יונדאי טוסון 2005 יד שניה
יונדאי טוסון 2005 חוות דעת
הגרסה המומלצת של אוטו
-
רקע כללי
יונדאי טוסון חולל מהפכה בשוק הישראלי כאשר הגיע לכאן הטוסון בספטמבר 2004. עד אז כמעט ולא נמכרו כאן רכבי פנאי "רכים", אבל הטוסון הציע לפתע חבילה קוסמת – רכב פנאי כפול-הנעה עם מנוע V6 במחיר של משפחתית-גדולה – וכבש בבת אחת את הבכורה בקבוצה. מאז גילה השוק הישראלי גם רכבי פנאי מתחרים אחרים, כמו טויוטה ראב4 וסוזוקי גרנד-ויטארה, אך היונדאי טוסון עדיין מציע הרבה מכונית בתמורה לשקל ונותר קרוב לפסגת המכירות. על יכולת שטח של ממש אין מה לדבר, וגם איש אינו מצפה לכך. הפגמים העיקריים: תחושה זולה בתא הנוסעים וצריכת דלק גבוהה במנוע ה-V6.
-
עיצוב ונוכחות
עיצובו של הטוסון החדש אינו ייחודי או יוצא דופן, אך הוא מגודל ונאה למדי.
-
תא נוסעים ומטען
תא הנוסעים מרווח מאוד ונעים, אך התחושה זולה ופשוטה יחסית. האבזור נדיב ברוב הגרסאות ותא המטען גדול.
-
מנוע וביצועים
מנוע ה-V6 2.7 ל' מספק ביצועים נאים, אך צורך הרבה דלק. הדיזל מספק ביצועים נאים וחסכוני יותר – אך שודך בעיקר לגרסת ההנעה הקדמית.
-
טווח נסיעה חשמלי / צריכת דלק
-
צריכת דלק - ממוצעתצריכת דלק - ממוצעתצריכת הדלק המשולבת לפי נתוני יצרן. כמה קילומטרים תוכלו לנסוע בכל ליטר של דלק10 ק"מ/ליטר
-
צריכת דלק בפועלצריכת דלק בפועלצריכת דלק אמיתית משתנה מנהג לנהג בהתאם למזג האוויר ולסגנון הנהיגה. הנתון המוצג מבוסס על המדידה במהלך נסיעת מבחן של מגזין אוטו7.6 ק"מ/ליטר
-
נפח מיכל דלק65 ליטר
-
--
-
-
נוחות והתנהגות
נוחות הנסיעה טובה יחסית, אך התנהגות הכביש סבירה בלבד – גמלונית ומאופיינת בזוויות גלגול בולטות בפניות. בשטח היכולת בסיסית מאוד ומוגבלת לשבילים ועבירות קלה בלבד.
-
תמורה למחיר
חבילה טובה ביחס למתחרים במחיר אטרקטיבי. -
סיכום חוות הדעת של אוהד אלגוב
הטוסון אולי אינו פורץ דרך בשום אופן פרט למחירו האטרקטיבי, אך הוא רכב פנאי נעים ובעל יכולת מאוזנת ברוב התחומים.
יונדאי טוסון מחירון וגרסאות
סמנו עד 4 גרסאות להשוואה
יונדאי טוסון השוואה למתחרים
חוות דעת גולשים על יונדאי טוסון
הנאת נהיגה
עלויות תחזוקה
נוחות השימוש ואבזור
מרווח ישיבה
תא המטען
יש לכם יונדאי טוסון? כתבו חוות דעת