ג'אקו 5 היברידי - מבחן דרכים (השקה עולמית)

אחרי גרסת בנזין וגרסה חשמלית, דגם הפנאי הקטן של ג'אקו, ה-5 מוצע גם בהנעה היברידית. נהגנו בו בסין לקראת השקה בישראל

גמישות.

מושג זה, כבר ציינו, הוא מעיקרי המאפיינים את התנהלות תעשיית הרכב הסינית. הרחבנו והארכנו בכך ארוכות לקראת המפגש עם מותג אומודה והנהיגה בדגם 9 שלו, עניין זה מצוין כבר כאן ובצמצום רב לאחר הפגישה עם ג'אקו 5. גם בגלל שגם המותג וגם הדגם מוכרים. 

ובקיצור: דגם פנאי קטן (B-SUV) המתגשם במספר מותגים, מוצע עם כל המערך העכשווי של יחידות כוח – ולענייננו: בגרסה היברידית. 

מי זה ג'אקו 5?

הדגם ג'אקו 5 נחנך בשם 'אומודה 5' בנובמבר 2021, היה גם לצ'רי טיגו 4, הושק ב-2024 כדגם של המותג החדש ג'אקו; זה נוסד שנה קודם – מופנה ליצוא, מוכוון יותר לשטח. אותו עניין של שטח מוצא ביטוי לא רק בהופעה בוטה בחזית של דגמי המותג אלא גם באופציה להנעה כפולה, שאינה מוצעת בדגמים קרובים של מותגים מאותו בית יוצר של צ'רי.

דגם זה, המבוסס על הרצפה T1X המשרתת דגמים רבים וקרובים של המותגים המוכרים כאן ג'אקו וצ'רי, גם של אומודה שיצטרף בקרוב (ועוד כמה שאינם ידועים מחוץ לסין), מוצע במספר גרסאות של יחידות כוח שונות זו מזו: בעירה פנימית בלבד, היברידית והיברידית-נטענת, רק חשמלית. יונדאי החלה עם סידור זה בדגם איוניק מ-2016, הסינים מציעים כיום דגמים רבים מרובי-גרסאות כאלה. חלק מהדגמים החלו את דרכם עם מנועי בעירה פנימית בלבד, עברו גם לחשמל, המשיכו להיברידי רגיל ולנטען. גם ג'אקו 5. 

זהו דגם פנאי קטן שממדיו בצד הגדול של מה שמקובל בקטגוריה הזאת. בסיס הגלגלים הוא 262 ס"מ, האורך 438 ס"מ, הרוחב 186 ס"מ והגובה 165 ס"מ. נכון לרגע זה, חסרים נתוני נפח תא המטען ומשקל הרכב, וסביר שאלה יהיו סביב ל-450 ליטרים ול-1,600 ק"ג בהתבסס על נתוני גרסת הבנזין. 

מנוע אחד הוא טורבו-בנזין 1.5 ליטר, וזה מייצר 143 כ"ס (5200 סל"ד) ו-21.9 קג"מ (2500 סל"ד). השני הוא חשמלי וזה מנפק 204 כ"ס ו-31.6 קג"מ. שילוב הפעולה בין שניהם מביא ל-224 כ"ס ו-30.1 קג"מ. התיבה ייעודית לסוג הנעה כזה (DHT), כאן יש לה הילוך אחד (שלושה בדגמים חזקים יותר, כמו אומודה 9) וההנעה קדמית. הרכב פותח ב-7.9 שניות ל-100, סוגר ב-175 קמ"ש.

1.jpg

צילום: יצרן

לקבלת הצעת מחיר

במה הוא דומה לג'אקו 5 החשמלי?

ג'אקו 5 הגם שקטן מג'אקו 7 שהיה לכה נפוץ במחוזותינו, דומה לו מאד – החל בחזית החגיגית הבוהקת בגדול, עבור בקווי המרכב "המתכתבים" עם דגמים של לנד רובר, וגמור באחוריים המשמרים את הקווים האלה – ובעיקר מכריז שהוא גדול. לטעמי, הסבכה בגרסה החשמלית נאה בהרבה, ואם כבר לנד רובר – אפשר ללכת בדרכה גם עם החרטום. ואולי, מי יודע, ג'אקו אכן תנוע לשם.

סביבת הנהג עשויה מחומרים ראויים, נעימים למגע למעלה ונוקשים למטה, כולם עם טקסטורה טובה, איכויות ההרכבה והגימור טובות. 

בכל הקשור למבנה ולעיצוב היא זהה לזו של הגרסה החשמלית ומעוצבת באופן 'נקי'. כמו במקרים רבים ההעדפה היא לתוצאה אסתטית ראויה בזכות טכנולוגיה עכשווית – המשך דרכה של החלוצה בתחום זה, טסלה – על-חשבון ממשקים נכונים בין האדם הנוהג והמערכות ברכב.

לוח מחוונים מוקרן וקטן; המיקום לא אידיאלי, הוא קטן מדי, וכדרכם של רבים מיצרני סין האותיות והמספרים בו קטנים מדי, ולא ממש נוח לקלוט מידע עיקרי באבחת עין. עוד כרגיל הוא הצג המרכזי, וכמו לוח המחוונים הניגודיות שבו טובה, החדות גם, במקרה שלו איכות התמונה ראויה – והוא שולט בכל המערכות. לזכותו מיקום מאונך, כך שהוא נמוך מהמקובל בדגמים רבים ונראה שמהיר יותר לקבל מידע ולהיכנס לתפריט. מנגד עניין זה מחייב הנמכת המבט, וזה כבר פחות להיט כאשר נוהגים. 

ובכלל, זה סידור פחות מוצלח לטיפול במרכיבים שצריך לשלוט בהם במהלך הנהיגה, בוודאי כאשר צריך לעבור מתפריט לתת-תפריט וגם עוד, אבל מספר מרכיבים כאן שומרים על מבנה בסיסי כמו כיוון פשוט למראות, ולחצן השולט במצבי הנהיגה ממוקם היטב.

3.jpg

צילום: יצרן

לקבלת הצעת מחיר

במה הוא שונה מג'אקו 5 הרגיל?

באופן שאינו אופייני למפגשים עם דגמים של מותגי סין – וכמו אומודה 9 באותו יום מהעיר ווהו להר הצהוב – נהגנו ב'ג'אקו 5 ההיברידי בכבישי סין והתנסינו ברפרטואר עשיר שלהם: בעיר ומחוצה לה, בדרכים מהירות ובכאלה מתפתלות על צלע הר.

בג'אקו 5 חזרנו, וראשיתה של הדרך במורד מאוד מפותל ותנועה בו הרבה. ככל שקצב הנסיעה היה מהיר מהנכון לכביש כזה אבל לא באופן חריג, בוודאי כאשר ברכב אנשים נוספים, הרכב הפגין יכולת דינמית ראויה אגב התנהלות סולידית. לחיצה ממש/מדי עמוקה על הדוושה בעיקול תביא להיגוי יתר קל – זה הרבה מומנט כבר בסל"ד אפס ורק לגלגלים הקדמיים, שהיו עם צמיגים שלא מאוד הצטיינו; הפחתת הלחץ מסדרת את העניין בבת אחת. 

ואם אנחנו כבר שם, בקטע דינמי לתפארת: ההגה מהיר למדי (2.65 סיבובים מנעילה לנעילה), המשקל נכון והמעבר מ'שטח מת' להפניה ברור. הבלמים הפגינו כישורי עצירה משובחים; יש לתרגל מינון, אבל כאשר צריך לבלום כמו שצריך, הם בהחלט עושים את זה כמו שצריך.  

6.jpg

צילום: יצרן

לקבלת הצעת מחיר

ההמשך היה בכביש מעט צר, שחלקו בין-עירוני, חלקו חוצה עיירות וגם כפרים. נוחות הנסיעה הייתה סבירה, קצת פחות טובה מזו שבאומודה 9; בין השאר, בסיס הגלגלים קצר ב-20 סנטימטרים וזה משפיע.

בכביש המהיר אפשר היה להתרשם מאיכות נסיעה ראויה בזכות רמות שקט נמוכות, הביצועים היו טובים, ועקיפות נעשו בקלות. תחת עומס בהאצת ביניים מורגשת השהיה קלה וקצרה מאוד (כמו חצי נשימה), ולאחר מכן הרכב אץ קדימה. במהירות המרבית המותרת שם, 120 קמ"ש, הרכב נע בקלות, וגם כאשר הגיע לגבוהה יותר הוא המשיך לשמר כישורים ונימוסים. 

צריכת הדלק – עניין משמעותי ביותר ברכב שכל המבנה המכני שלו נועד לשפר אותה ומכאן לצמצם זיהום – הייתה טובה מאוד, ככל שדיווח מחשב הדרך. בנהיגה שעיקרה בין-עירוני הצריכה נעה בין 18 ק"מ/ל' לבין 20 ק"מ/ל', וזה בהחלט מכובד.

הרכב מאפשר תנועה בחשמל בלבד, וזה עובד לא רע בתנועה עירונית איטית. ברגע שהדוושה מעמיקה במהלכה נכנס מנוע הבנזין לפעולה, והוא עושה זאת באופן סביר. 

5.jpg

צילום: יצרן

לקבלת הצעת מחיר

סיכום

ג'אקו 5 ההיברידי מביא עמו, בעיקר ובהשוואה לגרסת הבנזין ביצועים נאים, פעולה טובה ונעימה של יחידת הכוח, צריכת דלק חסכנית כנדרש. בהשוואה לגרסה החשמלית הוא, ובכן, משחרר את הנהג מ'חרדת טווח'. מעבר לכך וכמו בשאר גרסאות הדגם, הוא מרווח, מאובזר וכישורי התנועה שלו בהחלט בסדר גמור. בתמחור הנכון, ג'אקו 5 ההיברידי שיגיע ממש עוד מעט לישראל, הוא רכב הראוי לעיונה של כל משפחה הרוצה ברכב פנאי יעיל וחסכוני.


Cookies icon אתר אוטו משתמש בעוגיות

לידיעתך: באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies ובכלים דומים כדי לספק לך חווית גלישה המותאמת ומבוססת על נתוני הגלישה שלך באתר. המשך הגלישה באתר מהווה הסכמתך לשימושים אלו על-פי לתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.