הונגצ'י E-HS9 2025 חוות דעת
נבדק על ידי שגב אלעד-
רקע כללי
הונגצ'י הוא המותג הוותיק ביותר בסין לרכבי נוסעים (נחנך ב-1959), ומאז שנוסד ייצר דגמי שרד לבכירי הממשל הסיני. מאז 1995 מותג הונגצ'י שייך לענק תעשייה סיני שהוא הבעלים של יצרנית הרכב FAW, השנייה בגודלה בסין.
דגם E-HS9, הוא רכב פנאי חשמלי ענק (F-SUV) שנחשף ב-2020 והגיע לישראל ב-2022. הוא מיועד לשבעה נוסעים והממדים מגודלים במיוחד: בסיס הגלגלים שלו 311 ס"מ, אורכו 521 ס"מ ומשקלו 2.5-2.63 טון.
אל הגודל מצטרף עיצוב רב רושם המזכיר במידה מסוימת את דגמי רולס רויס - אך באופן בוטה ומוגזם עוד יותר.
החל משנת הדגם 2025 הדגם מוצע בישראל בגרסה הבכירה בלבד: 551 כ"ס, סוללת 99 קוט"ש, טווח נסיעה של 441 ק"מ וטעינה מהירה עד 108 ק"ו.
-
עיצוב ונוכחות
הונגצ'י מכוון עצמו לצד העליון של יצרני הרכב, הוא נקרא "הרולס רויס של סין" ומנסה לחקות את המוחצנות של המותג הבריטי. נוכחות יש בשפע, אבל העיצוב, בעיקר של החזית, לא נאה בלשון המעטה.
-
תא נוסעים ומטען
סביבת הנהג מהודרת, איכותית, מאוד מאובזרת ומרשימה. תפעול המערכות השונות, כמקובל בתוצרת סין, מסורבל ולא נוח.
המרחב מלפנים ובשורה השניה נדיב מאוד. בשורה השלישית המרווח סביר בלבד וגם הכניסה לא נוחה. הישיבה מלפנים גבוהה, אבל תנוחת הנהיגה לא מוצלחת, מושב נהג לא מספיק נוח והראות סביב מוגבלת.
נפח תא המטען צנוע בתפוסת מושבים מלאה (255 ל'). בקיפול השורה השלישית, הנפח ענק (796 ל'). קיפול השורה השניה דורש כוח מופרז.
-
מנוע וביצועים
רק גרסת ה-551 כ"ס נבחנה ובה כוח וביצועים לא חסרים, אבל אל תצפו לתאוצות מטלטלות צוואר.
הכוח מושג בלינאריות ולא מתפרץ, כך שהרכב מאוד נעים לנסיעה.
במהירויות נמוכות לא פעם נשמעת שריקה מחטיבת הכוח.
-
נוחות והתנהגות
נוחות הנסיעה העירונית בינונית ומטה. הכיול מעט קשיח ושיבושים עירוניים פחות מסוננים. המתלים גרמו גם לתנודות מרכב ופעולתם נשמעה מדי.
זה גם המצב בנסיעת שבילים. מחוץ לעיר הנוחות טובה יותר וההתנהלות שקטה ונינוחה במיוחד.
היכולת הדינמית מפתיעה לטובה בהתחשב במימדים ובייעוד. המרכב מעט רוכן תחת עומס, אבל פעולת המתלים, ההנעה הכפולה והאחיזה הגבוהה מקנים לו יכולת צליחת פיתולים ראויה.
גם בעוצמת הבלימה הרגנרטיבית החזקה יותר הפעולה מעט נרפית, ועד שזו מורגשת יש השהייה ארוכה מדי.
פעולת מערכות הבטיחות מלווה בהתרעות קוליות היכולות להטריד בעיר.
-
תמורה למחיר
על הנייר המחיר אומנם אינו גבוה ביחס ל"מתחרים", אך זהו מותג שאין לו במערב את המעמד והמוניטין שיש למותגי יוקרה אחרים - כך שההשוואה אינה במקומה.
כשלעצמו, הרכב מציע תמורה סבירה בלבד.
-
גרסאות ורמות גימור
הונגצ'י E-HS9 מוצע בישראל ב-2025 בגרסה אחת בלבד - טווח ארוך, שישה מושבים, ברמת גימור 'אקסקלוסיב' הבכירה.
האבזור נדיב מאוד וכולל מערכת לביטול רעשים, תאורת לד מטריקס, מצלמות היקפיות, חישוקי "21, גג זכוכית, תפעול חשמלי למושבים הקדמיים וקיפול האחוריים, עיסוי במושבי הנהג והנוסע מלפנים, אוורור בארבעת המושבים הקדמיים, בקרת אקלים ארבעה-אזורית, ריפוד אלקנטרה, מסך "16.2 לנוסע מלפנים ועוד.
-
בטיחות
במפרט הבטיחות בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית, ניטור רכב בשטח מת, התרעה על תנועה חוצה מאחור ועוד. הונגצ'י E-HS9 טרם נבדק ע"י יורו NCAP.
-
טווח נסיעה
הטווח הרשמי הוא 441 ק"מ, ובמבחן השגנו טווח ממוצע של 320 ק"מ. לא מזהיר.
-
מה חדש בהונגצ'י E-HS9 2025
צמצום מבחר הגרסאות בתחילת 2025, לגרסת הטווח הארוך בלבד.
-
סיכום
לזכות הרכב נרשם האבזור הנדיב, הביצועים הטובים והאיכות הגבוהה. מנגד, הנוחות לא מספיק טובה, הנדסת האנוש לוקה בחסר והטווח יחסית קצר.