וולוו מכפילה טווח: ה-XC60 פלאג-אין נוסע 200 ק"מ על חשמל
ה-XC60 מקבל סוללה כמעט כפולה בגודלה, טווח חשמלי שמתקרב למכונית חשמלית ומתיחת פנים עדינה. עדכון גם ב-XC90, אך עם טווח מעט נמוך יותר וללא שינויים קוסמטיים
וולוו ממשיכה להרחיק את הפרידה ממנועי הבנזין, והפעם עושה זאת דווקא באמצעות גרסאות הפלאג-אין הייבריד. אחרי שהציגה חידושים בסדרת ה-40, ה-XC60 המחודש מוצע בגרסאות Long Range חדשות שמגדילות באופן משמעותי את הסוללה ואת טווח הנסיעה החשמלי - עד כ-200 ק"מ לפי תקן WLTP.
השינוי המרכזי טמון בגרסת T6 Long Range, או "טווח ארוך" שמבטיחה נתון מרשים מאוד של כ-200 ק"מ, בעוד גרסת T8 החזקה יותר מגיעה לכ-189 ק"מ. מדובר בטווח ריאלי שכבר מתקרב לזה שמציעות מכוניות חשמליות עירוניות וקומפקטיות מלאות בתנאים דומים.
מאחורי הנתון הזה עומדת סוללת ליתיום-יון חדשה בקיבולת של 41.2 קוט"ש ברוטו ו-37.9 קוט"ש נטו - כמעט פי שניים מהסוללה ששימשה את גרסאות הפלאג-אין הקודמות של ה-XC60. גם המיקום שלה ברצפה עודכן: במקום התקנה שמנצלת אזורים מתחת לתא המטען, הסוללה משולבת כעת ברצפת המכונית, בתצורה המזכירה מכונית חשמלית 100%.
כוח
גרסת T6 משלבת מנוע בנזין מוגדש בנפח 2.0 ליטר שמפיק 180 כ"ס עם מנוע חשמלי אחורי בהספק של 177 כ"ס ו-41 קג"מ. ההספק המשולב עומד על 356 כ"ס. ב-T8 מנוע הבנזין מפיק 250 כ"ס, וההספק המשולב מטפס ל-461 כ"ס. בשתי הגרסאות הנעה כפולה, כאשר מנוע הבנזין מניע את הגלגלים הקדמיים והמנוע החשמלי את האחוריים.
ה-T6 מאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש בתוך 5.7 שניות, בעוד ה-T8 עושה זאת ב-4.8 שניות. המהירות המרבית נותרת מוגבלת אלקטרונית ל-180 קמ"ש בהתאם למדיניות הבטיחותית של וולוו בשנים האחרונות.
מבחינת יעילות, וולוו מצהירה גם על צריכת דלק של 1.0 ליטר ל-100 ק"מ ב-T6 ו-1.1 ליטר ל-100 ק"מ ב-T8, לצד טווח משולב של יותר מ-1,200 ק"מ. כמו תמיד בנתוני פלאג-אין, מדובר בנתוני תקינה שמבוססים על יציאה לדרך עם סוללה טעונה במלואה, ולכן הפער מול השימוש בפועל עשוי להיות משמעותי אם הסוללה בכלל לא מנוצלת.לצד הטווח החשמלי שגדל משמעותית, יש גם מגבלה: ה-XC60 פלאג-אין החדש אינו תומך בטעינת DC מהירה. הטעינה מתבצעת בעמדת AC ונמשכת לפי הדיווחים כ-5–6 שעות.
וולוו עדכנה במקביל גם את ה-XC90, אם כי במקרה שלו מדובר רק בהגדלה של הסוללה וטווח מרבי של 160 קילומטרים על המנוע החשמלי, ללא מתיחת פנים.
גם העיצוב והמסך
לצד מערכת ההנעה, ה-XC60 עוברת עדכון חיצוני נוסף. בחזית מופיע גריל חדש עם סבכה אלכסונית רחבה יותר, הפגושים קיבלו עיצוב נקי יותר וחתימת התאורה של "פטיש ת'ור" הפכה דקה ומודגשת יותר. מאחור עודכנו יחידות התאורה עם גימור כהה.
בתא הנוסעים מקבלת ה-XC60 את מערכת Volvo Car UX החדשה עם מסך מרכזי בגודל "11.2. המערכת משלבת גם בינה מלאכותית של גוגל ג'ימני ומאפשרת הפעלה של חלק מהפונקציות באמצעות פקודות קוליות בשפה שאמורה להיות טבעית וזורמת.
בתוך הבשורה הזו טמונה גם אמירה אסטרטגית של וולוו, שכמו לא מעט יצרניות נוקטת כעת בגישה פחות פזיזה כשזה נוגע להנעה חשמלית מלאה. החברה ממשיכה לפיכך להשקיע במקביל לחשמל 100% בדגמי פלאג-אין בעלי טווח חשמלי ארוך ובמנועים היברידים מתונים. במקרה של ה-XC60, הסוללה כבר בקיבולת כזו שהיא מאפשרת לרבים מהנהגים לבצע את רוב הנסיעות היומיומיות בלי להפעיל כלל את מנוע הבנזין.
"ה-XC60 הוא הדגם הנמכר ביותר שלנו בכל הזמנים, בעוד ה-XC90 סימן את תחילת הדרך שלנו כמותג פרימיום", אמר הוקאן סמואלסון, נשיא ומנכ"ל וולוו. "כעת, בגרסאות פלאג-אין הייבריד ארוכות טווח, שני הדגמים ממשיכים את המורשת הזו, וביחד עם ה-EX60 החשמלי מעניקים לנו את היצע הדגמים המחושמלים החזק ביותר שהיה לנו בסגמנט רכבי הפנאי הבינוניים. כך אנחנו מציעים לכל לקוח מסלול בדרך לחשמול מלא".
מהיבואנית מאיר נמסר למערכת אוטו כי הדגמים יגיעו לארץ ברבעון הראשון של 2027.
חדשות נוספות
וולוו EX60 נחשף: עד 810 ק״מ וטעינה של פחות מ-20 דקות
וולוו ES90 – מבחן דרכים
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 05/10/2026סקודה אוקטביה היברידית בדרך לישראל
-
ניר בן טובים , 05/10/2026לראשונה בהיסטוריה: מכוניות בנזין ירדו מתחת למחצית מהשוק
-
אלי שאולי, 05/10/2026ג'נסיס GV60 מגמה בארץ – המחיר החל מ-600,000 שקלים
-
אלי שאולי, 05/10/2026יונדאי איוניק 6 המחודשת – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 05/10/2026ב.מ.וו M סוגרת מיליון. האם היא התרחקה מהמקור?
-
ניר בן טובים , 04/10/2026יונדאי טוסון החדש: 10 דברים שצריך לדעת
-
אלי שאולי, 04/10/2026אבי צור מונה ליושב-ראש דלהום
-
יואב פולס, 04/10/2026ב.מ.וו סדרה 3 החדשה: מפגש ראשון
-
ניר בן טובים , 04/10/2026מתחת לרדאר: הסרט שכל מעריץ פורמולה 1 חייב לראות