לא רק חשמל: זו התוכנית החדשה של פיג'ו

היצרנית הצרפתית נערכת לסדרה של השקות עד סוף העשור, עם דור חדש ל-208, ל-308 ושילוב בין חשמל, היברידי ובנזין מסורתי

פיג'ו פרסמה את מפת הדרכים שלה לשנים הקרובות במסגרת חשיפת התוכנית האסטרטגית של סטלנטיס. לפי הפרטים שנמסרו, היצרנית הצרפתית צפויה להשיק חמישה דגמים חדשים בין 2027 ל-2030, כחלק מניסיון לחזק את מעמדה כאחד ממותגי הליבה המרכזיים של הקונצרן באירופה.

בסטלנטיס מגדירים את פיג'ו כאחד המותגים החשובים ביותר עבור הפעילות האירופית של כלל מטריית המותגים, בעיקר בזכות היקפי המכירות, המודעות למותג והנוכחות ה בשווקים מרכזיים באירופה. כחלק מהמהלך, כל הדגמים החדשים יתבססו על פלטפורמת STLA One, גרסה מעודכנת ומאוחדת של הארכיטקטורות הקיימות של הקונצרן, וזאת כדי להפחית עלויות ייצור.

דור חדש ל-208 ול-2008

הדור הבא של פיג'ו 208 צפוי להגיע במהלך 2027, ובהמשך גם הדור החדש של רכב הפנאי 2008. בפיג'ו צפויים לבחור בטקטיקה משולבת: הדורות הנוכחיים של שני הדגמים ימשיכו להימכר עם מנועי בנזין והנעות היברידיות, בעוד שהדורות החדשים יוצעו בגרסאות חשמליות בלבד.

לפי הדיווחים באירופה, בפיג'ו מעריכים כי המעבר לחשמל מלא יוביל לעלייה במחירים, ולכן החברה מעדיפה להשאיר במקביל גם את הדגמים המוכרים והזולים יותר עם מנועי בעירה פנימית.

הדגמים החשמליים החדשים צפויים לקבל סביבת נהג חדשה עם מערכת היגוי אלקטרונית ללא חיבור מכני מסורתי בין ההגה לגלגלים (Steer by wire), לצד מערכות מולטימדיה ועדכוני תוכנה מתקדמים יותר.

צילום: יצרן

בפיג'ו אישרו גם דור חדש ל-308 ולגרסת הסטיישן שלה, שצפויים להגיע לקראת 2028. בניגוד לחלק מהמתחרות באירופה שכבר הסכימו לחשמל בלבד, בפיג'ו מתכוונים להמשיך להציע בדגם גם מערכות היברידיות לצד גרסאות חשמליות.

בהמשך העשור, צפויה גם מחליפה לפיג'ו 408. לפי האיורים הראשונים שפורסמו באירופה, הדגם הבא צפוי להתקרב עוד יותר לעולם רכבי הפנאי, עם מרווח גחון גבוה יותר וקו עיצוב שיקטין עוד יותר את הגבול בין מכונית קופה לרכב פנאי.

ה-408 הנוכחית, שהוצגה ב-2022 שווקה בישראל במספרים קטנים. מדובר בדגם נאה, מקורי, שניסה להצליב בין מכונית משפחתית מוגבהת, רכב פנאי קופה-ארבע דלתות, עם מעט גנטיקה משותפת לסיטרואן C4X.  באירופה המכירות של הדגם היו רדודות, בין היתר בגלל מיצוב חלש מול דגמים כמו 3008 ו-308.

המהלך הזה, עשוי להציב את ה-408 קרוב מאוד ל-3008 החדש, שגם הוא עבר בשנים האחרונות לכיוון של רכב פנאי-קופה. בפיג'ו מעריכים כי חיבור בין מנועים היברידיים, פלאג-אין וגרסאות חשמליות יסייע לדגם הבא להצליח יותר מהדור הנוכחי.

צילום: יצרן

רכב חשמלי זה יקר

בפועל, במקום לכווץ מיד את דגמי הבנזין, בפיג'ו יאמצו גישה שמרנית. הדגמים החדשים של 208 יעברו לחשמל, אבל במקביל הדורות הנוכחיים יישארו "על הרצפה" עם מנועי בנזין והנעות היברידיות. מאחורי ההחלטה הזו עומדת ההבנה שהחפזון לחשמל היה מוגזם; לא מעט לקוחות עדיין מתקשים להתמודד עם מחירי הרכישה הגבוהים של הדגמים החשמליים והיעדרה של תשתית טעינה.

צילום: עזרא רפאל


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.