סובארו רוצה גיר ידני ברכב החשמלי
פטנט חדש חושף ניסיון של היצרנית היפנית לשמר חוויית נהיגה ידנית גם בדגמי היבריד וחשמל, עם מצמד וידית הילוכים מדומים
סובארו בוחנת דרך לא שגרתית לשמור על מעורבות הנהג בעידן החשמלי. בקשת פטנט שהגישה החברה לארגון הקניין הרוחני העולמי מרמזת על מערכת המדמה תיבת הילוכים ידנית, כולל דוושת מצמד וידית הילוכים, גם ברכב שמונע באמצעות מנוע חשמלי.
הפטנט מתאר מערכת בשם "Jackrabbit Start Suppression Device", שנועדה למנוע זינוק חד מדי מהמקום. אבל מעבר לשם הטכני, המסמך מצביע על רכב הכולל מנוע הנעה, דוושת תאוצה, דוושת מצמד מדומה וידית הילוכים מדומה, שילוב שלא קיים כיום בדגמי הייצור של המותג.
לפי נוסח הפטנט, המערכת תופעל בכל התנעה במצב ידני, ללא קשר למצב שבו הסתיימה הנסיעה הקודמת. במצב זה הנהג נדרש לבצע פעולות של החלפת הילוכים ולחיצה על המצמד, גם אם קיימת אפשרות למעבר למצב אוטומטי שבו הפעולות הללו מנוטרלות.
המערכת אף מונעת התנעת הרכב אם הנהג לא לוחץ מספיק על דוושת המצמד המדומה, בדומה להתנהגות של רכב ידני קלאסי. מדובר לא רק בסימולציה ויזואלית או קולית, אלא בניסיון לחקות את חוויית הנהיגה הידנית גם ברמת התפעול.
לא המצאה בלעדית
סובארו אינה היחידה שמתמודדת עם השאלה כיצד לטפח את חדוות הנהיגה ותחושת שליטה ברכב חשמלי. הונדה הציגה הילוכים מדומים בדור הבא של הפרלוד, לקסוס הציגה ב-2023 אבטיפוס חשמלי עם ידית H ומצמד, ויונדאי משלבת העברות הילוכים סינתטיות בדגמים ספורטיביים חשמליים. ההבדל כאן הוא בגישה - לפי הפטנט של סובארו, המצב הידני אינו תוספת אופציונלית - אלא ברירת מחדל.
המהלך בולט במיוחד על רקע העובדה שסובארו מצמצמת בעקביות את השימוש בגיר ידני בדגמי הבנזין שלה, כולל מעבר ל-CVT ב-WRX כבר לפני כעשור, ובהיצע ההיברידי והחשמלי שלה אין כיום כלל תיבות ידניות.
כמו תמיד עם פטנטים, אין ודאות שהמערכת תגיע לדגם סדרתי. אבל עצם הרעיון משקף את המתח שבו נמצאים יצרנים שיש להם שורשים ספורטיביים והם מנסים לשמר אותם בעולם שבו מנוע, סל"ד והילוכים מאבדים מחשיבותם. סובארו היא חברה שמרנית, אבל היא גם יודעת מי הלקוחות שלה ומה הם רוצים. קיים סיכוי.
כתבות אחרונות
-
קינן כהן, 18/03/2026 -
ניר בן טובים , 18/03/2026ב.מ.וו מציגה סדרה 3 חשמלית עם טווח עד 900 ק״מ
-
מערכת אוטו, 18/03/2026המוח מאחורי הגלגלים: טאיוואן מציגה את עתיד הרכב ב-2026
-
קינן כהן, 18/03/2026סיטרואן ברלינגו מקסי – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 18/03/2026אודי עולה להתקפה
-
קינן כהן, 17/03/2026הטבלה משקרת: מי המכונית שהישראלים באמת קונים?
-
ניר בן טובים , 17/03/2026DS מציגה דור חדש לרכב הפנאי היוקרתי
-
ניר בן טובים , 17/03/2026סקודה לא ממהרת להחליף את קארוק
-
ניר בן טובים , 17/03/2026פיג'ו מציגה מנוע בנזין חדש