מפת הדרכים של פולקסווגן נחשפת
פולקסווגן מחויבת לקו דגמים חשמליים חדש לאירופה החל משנה זו, עם שמות מוכרים, פלטפורמה מעודכנת והבטחה לחזור להיות מותג עממי - וגם לא יקר להחריד
פולקסווגן מציגה שינוי כיוון למותג המרכזי שלה תחת הסיסמה “True Volkswagen”, מהלך שנועד להחזיר את החברה ליסודות שעליהם נבנתה במשך עשורים. בלב התוכנית עומד דור חדש של דגמים חשמליים קטנים וקומפקטיים, שפותחו באירופה ומיועדים בראש ובראשונה לשוק האירופי, ואולי מתישהו גם לישראל.
הקו החדש כולל בין היתר גרסאות חשמליות לשמות מוכרים, בהם פולו, קרוס ו-ID.3 Neo עליה דיווחנו לאחרונה, לצד גרסאות ספורט מקושרות עם שושלת GTI. בפולקסווגן מתארים את הדגמים ככאלה שמיועדים לשימוש יומיומי - נסיעות עירוניות, עבודה, פנאי וחופשות, עם פן משכנע במיוחד - מחיר נגיש יותר ביחס למה שהוצע עד כה במותג.
ברקע עומדת החלטה אסטרטגית שהתקבלה לפני ארבע שנים. מנכ"ל המותג, תומאס שפר, מסביר: “ב-2022 קיבלנו החלטה ברורה ברמת ההנהלה, לחזור ולהתמקד בעקביות בחוזקות הליבה של פולקסווגן”. לדבריו, הדגמים החדשים הם הביטוי הראשון לגישה הזו, עם כניסה מחודשת לסגמנטים הקטנים והקומפקטיים שבהם המותג נבנה.
האסטרטגיה נשענת על שלושה עקרונות מרכזיים הראשון הוא שאיפה להובלה במחזורי המכירות הגדולים, כלומר באמצעות דגמים אמינים, דינמיקה מכוילת כהלכה, חדשנות טכנולוגית ושימוש בחומרים איכותיים יותר. השני מתמקד בחוויית המשתמש, עם עיצוב נקי, איכות מהודקת וממשקים אינטואיטיביים, שמטרתם לייצר “תחושת פולקסווגן מלאה” הוא אומר. השלישי הוא הבסיס הטכני, פלטפורמת MEB בדור המעודכן MEB+, שתשמש את הדגמים החדשים ותאפשר הכנסת טכנולוגיות שבעבר היו שמורות לקטגוריות יקרות יותר.
בפולקסווגן מציינים כי הפלטפורמה המעודכנת תאפשר בין היתר שילוב של מערכות סיוע מתקדמות, בהן הדור הבא של מערכת הנהיגה החצי אוטונומית, עם יכולות כמו עצירה אוטומטית ברמזור. “ערכת הטכנולוגיה החדשה כוללת פרטים מפתיעים, אותם דברים קטנים שעושים את ההבדל ושעליהם אנחנו גאים”, אמר קאי גרוניץ, חבר הנהלת המותג ואחראי במחלקה לפיתוח טכני.
להרגיש את המוצר
לצד זאת, החברה חזרה למאפיינים שהגדירו אותה לאורך השנים, נבחרת יחסית גדולה של רכבים, איכות ייצור, הנדסה מהוקצעת, עיצוב לא יומרני מדי ושמות דגמים שמלווים את המותג לאורך דורות. השימוש בשמות כמו פולו, לצד כיתובים היסטוריים כמו GTI, נועד לחזק את הזיקה בין הדור החשמלי החדש למורשת של המותג.
בפולקסווגן החלו לבנות את התשתית הזו בהדרגה, בין היתר בגלל הביקורת שהם ספגו על רכבים חשמליים אנונימיים או מפגרים בקידמה ביחס למתחרים הסינים. בחטיבת הפרטיות מבקשים להתמודד עם הלחץ הזה לא דרך הורדת מחירים בלבד, אלא דרך שילוב של התמחור עצמו עם התקווה שהלקוחות "יחזרו הבייתה" אל הכותרים שהם אהבו כל כך הרבה שנים, רק שהפעם עם סוללה בתוך הבטן. ימים יגידו.
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 20/04/2026 -
ניר בן טובים , 20/04/2026קניתם רכב ביבוא אישי או מקביל? לא בטוח שזה הקילומטראז’ האמיתי
-
ניר בן טובים , 19/04/2026באירופה מצאו פתרון למנועי פיורטק: הסבה לשרשרת תזמון
-
אלי שאולי, 19/04/2026אודי Q3 החדש - מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 19/04/2026אחרי רצף כשלונות: פורד מכוונת לטסלה
-
ניר בן טובים , 19/04/2026זו כבר באמת מכונית בית שימוש
-
אלי שאולי, 19/04/2026דלהום מוטורס תייבא BAIC, תשיק ארבעה דגמים
-
מערכת אוטו, 16/04/2026רכבי הסלבס: במה נוהג סוכן העל רוברטו בן שושן?
-
אלי שאולי, 16/04/2026שברולט סילברדו 'טרייל בוס' – החל ב-337,000 שקלים