פולקסווגן מקפיאה את סיאט: בלי דגמים חדשים עד 2030
המותג הספרדי יישען כמעט רק על איביזה וארונה, בזמן שהקונצרן מעדיף להפחית סיכון ולהתמקד במכוניות זולות
בסיאט לאט לאט מתכנסים אל מסלול די מוגבל, אבל כנראה שמתיישב עם הקריטריונים של הקונצרן. לפי דברים שאמר קרלוס גלינדו, מנהל השיווק ופיתוח המוצר של סיאט וקופרה, לא ניתן לאשר השקעות חדשות למותג כל עוד לא ברור כיצד ייראה שוק הרכב האירופי אחרי כניסת תקן יורו 7. המשמעות בפועל עבור סיאט, היא הקפאת פרויקטים גדולים ובעיקר סימני שאלה לגבי מה יקרה אחרי 2030.
בשלב הזה, סיאט תמשיך להתבסס כמעט רק על שלושה דגמים: איביזה, ארונה ולאון. שני הראשונים עודכנו לאחרונה וצפויים להוביל את המכירות, בעיקר מול לקוחות פרטיים שמחפשים רכב בסיסי וזול יחסית. הלאון נותרה בתמונה, אך עיקר הכוח של המותג נמצא כיום בסגמנט הקטן. האטקה צפויה לרדת מהיצע, ואין תוכניות רשמיות לרכב חשמלי מלא.
בקבוצת פולקסווגן יש סדר עדיפויות; סקודה מציגה ביצועים יציבים, וקופרה ממשיכה לצמוח במהירות מאז הופרדה מסיאט והפכה למותג עצמאי ב-2018. אודי ופולקסווגן עצמן מתמודדות עם אתגרים תפעוליים וחשמליים, ופורשה במשבר משלה. בתוך שדרת המותגים הזו, סיאט בעצם מתנהלת בצורה מצומצמת אבל שקולה מאוד ביחס למיתוג שלה.
הבעיה המרכזית טמונה כאמור בתקן יורו 7. זה צפוי לייקר את הפיתוח של מנועי בנזין ודיזל, ויצרניות חוששות להשקיע בדגמים שייתכן שייאלצו להיעלם תוך שנים ספורות. עבור מותג שממוקד במכוניות זולות, הרווח מכל מכונית שהוא מייצר ממילא מצומצם. אי לכך, השקעה גדולה בדור חדש עלולה לא להשתלם אם יחול שינוי בתקנותאו שהשוק ינוע במהירות לחשמל מלא (לא נראה סביר כרגע בגלל המחירים והפיגור בתשתיות).
עוד מסיאט
סיאט איביזה וארונה – מבחני דרכים (השקה עולמית לדגמים מחודשים)
בינתיים, קופרה כבר אישרה כי הדור הבא של לאון יגיע ב-2029 וימשיך להתבסס על גרסאות היברידיות ופלאג אין. בסיאט עצמה אין תוכנית לרכב חשמלי זול, והמותג ימשיך להתבסס על מנועי בעירה פנימית בשנים הקרובות.
בהערת שוליים, סיאט תיאלץ לשרוד עם היצע מצומצם יחסית עד 2030, כך זה נראה כרגע. מול מכוניות זולות, חדשות וטכנולוגיות יותר שמגיעות מסין זו אף תהיה משימה לא פשוטה לשמר את הרווחיות שלה. פולקסווגן למעשה כופה על סיאט לאמץ אסטרטגיה של המתנה - רק נקווה שהיא תשרוד אותה בצורה מיטבית.
צילום: יצרן
כתבות אחרונות
-
מערכת אוטו, 06/08/2026באיזה רכב פנאי נוסעת מאיה קיי?
-
ניר בן טובים , 06/08/2026טראמפ נגד החשמליות: "הנהגים חולים"
-
ניר בן טובים , 06/08/2026המבוך / טסלה ניצחה. המכונית הפסידה
-
יואל שוורץ, 06/08/2026דונגפנג מייג' – מבחן דרכים
-
ניר בן טובים , 06/08/2026אחרי החשמליות: MG מוזילה גם את ההיברידיות
-
אלי שאולי, 06/08/2026קיה מרחיבה את ההיצע בישראל: ארבעה דגמים חדשים בדרך
-
ניר בן טובים , 05/08/2026שברולט חותכת 130 אלף שקל ממחיר הטאהו
-
קינן כהן, 05/08/2026סובארו BRZ – מבחן דרכים (tS)
-
אלי שאולי, 05/08/2026קיה ספורטאז' היברידי-נטען החדש בארץ – המחיר החל מ-220,000 שקלים