אופל חושפת את אסטרה 2026. ייתכן שלא תשוב לישראל
הדגם המחודש יוצג בינואר עם עיצוב מעודכן, תאורה מתקדמת, מושבים ארגונומיים וטווח של עד 454 ק״מ בגרסה החשמלית. בארץ בודקים היתכנות לגבי השקה מחודשת בשנה הבאה
אופל מפרסמת את הפרטים הראשונים על מתיחת הפנים של האסטרה והאסטרה סטיישן, שתיחשף רשמית בתחילת 2026. הדגם המעודכן מתיישר עיצובית וטכנולוגית עם שפת העיצוב החדשה של היצרנית, ומגיע עם חידושים בחזית, בתא הנוסעים ובתצורות ההנעה.
האסטרה 2026 מביאה לראשונה אל משפחת הדגם את גרסתו העדכנית של ה-Vizor, כולל סמל הברק המואר של אופל המשולב במרכז החזית. לצד זאת מוצעת מערכת התאורה Intelli-Lux HD, המבוססת על מטריצת LED אדפטיבית ללא סנוור, כחלק מהסטנדרט הטכנולוגי החדש שמיישמת היצרנית בדגמיה.
נוסף לכך קיבלו הפגושים עיצוב ספורטיבי חדש, וחישוקי 17 ו-"18 מצטרפים להיצע. אופל מציגה גם שני צבעים חדשים, לבן וירוק עלה, ובאפשרות לבחור גרסת דו גוונית עם גג שחור.
בתא הנוסעים נשאר המבנה הכללי כפי שהיה, אך הרכב מקבל שדרוגים ברמת החומרים ובארגונומיה. מושבי Intelli-Seats מוצעים כסטנדרט בכל הגרסאות, עם חלופה למושבי AGR. הריפודים עוצבו מחדש ועשויים כולם מ-100 אחוז חומרים ממוחזרים, במסגרת מהלך רחב יותר להפחתת השימוש בחומרי גלם חדשים בייצור הרכב.
גרסה חשמלית עם טווח מוגדל ויכולת טעינה חיצונית
אופל בוחרת לפתוח את מתיחת הפנים דווקא בגרסה החשמלית. הדגם מצויד בסוללה חדשה בקיבולת 58 קוט״ש, המאפשרת טווח נסיעה של עד 454 ק״מ לפי תקן WLTP. מדובר בשיפור של 34 ק״מ בהשוואה לגרסה החשמלית היוצאת.
לראשונה משלבת האסטרה החשמלית גם יכולת V2L, המשמשת כמקור חשמל חיצוני ומאפשרת טעינת מכשירים וציוד כגון אופניים חשמליים. באופל מציינים כי מערכת התוכנה ויחידת הניהול האנרגטי עברו עדכון כדי לתמוך בשימושים האלה. בחברה טרם חושפים פרטים על השינויים הצפויים בגרסאות הבנזין והדיזל, וצפויים לפרט את מערך ההנעות המלא עם ההשקה הרשמית של הדגם באירוע המתוכנן בבלגיה.
מנכ״ל אופל, פלוריאן הוטל, מסכם כי הדגם המחודש מציב את האסטרה "חדה, מודרנית יותר מאי פעם" וממשיך מסורת של דגם קומפקטי שמלווה את המותג מזה עשורים. לדבריו, השילוב בין חזות מחודשת, תאורת LED מתקדמת וטכנולוגיות חדשות יאפשר לאופל לשמר את מעמדה של האסטרה כמודל מוביל בקטגוריה האירופית.
בשלב זה, ביבואנית אופל לישראל דוד לובינסקי בודקים אם לשווק את האסטרה בארץ בשנה הבאה. החלטה סופית טרם התקבלה.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 08/10/2026ב.מ.וו iX4 החדש הוצג. בדרך לישראל
-
מערכת אוטו, 08/10/2026השף תומר "תומס" פיטוסי בחר בטנדר יוקרה שמאפשר לו לבשל בשטח
-
קינן כהן, 08/10/2026אומודה 7 היברידי-נטען – חודש בחיים
-
ניר בן טובים , 08/10/2026המבוך / קניתם רכב חדש. מי יטפל בו אם היבואן יקרוס?
-
ניר בן טובים , 08/10/2026פורשה בנתה על חשמל ועכשיו חוזרת לבנזין
-
רוני נאק, 08/10/2026לקסוס ES 300h – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 07/10/2026הכל או כלום? יגואר חושפת מכונית אולטרה יוקרתית
-
אלי שאולי, 07/10/2026ורסטפן מנצח בגרנד פרי של בחריין שנערך במלזיה
-
אלי שאולי, 07/10/2026הונדה ג'אז – מבחן דרכים