סיטרואן C4 המחודשת: המחיר ירד, התמורה עלתה?

כשנה אחרי שנחתה בישראל בגרסתה המחודשת, סיטרואן C4 מקבלת מחיר שובר שוק. האם הפעם זה מספיק כדי לשנות את התמונה?

עבור לא מעט קוראים, מבחן הדרכים הזה הסתיים פחות או יותר בכותרת. זהות מכונית המבחן היא האות לדלג הלאה במקרה הטוב, או להתנפל על גלגלת העכבר בדרך לתגובות במקרה הפחות טוב – שם יכלו הטוקבקיסטים את זעמם במכונית, ביבואן, בעמנואל מקרון ובאומה הצרפתית כולה. אבל רגע לפני שאתם רצים למקלדת, אתם מוזמנים לעצור ולקרוא. השורה התחתונה אולי לא תשנה את הדעות הקדומות שלכם, אבל היא בהחלט תוסיף להן סימן שאלה.

כמי שמורגלים לבחון מכוניות חדשות שמגיעות לישראל, המקרה של סיטרואן C4 הנוכחית הוא יוצא דופן: לא חלו תמורות או שינויים הנדסיים של ממש במכונית עצמה, אלא בעיקר באסטרטגיית המחיר שלה. עם פרסום המחירון העדכני, הבחנו שגם ה-C4 לקחה חלק בגל ההוזלות. במקרה שלה, צניחה מ-155 אלף שקלים ל-129,990 שקלים היא סיבה מספיק טובה כדי שנצא לבדוק בעצמנו: האם ההצעה החדשה מייצרת הצדקה לבחינה שלכם?

ההקשר, בקצרה

השם C4 בסיטרואן הוצג לראשונה ב-2004, אז כמשפחתית קומפקטית ועבר בדור השלישי שלו סוג של תפנית, כאשר עשה מעשה ניסאן קשקאי והגביה את מי שהייתה מכונית נוסעים למראה רכב פנאי בעל סממני קופה. זה היה ב-2020 ומ-2025 אחרי מתיחת פנים הוחלף מנוע ה-1.2 פיורטק הישן בעל רצועת התזמון הטבולה בשמן (ובעיית התפוררות הרצועה) עם תיבת שמונה ההילוכים הפלנטרית, במנוע חדש עם שרשרת תזמון, תגבור היברידי מתון ותיבת שישה הילוכים כפולת מצמד. זאת לצד עדכוני אבזור והנדסה בתא הנוסעים.  

על רצפת EMP1 שלה יושב מרכב עם 267 ס"מ בבסיס הגלגלים, 435 ס"מ לאורך, 180 ס"מ לרוחב וגובה של 152 ס"מ. מרווח הגחון נותר נאה בהשוואה למשפחתיות רגילות והוא 15.6 ס"מ. המשקל? 1,328 ק"ג. תא המטען במידות המקובלות בהאצ'בק קומפקטית עם 380 ליטרים (אחותה עם הישבן ה-C4X מציעה 510 ליטרים למעמיסים). 

צילום: קינן כהן

לקבלת הצעת מחיר

הפרטים, בקצרה

העיצוב החדש לא משנה את הקווים הכלליים, אבל מוסיף חזית הרבה יותר בוטה עם צורות גיאומטריות בתחתית הפגוש, הסמל החדש בניחוח רטרו במרכז החזית והרבה תאורה מסביב. גם מאחור יש ספוילר קטנטן, יחידות תאורה בקוביות בולטות ומפוסלות ובתחתית שתי יציאות אגזוזים (אמיתיות, מפוצלות מהדוד המרכזי). 

למבחן הגיעה רמת הגימור מקס, רמת הגימור היחידה בה מגיעה המכונית נכון לעכשיו לישראל. למנוע, בעל שלושה צילינדרים ומגדש טורבו, המתוגבר בסוללת 48V הספק משותף של 145 כ"ס כאמור ו-23.4 קג"מ. המעבר לגלגלים הקדמיים הוא דרך תיבת הילוכים כפולת מצמד עם שישה הילוכים. נתוני הביצועים הרשמיים הם 8 שניות ל-100 קמ"ש ו-210 קמ"ש מירביים. 

ברמת גימור זו האבזור כולל בקרת אקלים מפוצלת עם יציאות מיזוג לאחור, לוח מחוונים דיגיטלי, תצוגה עילית (מוקרנת על משקף מתרומם), מסך המגע בגודל 10" עם קישוריות אלחוטית מלאה לאפל ואנדרואיד (בעבר רק אפל), משטח טעינה, חימום ועיסוי למושבים, כיוון חשמלי חלקי למושב הנהג, כניסה והנעה ללא מפתח ועוד. יודגש שמדובר ברשימה לעילא ולעילא למכונית במחירה.

אבזור הבטיחות כולל בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, זיהוי רכב ב"שטח מת", זיהוי תמרורים, מצלמה היקפית ועוד. הדגם זכה ב-4 כוכבים במבחן יורו NCAP.

הרכב הנבחן

סיטרואן C4
אוטי, 1.2 ל' טורבו היברידי-מתון, Max
  • מחיר
    ₪129,990
  • החזר חודשי
    לוגו מימון ישיר
  • צריכת דלק - ממוצעת (ק"מ/ליטר)
    צריכת דלק - ממוצעת
    צריכת הדלק המשולבת לפי נתוני יצרן. כמה קילומטרים תוכלו לנסוע בכל ליטר של דלק
    20.8
  • 0 ל-100 קמ"ש (שניות)
    8
  • יתרונות
    צריכת דלק, נוחות, שימושיות
  • חסרונות
    מחיר, איכות חומרים

תא נוסעים, שימושיות

כמעט לא משנה מאיזו מכונית עברתם לכאן, בשבריר השנייה אחרי שהגוף פוגש את המושבים פה, משתחרר איזה "אחח" אמיתי או מדומה. מבט למושב הנוסע מנסה לפענח איך משהו שנראה כל כך פשוט עושה עבודה כל כך טובה. שאר סביבת הנהג? בסדר גמור. הראות החוצה טובה, הפס שחוצה את השמשה האחורית מפסיק להפריע די מהר. לאור רמת איכות החומרים המחיר החדש פתאום נראה הגיוני. בכל זאת, היכן שאין בד פשוט יש פלסטיקה פשוטה. איכות ההרכבה טובה ונשמר השקט בגזרה גם בנסיעת שבילים זרועי אבנים. לוח המחוונים בגודל 7" גדול מבעבר, ולכן גם קריא ופשוט יותר להבנה. התצוגה העילית מוסרת את מירב המידע המיידי באופן שגורם לתהות מדוע מחשב הדרך עדיין בפורמט של הופעה לפרק זמן קצר ורק בלחיצת כפור. ממשק התפריטים לא מבריק בנוחות השימוש בו ומהירות התגובה, אני מניח שכמוני, רוב הזמן יציג המסך את השיקוף מהטלפון הנייד. אה, חוץ מהפעמים שבהם תרצו לשלוט בחלק מהפונקציות של בקרת האקלים שמפוזרת בין מתגים וחוגות פיזיות (אהבתי!) לכאלו במסך (פחות!). 

במעבר למושב האחורי, למרות שהחשש היה מחלקו העליון של מפתח הדלת, זה דווקא החלק התחתון שלו שבעייתי. ההגבהה של המכונית דרשה גם הגבהה של סף הדלת וצריך הנפה נאה של הרגל כדי להיכנס בלי לגעת בו. אבל מהרגע שיושבים, כמו מלפנים, הנוחות מעולה וגם המרווח מפתיע מאוד מאחר ולא מדובר בבסיס גלגלים חריג. המרווח - לשניים - שגם יקבלו יציאות מיזוג ושקע טעינה. 

תא המטען רבוע, נוח לשימוש עם שני גבהי רצפה. שמחתי למצוא גלגל חלופי מתחתיה, פחות שמחתי שאין שקע 12V. נכון שהוא הרבה פעמים פה כדי לשמש ערכת ניפוח, אבל לא רק. 

בנסיעה

זה לא מפגש ראשון שלנו עם המנוע החדש של סיטרואן, אבל הוא אחד שאפשר לזהות בקלות. הצליל של שלושת הצילינדרים, השריקה של המנוע החשמלי במהירויות איטיות, ההתנעה המחודשת לאחר דימום המנוע מלווה ברעד מעט מוגזם. הכל כאן. למכונית בגודלה ומשקלה של C4, הוא עוד מתאים לשימושים שוטפים, בטח טוב יותר מאשר בכלים הגדולים יותר של קבוצת סטלנטיס. הביצועים טובים הקצב יכול להיחשב נמרץ, הנתונים הרשמיים במפרט מטעים. הוא גמיש, חי ועם רצועת כוח טובה ומספקת. 

תיבת ההילוכים לא זוכה למחמאות. חוץ מהאפשרות לתפעול ידני, היא בעיקר איטית יחסית לתיבות מקבילות, קופצנית בעיקר בהאטה לקראת עצירה ולא חלקה במיוחד. מעלה געגועים לתיבת שמונת ההילוכים הישנה והנהדרת. 

צריכת הדלק המשולבת בתנאי המבחן הסתכמה ב-14.7 ק"מ לליטר, סביר בלבד. איפוס, נסיעה מתונה ותדלוק הביא לתוצאה של 16.6 ק"מ לליטר. 

השלדה מוצלחת בבסיסה. המתלים מרסנים היטב את זוויות הגלגול ומאפשרים שינויי כיוון בטוחים ובוטחים, וההגה מציע משקל ודיוק טובים. התוצאה היא התנהגות כביש צפויה, בטוחה סלחנית מאוד ומשתפת פעולה גם כאשר הקצב עולה.

תחום הנוחות, המומחיות של סיטרואן, הוא תמונת הראי לפעולת המנוע ותיבת ההילוכים. כבר הרבה זמן שלא פגשתי מכונית שעשויה כל כך טוב בהיבט הזה. הבולמים הפרוגרסיביים עם המשכך בקצה המהלך מבטלים כל שיבוש קטן כגדול, בכל מהירות איטית, בינונית או גבוהה. בשלב מסוים ממש חיפשתי באמפרים רק כדי להראות להם בחזרה. נדיר מאוד לפגוש יכולות כאלו מחוץ לעולמות מתלי האוויר, בטח בסביבת המחירים שלה. רק רעשי רוח המתפתחים מאזור המראות בואך 80 קמ"ש גורעים מהחבילה. הנוחות הזו גם באה לידי ביטוי ביכולת גיהוץ שבילים מצוינת, עד כדי יכולת לנוע בהם במהירות מאוד לא ראויה.

צילום: קינן כהן

לקבלת הצעת מחיר

מוניטין

רגע לפני שנארוז את הסיכום של סיטרואן C4, נטפל בפיל שבחדר. אף אחד לא ייפול מהמושבים הנוחים להפליא שלה אם נגיד שליצרנית הזו היה ויש מוניטין לא מבריק. התעלמות מהמוניטין הזה בסיכום מבחן לסיטרואן היא לעשות לכם הקוראים עוול. כמו כל מוניטין, גם לזה יש מעגל הרסני של השלכות על היחס למותג. אצל היצרנית וגם היבואנית מקווים לשבור את המעגל הזה באמצעות התמחור החדש והאגרסיבי, אבל לא רק, אלא גם עם אחריות של עד 5 שנים ו-120 אלף ק"מ. זה לא מוחק את המוניטין הבעייתי שצברה לאורך השנים, אבל משנה את נקודת המבט שממנה בוחנים אותה. כאשר המחיר מציב אותה מול מכוניות פשוטות ונחותות ממנה, היתרונות המסורתיים של סיטרואן – נוחות נסיעה, אופי שונה ועיצוב ייחודי – מקבלים משקל חדש. זו כבר לא קניה רגשית שמעליה סימן שאלה, אלא עסקה הגיונית יותר, שמפצה מראש על החששות. 

סיכום, תמורה

חסרונותיה הם מנוע ותיבת הילוכים לא מלוטשים מספיק, גישה לא נוחה למושבים האחוריים והנדסת אנוש שאינה מהטובות. בכל הנוגע לאיכות חומרים וביצועים, היא מספקת בדיוק מה שמצופה ממכונית במחירה. ביתרונות שלה יש נוחות נסיעה מעולה והתנהגות כביש מצוינת, מרווח מלפנים ומאחור ותא מטען שימושי. כל אלו ארוזים במחיר שממקם אותה הפעם בפוזיציה טובה מאוד.  בטווח של כמה אלפי שקלים למעלה או למטה היא מוקפת בעיקר במכוניות קטנות ופשוטות ממנה, כמו MG3 או פיאט גרנדה פנדה; במשפחתיות בסיסיות כמו דאצ'יה לוגאן; או ברכבי פנאי בסיסיים מאוד, דוגמת יונדאי וניו וקיה סטוניק. מול כל אלה, כמוצר שלם, היא מציעה תמורה מרשימה בהרבה

יתרונות

  • נוחות נסיעה מעולה
  • מושבים נוחים מאוד
  • מחיר תחרותי מאוד
  • מרווח פנימי טוב
  • תא מטען שימושי
  • התנהגות כביש בטוחה

חסרונות

  • תיבה לא חלקה
  • מנוע לא מעודן
  • הנדסת אנוש מסורבלת
  • איכות חומרים פשוטה
  • גישה אחורית לא נוחה

שאלות ותשובות

מחיר סיטרואן C4 המחודשת ירד ל־129,990 שקל, לעומת כ־155 אלף שקל לפני ההוזלה.

ל־C4 מנוע טורבו־בנזין 1.2 ליטר עם מערכת היברידית מתונה 48V, בהספק משולב של 145 כ”ס.

כן. משנת 2026 סיטרואן C4 משווקת בישראל עם מערכת היברידית מתונה, שאינה דורשת טעינה חיצונית.

במבחן נמדדה צריכת דלק של 14.7 ק”מ לליטר, ובנסיעה מתונה יותר התקבלו כ־16.6 ק”מ לליטר.

כן. נוחות הנסיעה היא אחד היתרונות הבולטים שלה, עם בולמים פרוגרסיביים, מושבים מעולים ויכולת טובה מאוד להתמודד עם שיבושים.

כן. המרווח מלפנים ומאחור טוב מאוד לשני נוסעים מאחור, אך ישיבה של שלושה במושב האחורי תהיה צפופה יותר.

נפח תא המטען עומד על 380 ליטרים, עם מבנה שימושי ושני גבהים לרצפת התא.

כן. מתחת לרצפת תא המטען נמצא גלגל חלופי, וזה יתרון שימושי ביחס לחלק מהמתחרות.

רמת הגימור Max כוללת מסך 10 אינץ’, קישוריות אלחוטית, תצוגה עילית, בקרת אקלים מפוצלת, מושבים עם חימום ועיסוי, משטח טעינה ומצלמה היקפית.

במחיר החדש, סיטרואן C4 מציעה תמורה חזקה מאוד בזכות נוחות, אבזור ומרווח, אך צריך לקחת בחשבון תיבה פחות מלוטשת ומוניטין מותג מאתגר.


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.