פולקסווגן פולו (מתיחת פנים): מבחן דרכים (השקה)
פולקסווגן פולו החדשה היא למעשה גולף בקטן. כמו שהייתה מאז ומעולם
��
לעצור היא יודעת
הפולו מתהדרת בכמה תוספות ייחודיות בסגמנט שלה: מתלים נשלטים אלקטרונית ומערכות בטיחות מתקדמות, שנראות לראשונה בסגמנט הסופרמיני.
צילום: מנהל מעבר לזה, פולקסווגן מספרים כי מנועי הפולו החדשים מציגים שיפור של 21% ביעילות הבעירה שלהם ועומדים כולם בתקן EURO6. כל מנועי הבנזין הם מנועים חדשים לגמרי או מנועים שמונחים בתוכה בפעם הראשונה. באירופה משווקת הפולו עם תשעה מנועים (בנזין ודיזל) נכון לזמן כתיבת שורות אלו, עם אפשרות לשידוך לשלוש תיבות שונות (ידנית חמישה ושישה הילוכים, בהתאם לגרסה, ושבעה הילוכים דו–מצמדית). מתוך מגוון המנועים הללו שניים רלוונטים לשוק שלנו. האחד 1.2 ליטר עם הזרקה ישירה, מוגדש טורבו, המשודך למערכת עצור וסע. הוא מחליף את מנוע ה-1.4 ליטר האטמוספרי שבדור הנוכחי, ומפיק 90 כ"ס ו-16.2 קג"מ. המנוע השני הרלוונטי למחוזותינו חולק נפח ותצורה עם המנוע הראשון, אבל מציע יותר כוח (110 כ"ס) ומומנט (17.8 קג"מ).
מעבר לחדשות האלו יש כאן גם עיצוב חדש. החזית מזכירה מאוד את האחות הגדולה, ויחד עם פנסי הלד יוצרת מראה חדשני ומרשים למדי. מאחור מקבלת הפולו מראה עצמאי יותר, שמשלים מראה עדכני ומכובד. מכונית נאה מבלי להתלהם. מבפנים התעדכן העיצוב, החומרים, נוספו נגיעות כסופות – והצטרפה מערכת מולטימדיה רבת ידע ויכולת.
צילום: מנהל בין המכוניות בהשקה נכחה גם הקרוס פולו – מעיין גרסת פנאי לסופרמיני שהיתה קיימת גם בדור החמישי. היא מוסיפה לכל האמור פגושים שחורים ומודגשים יותר וחיפויים גלגלים באותו הגוון, גגון מובנה וגלגלי 17 אינץ' בעיצוב ייחודי לגרסה זו. היא גם מעט גבוהה יותר מהפולו הרגילה (148 ס"מ מול 145 ס"מ). אפשר לצאת לדרך?
לדרך
ראשונה התייצבה מולנו קרוס פולו עם מנוע ה-110 כ"ס, ששודך לתיבה דו-מצמדית. מכונית נאה מאוד הפולו החדשה, וגרסת הקרוס שלפנינו צבועה בכתום מזעזע שהופך אותה לחיננית במיוחד. הפנים מרגיש מצוין. מודרני ואיכותי, ההגה מצופה בחומר נעים מאוד למגע והתחושה והמראה שלו, של המשטחים ושל לוח השעונים תורמים לאווירה נעימה מאוד בתא. המרווח מלפנים טוב אך הייתי שמח עם היה אפשר להנמיך את המושב קצת יותר. המושב עצמו תומך, קשיח במידה ובסיסו מעט קצר לטעמי. מאחור המצב צפוף קצת יותר – המושב נמוך, הראש מלטף את התקרה והברכיים את המושב מלפנים ושני מבוגרים ישיקו מרפקים.
צילום: מנהל אחרי ה"קרוס פולו" עברנו לגרסה "רגילה" עם אותה יחידת הנעה. זו הרגישה קצת פחות רכה, לחיוב ולשלילה – קצת פחות זוויות גלגול בפניות וקצת יותר ריסון תחת עומס, אבל עושה רושם שגם הנוחות נפגמה במעט. נהיגה נלהבת תגלה התנהגות אוחזת ובטוחה מאוד, ועיקר הטענות מופנות להגה הקל, שלא הרגיש תמיד טבעי או מדויק בתחילת ההפניה. מנוע ה-110 כ"ס הרשים אותנו עם כוח וגמישות, אבל לא הציג יכולת יוצאת דופן, והתיבה הציגה את היתרונות (זריזות) והחסרונות (חלקות במהירות נמוכה) המוכרים מזן זה של תיבות.
בשורה?
כתבות אחרונות
-
ניר בן טובים , 25/08/2026רנו 5 מתעדכנת, בקטנה
-
ניר בן טובים , 25/08/2026עד כמה המצב בפולקסווגן גרוע?
-
ניר בן טובים , 25/08/2026אופל מהמרת על קורסה חשמלית בלבד
-
ניר בן טובים , 25/08/2026תג נכה ב-30 שקל: כך נעלמו 130 מיליון שקל בשנה
-
שרון ביידר, 25/08/2026"משרד התחבורה חייב להורות לטסלה לטפל בכשלי הבטיחות שלה, לא צריך לחכות לריקול רשמי של היצרן"
-
אלי שאולי, 25/08/2026טויוטה פרואייס ורסו בארץ – המחיר החל מ-285,000 שקלים
-
אלי שאולי, 24/08/2026קיה פיקנטו 1.0 ליטר – מבחן דרכים
-
קינן כהן, 24/08/2026טריומף מרחיבה את ההיצע בישראל
-
יואל פלרמן, 24/08/2026אוטובוס וולוו במרכב איריזר לראשונה בישראל