנים. החשיפה הראשונית בברזיל מספקת הצצה לדגם האירופי שצפוי להגיע בשנה הבאה
יונדאי מתקדמת לקראת החלפת ה-i20, אחת המכוניות הוותיקות בהיצע האירופי של המותג. הדגם הנוכחי, שהוצג ב-2020, צפוי לסיים את דרכו במהלך השנה הבאה, ובינתיים היצרנית כבר חשפה את מחליפתו בשוק הברזילאי, צומת שמעניק לנו הצצה ראשונה גם לגרסה שתגיע בהמשך לאירופה.
לפי הערכות שונות, העיצוב והמבנה הכללי של המכונית האירופית יהיו דומים מאוד לגרסה שכבר נחשפה בדרום אמריקה. ביונדאי בחרו בקו עיצובי אגרסיבי יותר מבעבר, עם חזית נמוכה, יחידות תאורה צרות ופרופורציות שמזכירות חלק מהדגמים החשמליים החדשים של החברה.
גם סביבת הנהג עברה שינוי מקיף. בתמונות הראשונות נראים לוח מחוונים דיגיטלי חדש, מסך מרכזי גדול יותר ועיצוב פנימי מינימליסטי ביחס לדור היוצא.
ה-i20 הנוכחית נמכרה באירופה עם היצע מנועים מצומצם יחסית, שכלל מנוע 1.2 ליטר אטמוספרי ומנוע 1.0 ליטר טורבו. מלבד מערכת היברידית מתונה של 48V, הדגם מעולם לא קיבל מערכת היברידית מלאה, וזאת בזמן שרוב המתחרות כבר עשו את המעבר.
זו בדיוק אחת הסוגיות המרכזיות סביב הדור החדש. ביונדאי עדיין לא חושפים נתונים טכניים מלאים, אך באירופה מתקשים לראות כיצד מכונית סופרמיני חדשה תמשיך להסתמך על מנועי בנזין בלבד, במיוחד על רקע תקנות הפליטה המחמירות והמעבר המואץ לחשמל וחשמול.
הקטגוריה עצמה השתנתה משמעותית בשנים האחרונות. טויוטה יאריס מבוססת כיום כמעט לחלוטין על הנעה היברידית, פיג'ו 208 זמינה גם בגרסה חשמלית מלאה, ואפילו דגמים מסורתיים יותר כמו אופל קורסה ופולקסווגן פולו עברו התאמות כאלה ואחרות.
יונדאי לא מוותרת על הקטגוריה
למרות ש-i20 אינה נחשבת לאחת ממובילות המכירות באירופה, ביונדאי רואים בה דגם חשוב. בצרפת למשל, היא אחראית לכ-12% ממסירות המותג, נתון שמסביר מדוע החברה ממשיכה להשקיע בקטגוריית הסופר מיני למרות השחיקה ברווחיות.
הדור היוצא ייזכר בעיקר בזכות גרסת N הספורטיבית, שהפכה לאחת ממכוניות הנהיגה האחרונות בקטגוריה בתקופה שבה רוב היצרניות האירופיות נסוגו לגמרי כדי לצמצם הפסדים.
כאמור, הדור החדש צפוי להגיע לאירופה במהלך 2027, כאשר ביונדאי צפויים לחשוף בהמשך את מפרט המנועים המלא ואת רמות האבזור לשווקים השונים.
כתבות אחרונות
-
אלי שאולי, 06/07/2026חשמל, שטח וסין: כך ג’יפ מתכננת להתרחב
-
אלי שאולי, 06/07/2026פרארי ולקלר מנצחים בבריטניה
-
ניר בן טובים , 05/07/2026למבורגיני תשלם את מחיר היומרה של פולקסווגן?
-
אלי שאולי, 05/07/2026ג'יפ קומפאס החדש בארץ – המחיר החל מ-209,900 שקלים
-
ניר בן טובים , 05/07/2026המבוך / כבר לא מעלי אקספרס: המסלול החדש של הסיניות
-
יואב פולס, 05/07/2026שובו של הטנדרון. טויוטה וג'ף בזוס – גישות הפוכות
-
יואל פלרמן, 03/07/2026מסירות 2026 מחצית ראשונה: שיא מסירות חדש ומלך מכירות חדש
-
מערכת אוטו, 02/07/2026רכבי הסלבס: על מה נוסע "הצל"
-
רוני נאק, 02/07/2026אורה 5 – מבחן דרכים: יהיה ההיברידי הנמכר בישראל?